K8libby, przy Twoich stresach z karmieniem laktator może nie pomóc... Jak dokarmiałam Anielę w pierwszym tygodniu, to raz ściągałam ładnie 60 ml bez problemu, a innym razem nawet 5 ml nie poleciało. Położna stwierdziła, że to blokada psychiczna. Z Frankiem miałam to samo - jak leżał pod lampami z żółtaczką, to nic mi nie chciało lecieć. Miesiąc później już odciągałam po 200 ml w 10 minut bez problemu...
reklama
martynaxyxymartyna
Fanka BB :)
ewa86 a na poczatku co ile sie budziła?
Moja jak po kapaniu poje pozadnie godzine pozniej ja przebudzam za dwie doje 15 min i spi tak pożniej 4h spi ale jak sie obudzi to czasem 2 godziny je zanim znow zasnie np tak jak dzis 22-12-4-7
i satanawiam sie bo wg mojej obserwacji ona by przespała bez tego karmienia o 12 tylko czy taka malutka moze od razu tyle przespiac?
Moja jak po kapaniu poje pozadnie godzine pozniej ja przebudzam za dwie doje 15 min i spi tak pożniej 4h spi ale jak sie obudzi to czasem 2 godziny je zanim znow zasnie np tak jak dzis 22-12-4-7
i satanawiam sie bo wg mojej obserwacji ona by przespała bez tego karmienia o 12 tylko czy taka malutka moze od razu tyle przespiac?
Asia moja głośno przełyka, sapie, ale ostro ciągnie, jak odpadnie po cycu najedzona, to zmordowana ale szczęśliwa wiec to chyba normalne u dzieciaków ;-)
Martyna 6 h przerwy dla tyg. dziecka to jest masakra, padnie Ci z sił
Martyna 6 h przerwy dla tyg. dziecka to jest masakra, padnie Ci z sił
asia Mania, jak jeszcze jadła z piersi też posapywała . To wielki wysiłek czasem dla takiego dzieciaczka jest. Mama mi mówiła, że mój brat męczył się na piersi jak człowiek na niezłym treningu - stękał, posapywał, przerywał na chwilę, wzdychał i ssał dalej. Ja byłam niczym moja Mania, małą strzygą i zgryzłam mamę do żywego już w pierwszej dobie...Nie jadłam z piersi. Ale to tak na marginesie.
k8libby też dałam sobie czas. ewa ma rację z tym laktatorem. Miałam podobną sytuację do Twojej, czyli niedobory mleka i wielka chęć karmienia naturalnie, tyle, że wynikłą z długotrwałego leczenia brodawek...W tym czasie (około 10 dni) ściągałam laktatorem i tak jak przez pierwsze dni leciało po 100 ml z jednej piersi w 10 min. tak z każdym kolejnym dniem mniej. W końcu 10 ml stało się sukcesem...Potem jeszcze przystawiałam Maniusię, odciągałam, ale laktacja nikła :/. Nie wiem jak to jest dokłądnie, czy fizyka, czy psychika, ale laktator nie zawsze działa.
Oczywiście mam nadzieję, że u Ciebie się uda dłużej pociągnąć na piersi . Ja dotrwałam do końca 3 tyg. tylko...
k8libby też dałam sobie czas. ewa ma rację z tym laktatorem. Miałam podobną sytuację do Twojej, czyli niedobory mleka i wielka chęć karmienia naturalnie, tyle, że wynikłą z długotrwałego leczenia brodawek...W tym czasie (około 10 dni) ściągałam laktatorem i tak jak przez pierwsze dni leciało po 100 ml z jednej piersi w 10 min. tak z każdym kolejnym dniem mniej. W końcu 10 ml stało się sukcesem...Potem jeszcze przystawiałam Maniusię, odciągałam, ale laktacja nikła :/. Nie wiem jak to jest dokłądnie, czy fizyka, czy psychika, ale laktator nie zawsze działa.
Oczywiście mam nadzieję, że u Ciebie się uda dłużej pociągnąć na piersi . Ja dotrwałam do końca 3 tyg. tylko...
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
u nas Natalka też koło 3 miesiąca przesypiała już całe noce (od 22 do 6 rano) narazie Wiki budzi się jak w zegarku co 3 godziny, mam nadzieję, że mu to przejdzie...
natasszzka87
Asia moja też sapie i się męczy przy jedzeniu- wiec to normalne.
Żaba budzi się w nocy co 2.5 h do 3h ja też tak jak katjusza licze że niedługo jej przerwy beda dłuzsze
Żaba budzi się w nocy co 2.5 h do 3h ja też tak jak katjusza licze że niedługo jej przerwy beda dłuzsze
LeRemi
Moja Olivia spioch i jak zasnie miedzy 19 a 20 tak potrafi do 5 rano i potem kolo 7.30 juz wstajemy wszyscy. Sa tez noce ze budzi sie kolo 2 jeszcze, ale i tak mam teraz raj,bo Remik to co 1,5h sie budzil. Jedzonko w nocy zajmuje jej z pol h moze potem dalej kima. A ja sie zastanawialam czy pokarm mi zanika bo cycki miekkie Dzis juz minely wszelkie watpliwosci po wizycie poloznej, bo Olivia przybrala w 2 dni 110g Widac mamci mleczko musi byc dobre (pomijajac fakt ze corcia na cycku lubi powisiec )
reklama
marcia331
Ewa, LeRemi no to mnie pocieszyłyście tymi godzinami spania waszych dzieci. To znaczy że zdarzają się dzieci które na piersi potrafią w nocy tyle godzin spać i widocznie nie ma w tym nic złego. To dobrze, bo ja się dzisiaj w nocy czułam trochę jak wyrodna matka, która za rzadko daje dziecku jeść. No ale skoro miał taką potrzebę i było mu dobrze to widocznie musiał sobie pospać.
Ciekawa jestem ile to moje dziecię teraz przybiera. Ważyliśmy się 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala i wtedy przybrał 380g w ciągu dwóch tygodni. Cieszyłam się wtedy że w sumie przybiera w normie, ale teraz jak czytam ile wasze dzieci przybierają to znowu zaczynam się stresować czy czasem nie za mało ehh z dziećmi to ciągle jest się o co martwić. W przyszłym tygodniu pójdziemy do pediatry po skierowanie na usg bioderek to może mi go zważy.
Ciekawa jestem ile to moje dziecię teraz przybiera. Ważyliśmy się 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala i wtedy przybrał 380g w ciągu dwóch tygodni. Cieszyłam się wtedy że w sumie przybiera w normie, ale teraz jak czytam ile wasze dzieci przybierają to znowu zaczynam się stresować czy czasem nie za mało ehh z dziećmi to ciągle jest się o co martwić. W przyszłym tygodniu pójdziemy do pediatry po skierowanie na usg bioderek to może mi go zważy.
Podziel się: