reklama
Summerbaby, u mnie na odwrót. Jeden dzień z butlą był dla mnie katorgą. Nie rozumiem jak można dawać butlę z wyboru. To wyparzanie, sterylizowanie, odmierzanie, mycie butelek. Tu wystawiam cyc i jest, a moja po cycku dziś w nocy ponad 6 h przespała jeszcze ją budziłam na jedzenie.
k8llibby, u nas alergicy, a mojej nic nie szkodzi, odpukać! Uważam ale bez przesady i wprowadzam nowe rzeczy codziennie, a nabiału tyle jem, że szkoda gadać. A ta herbatka herbapolu dla mnie jest super.
k8llibby, u nas alergicy, a mojej nic nie szkodzi, odpukać! Uważam ale bez przesady i wprowadzam nowe rzeczy codziennie, a nabiału tyle jem, że szkoda gadać. A ta herbatka herbapolu dla mnie jest super.
ewa, na Bebilonie mam napisane że powinno się zużyć do 4 tygodni od otwarcia.
Ja wyżerałam mojemu młodszemu bratu Babilon (9 lat miałam wtedy) :-). Mama wydzielała porcję, a ja i tak więcej podkradałam i potem mega zatwardzenia miałam . Ale to było silniejsze ode mnie i musiałam Bebiko wciągnąć. A po nim Vibovit z saszetki paluchem .”gosha” pisze:A swoją drogą to mm jest takie dobre że sama bym zjadła. tylko mi sam proszek smakuje, po rozpuszczeniu to już nie to samo
Ostatnia edycja:
Olga RaQ
Fanka BB :)
ja się przy Natalii tyle mleka w proszku nażarłam że już patrzyć nie mogę choć po dłuższej przerwie (jak miała pepti którego się przełknąć nie dało) po zakupie gerbera junior znów pół paczki naraz wciągnęłam
kaszek też już nie dojadam po niej, psom daję, ale też sporo tego wciągałam
kaszek też już nie dojadam po niej, psom daję, ale też sporo tego wciągałam
weronkazzz
tulęTolę
czesc babeczki, ja mam jakis ciezki poczatek. tolka nie ssie mojej piersi, nie przyssala sie od poczatku z powodu moich plaskich brodawek. w szpitalu polecono mi rozhulac laktacje laktatorem, w miedzyczasie weszlo w uzywanie mm. czekalismy na dobre splywanie mleka zeby sprobowac zabawy z kapturkami. tola ich nie cierpi, a ja mam full mleka. staram sie teraz nie odsysac za duzo, zeby nie doprowadzic do mega nawalu, ale jakos ja musze karmic. dostaje wiec odessane i mm, bo kazde przystawienie konczy sie darciem wnieboglosy. no i tu mam problem, bo wydaje mi sie byc caly czas glodna. non stop placze, uspokaja sie tyle wtedy, gdy je. i nie chodzi o samo ssanie, chodzi o jedzenie. karmie ja po palcu ze strzykawki z rurka.
do tego nawet najedzona placze teraz tak, ze nie mamy pojecia o co chodzi. pieluszka sprawdzona. nie wiem, czy nie boli jej brzuszek od tej ilosci jedzenia... mamy koniec 4 doby, a ta zjadla w ciagu dwoch godzin z 80 ml. w tym 60 mm i 20 mojego mleka, ale tego z poczatku odciagania, bardzo wodnistego.
kurcze nie wiem co robic mam
do tego nawet najedzona placze teraz tak, ze nie mamy pojecia o co chodzi. pieluszka sprawdzona. nie wiem, czy nie boli jej brzuszek od tej ilosci jedzenia... mamy koniec 4 doby, a ta zjadla w ciagu dwoch godzin z 80 ml. w tym 60 mm i 20 mojego mleka, ale tego z poczatku odciagania, bardzo wodnistego.
kurcze nie wiem co robic mam
Summerbaby
Summerbaby, u mnie na odwrót. Jeden dzień z butlą był dla mnie katorgą. Nie rozumiem jak można dawać butlę z wyboru. To wyparzanie, sterylizowanie, odmierzanie, mycie butelek. Tu wystawiam cyc i jest, a moja po cycku dziś w nocy ponad 6 h przespała jeszcze ją budziłam na jedzenie.
Asia, wygoda polega na tym że karmienie zajmuje pół godziny a nie kilka godzin - bo jak pisałam u nas z tym jest problem - młody je cały dzień.
martynaxyxymartyna
U mnie pokarm jest mała ssie fajnie ale mam tak poranione brodawki ze masakra ..Macie jakies rady na to?
Chciała bym karmic naturalnie ale jak mi krew leci i tak boli ze fiu fiu to nie wiem.
I pytanie czy jak mam jedna bardziej poranioną to karmiic narazie ta "zdrowsza" a z tamtej odciagać czy na zmiane?
Chciała bym karmic naturalnie ale jak mi krew leci i tak boli ze fiu fiu to nie wiem.
I pytanie czy jak mam jedna bardziej poranioną to karmiic narazie ta "zdrowsza" a z tamtej odciagać czy na zmiane?
Noc koszmarna, mały nawet nie próbował sie przyssać, tylko wył, że go uciszyła dopiero butla... dzisiaj jak sie obudzi to będziemy dalej próbować...
Summerbaby, ja wyparzam raz dziennie a tak tylko płuczę w gorącej wodzie pod kranem. W szpitalu powiedzieli, zeby z tą sterylnością nie przesadzać i w sumie mają rację. No i faktycznie jest fajnie, jesli chodzi o czas jedzenia. z butlą w nocy na karmienie, przewijanie i usypianie potrzebujemy 20 minut i śpię dalej, a na cycu można wisieć w nieskończoność...
Summerbaby, ja wyparzam raz dziennie a tak tylko płuczę w gorącej wodzie pod kranem. W szpitalu powiedzieli, zeby z tą sterylnością nie przesadzać i w sumie mają rację. No i faktycznie jest fajnie, jesli chodzi o czas jedzenia. z butlą w nocy na karmienie, przewijanie i usypianie potrzebujemy 20 minut i śpię dalej, a na cycu można wisieć w nieskończoność...
Summerbaby
Noc koszmarna, mały nawet nie próbował sie przyssać, tylko wył, że go uciszyła dopiero butla... dzisiaj jak sie obudzi to będziemy dalej próbować...
k8libby - ja nie jestem zwolennikiem sterylności ale mój M to istny maniak - sterylizator to pierwszy zakup jakiego dokonał ;-) U mnie w nocy tylko cyc bo młody szybko zje na leżąco i nawet nie wiem kiedy zasypiamy oboje, problem jest w ciagu dnia - je i je i końca nie widać. Znaczy bawi się.
reklama
My chcemy odstawić butle na dobre, ale ja jakoś nie wierzę, że sie uda... a powinnam, bo to połowa sukcesu, jak się uwierzy. Ale mam takiego nerwa jak on się wścieka, że przysięgam, mam ochotę go wrzucić do Odry a tatusia zaraz za nim, żeby nie wpadł na pomysł, żeby nowego zrobić...
Podziel się: