reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Enfamil był ataki sam w smaku jak bebilon, dałabym enfamil ale nie ma ha 2, a my musimy na razie ha. Po hippie zwykłym ją uczuliło, nie mieliśmy kasy dopiero zamówiłam hippa ha 2 w necie.
Tak kończę karmienie, w sumie to już kończyłam, raz cyc w nocy.

reklama
asia tak mm ha jest drogie, ja kupuje w aptece gemini babilon ha ostatnio był w promocji po 25zł:szok::szok: :szok::szok::szok::-) a w rossmanie po 32zł więc różnica jest, kupiłam sobie zapas ja mieszam ten ha z bebilonem pepti który ma na recepte za 7zł hihi

wczoraj Mały jak się obudził o 23.00 bo zawsze o tej porze chce cyca i do naszego łóżka więc nie spałam to tej godziny i czekałam juz gotowa z 60ml mieszanki... niestety nie udało się... po 8min wrzasku spasowałam... szlag

U nas koniec cyca stał sią faktem...przespała całą noc po mm o 21, teraz jej dałam 120 i poszła spać. Cyce naleśniki ale kształt sprzed ciąży, nie powiem smutno mi:-( ale cóż kolejne będę już karmić do oporu, nic lecę na giełdę po tulipany, bazie, żonkile itd.

Asia ja się ostatnio wycwaniłam i latam po żonkile i tulipany do Biedronki :) Kurcze ale super rosną i się trzymają a za 10 zapłaciłam 2,99 :szok: więc kupiłam 30 zonkili i 20 tulipanów i może dzis jeszcze dokupię

Ja nie mam Biedronki blisko,a giełdę 5 min na nogach:), a targować się można;-) Poza tym potrzebowałam jeszcze płatki róż do ozdobienia mazurka.

Miemie u nas tylko Enfamil przeszedl a probowalam bebiko, Nan, hipp wielokrotnie, humane . Osobiscie najlepszy smak dla mnie ma Hipp I wydawalo mi sie ze jej posmakuje ale nie moglam jej przekonac. Zdecydowanie inaczej jest dac dziecku mm jak dlugo pilo mleko z piersi A inaczej jak od poczatku pije mm . A w sumie po roku mozesz juz dawac krowie ?

Krowie daje dzieciom po 2roku zycia.

Asia wielkie gratulacje!! tak bym chciała podzielić los Twój... nie smutaj się, krzywdy jej nie zrobiłaś..
u nas dzis karmienia o 23.00, 1.00 3.00 i 6.00.... i tak ciągnie ze az czuje na plecach wiec to nie jest ciamkanie:-( drugi raz próbowałam podac butle ale po 11min krzyku znów spasowałam...

reklama
U nas koniec cyca stał sią faktem...przespała całą noc po mm o 21, teraz jej dałam 120 i poszła spać. Cyce naleśniki ale kształt sprzed ciąży, nie powiem smutno mi:-( ale cóż kolejne będę już karmić do oporu, nic lecę na giełdę po tulipany, bazie, żonkile itd.

Asia, a jak sobie poradzilas z nadmiarem pokarmu?

Do góry