reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

kakakarolina hahaahaha, rozwaliłaś mnie tym grzebaniem w uchu na uspokojenie w nocy zamiast mleka:-D

sempe gratulacje :-)!!! Twarda sztuka jesteś:tak:

reklama
Ja sobie na razie nie umiem wyobrazić odstawienia od cyca. Wiem, że to nastąpi, wiem, że wbrew pozorom za niedługo, ale jakiś smutek jest. Jednak przywiązanie matki do tego karmienia to podstawa późniejszych problemów z odstawieniem... Chociaż myślę, że do jej roku będę karmić (taki jest plan), bo potem chcę w końcu iść do dentystki, okulistki i na ogólny przegląd. Choć... pewnie łatwo nie będzie.

Gratuluję mamom, którym to się już udało :)

Mie, a czemu nie możesz iść jak karmisz? Możesz wszytko robić u dentysty, tylko po zwyczajnym znieczuleniu musisz 2 h nie karmić co teraz chyba nie jest problemem, ja miałam pastę na zęby po ściąganiu kamieniu i fluorowaniu dla kobiet w ciąży specjalną itd, u okulisty też byłam.

Ja też nie rozumiem dlaczego nie możesz iść do lekarza jak karmisz?? ja u dentysty byłam tydzień po porodzie pierwszy raz.
Koniecznie idź bo po ciąży zęby lubią sie psuć. Ja po każdej miałam jeden do trucia. Takie pamiątki mi dzieci zostawiają

Ja miałam ok, ale kamień taki....że hej i zapalenie dziąseł, miałam ściąganie na dwa razy, leki na dziąsła, piaskowanie, fluor, teraz sobie panoramę zrobię żeby zobaczyć co w zębach się dzieje. Ostatnio robiłam w listopadzie przed moim ostatnim okresem:tak:2011, a trzeba raz do roku robić, po ciąży obowiązkowo, korzenie lubią się psuć, a tego z zewnątrz nie widać.

asia dobrze że piszesz takie rzeczy, ja nibby dopiero co byłam na przeglądzie ale czuję że coś nie tak z tymi moimi zębami. Zapalenie dziąseł mam non stop :/ nie wiem jak to zwalczyć, używam meridolu pasty i płukanki i nic nie daje. Szczoteczka miękka. Kamień mi ściagali w grudniu to wyglądałam jak bokser po walce albo wampir, cały pychol we krwi. A u dentyski byłam pierwszy raz 3tyg po poordzie, mialam robiony rtg zęba który miałam całą ciążę leczony. Panoramę mialam tylko raz w życiu robioną, nawet nie wiedziałam że to powinno się częśćiej robić, nigdy żaden lekarz mi o tym nie mówił. Podczas karmienia można robić czy też raczej nie miemie idź koniecznie już teraz, nie ma na co czekać

Dziewczyny dzięki, że o tym piszecie. Myślałam, że jak znieczulenie, to .... a cholera wie, co mi się w tej łepetynie ubzdurało. Ale rzeczywiście, teraz już karmię max. 4 razy dziennie, więc dałoby radę jakoś się w to wszystko wstrzelić. No racja, to był tylko dobry pretekst, żeby odciągnąć wizytę w czasie... Nienawidzę dentystów. I mam słabe zęby. Więc... na bank z 10 będzie do roboty. Obym się myliła :)

No i kamień... czy usuwanie kamienia długo trwa? Asia, Gosha jak to wygląda? Czy to bardzo boli po ustąpieniu znieczulenia?

OK, namówiłyście mnie :) Zacznę leczyć po kolei te zęby, żeby chociaż jednego lub dwa mieć wyleczone przed chrzcinami :)

Ostatnia edycja:
MieMie dokładnie jak piszą dziewczyny:tak: Nie ma na co czekać! Dentysta i znieczulenia odpowiednio dobrane są bezpieczne dla karmiącej mamy, tak samo jak dla ciężarnej (po wcześniejszej konsultacji z ginem ofkors). Ja byłam u dentysty jakoś zaraz po porodzie, bo źle się działo w mojej paszczęce bardzo;-) Teraz dopiero wyszłam na prostą zębową!

reklama
miemie usuwanie kamienia to bez znieczulenia, mnie bolało starsznie, jakby mi kto kartkę wsadzał pomiędzy każdego zęba i ciął, ale to podobno przez to zapalenie dziąseł. Koleżnkki się pytałam to mówiła że jej to nie bolało:eek: trwa krtóko, może z 5 min, dentysta jeździł taką jakby polerką po zębach, stamtąd coś leciało, pewnie asia lepiej to opisze :-p

Do góry