reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Dzisiaj zrobiłam kontrolę na domowej wadze. Wiem że to nie jest dokładny pomiar, ale w zeszłym tygodniu było 4,4kg i potwierdziło się to na szczepieniu. Dzisiaj pokazuje 4,7 :-) czyli cycuś wystarcza :-)

Mój Tymek ostatnio lubi się pobawić cycem a co za tym idzie strasznie bolą mnie sutki :-( nie mam ich poranionych tylko bardzo bolesne. Macie jakieś sposoby na taka bolesność?? Bo na poranienia to bym zastosowała bepanten bo mi na początku pomógł, ale nie wiem czy na sam ból pomoże.

reklama
karolina, herbatke chetnie bym strzelila w doborowym towarzystwie, dzieki za zaproszenie :)
a fajki, hm, dla mnie to kwestia takiego dziwnego poczucia sie znow "soba". moze przejdzie jak w macierzynstwie troche okrzepne, poki co czasem ulegam, chociaz podskornie czuje ze nie musze. popracuje nad tym tak czy siak, oboje z tomkiem mamy ten temat do ogarniecia.
po calej nocy na cycach (wygoda, lenistwo, ciamkanie przez sen) dzis male cyckowe sniadanie i doprawienie butla, fakt ze nie od razu, tylko po godzinie, bo wczesniej sie nie chcialo, a po 60 minutach rzut na butle jakby dziec ze 2 dni nie jadl. 90 wciagniete no i teraz spi jak zastrzelona ;) jakos sie tu uporamy z tym wszystkim pomalutku....

weronka, ojj mnie chwilami tez mocno ciagnie by sobie popalić... z tym że ja ze wzgledow chociazby finansowych nie moge sobie pozwolić na powrot do nałogu, ...tak sobie tlumacze, ze nie moge kupić papierosow, ze lepiej kupić niuni oryginalne pampersy a nie jakies najtansze, mniej wygodne... no i moja mama gdyby wyczula ode mnie choc raz fajke to by mnie na zbity pysk z domu wywalila i powiedziala ze wiecej w niczym nie pomoze, jak ja na takie rzeczy kase marnuje

dziewczyny, super ekstra najswietniejsze wkładki laktacyjne odkrylam! lepsze od tommee tippee , ktore wlasnie zreszta przed weekendem zakupilam u naszego pana z allegro;p przy okazji wzielam jedną paczke wkładek babyono premium+... sluchajcie, mialam je całą noc i nie dosc ze nie przeciekly to jeszcze były suche gdy je dotknelam, to znaczy wypelnione mlekiem po brzegi, bo mi mnostwo tego wycieka, ale suche jak sie dotknelo, no rewelka po prostu:)
Wkładki laktacyjne PREMIUM+ na noc 60szt. NOWOŚĆ (2666339863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Hmmm...ja wczoraj zwazylam Małego na wadze domowej i wychodzi 4200. Wagę urodzeniową miał 3100,a przy wypisie 2850. To dobry przyrost? Nie za mało?
W nocy daje butle z moim mlekiem i 100ml zjada,a mleczka wreszcie jest sporo- w 10min 130ml ściągnęłam.
Mała.di- sprawdze te wkładki,bo ty mi przeciekaja. Dziś pół bluzki miałam mokre zanim zajarzylam,że przemokłam..

Mi M ostatnio kupil wkladki laktacyjne BabyOno ,takie o zwiekszonej chlonnosci i sa okey, nie przeciekaja,ani nie mam w nich uczucia ,ze mokro, qytrzymuja cala noc:)

U mnie jakos lepiej ostatnio z laktacja, przedwczoraj Maly nie dostal butelki,a wczoraj tylko 60ml, bo najadal sie z cyca tzn.spokojny byl wiec raczej glodny nie byl:tak: cyce wiec sie troche poprawily widac, moze dlatego ,ze i ja jakas spokojniejsza jestem ostatnio...wczesniej hormony szalaly to i laktacja slabsza byla. nawet lekarka mowila mi ze duzy wplyw na laktacje ma moje samopoczucie,tak wiec staram sie ostatnio nie wkurzac i...pomaga

Mi lekarze i pielegniarki mowia ,ze Maly troche za duzo przytyl, bo urodzil sie 4000g,a teraz niecale 2 miesiace i juz 6 kg:eek: no ale lepiej duzo niz za malo:tak:

reklama
Do góry