reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Aneczko wolałabym sama, choć tu znów mam dylematy:baffled: bo weźmy np. takie jabłko - nie wiem skąd jest itp. itd., a z drugiej strony skąd wiem jakie te w słoiczkach siedzą..? i tak nie wierze w to zbieranie najpiekniejszych jabłuszek z odpowiednich drzewek:-p nie chce też popaść w jakąś paranoję, bo wyjdzie na to, że będę wydawać kasę na pokarm z upraw eko, a tego bym nie chciała; gdyby nie azs to bym nawet nie myślała o tym, a tak mam jakieś lęki cholerka:sorry2: czy to dlatego, że to moje pierwsze bobo..?

reklama
no tak, przy obserwacji 1-2 tyg. rozkłada się to znacznie w czasie;

Aneczko, co do mnie, to na razie wykorzystuję urlop, a od marca idę na wychowawczy - zobaczymy jak nam się uda z jednej pensji; jak da radę, to nie wrócę do roboty dopóki mała nie skończy roku, może nawet dłużej posiedzę (to zależy od wielu czynników); na taką decyzje miało również wpływ to całe azs;

andariel, tak jak pisze Ania wprowadzanie stalych posilkow dla dzieci z azs rozciaga sie w czasie; dodatkowo nawet jak corcia bedzie na cos uczulona, to lepiej to wiedziec wczesniej, a na wszystko i tak przeciez nie bedzie :tak: tak to do roczku bedziesz juz wiedziala, co moze jesc i nawet jak ja z kims zostawisz to juz na sprawdzonych produktach

ANDARIEL my też na razie tylko na cycu. I do ukończenia 6 m-ca pewnie tak bedzie.
Ale trochę się dziś zmartwiłam bo nic nowego nie zjadłam a Antkowi pojawiły się szorstkie krostki na ramionkach i nie wiem od czego to :no::confused::no:

dziewczyny a czy zauważyłyście zmianę jakości mleka jak macie okres?Może mi się zdaje, ale to już któryś raz widze ze Jagoda mi się nie najada, Wczoraj dawałam z dwóch(.)(.) dość słabo jej szło, więc jeszcze wciągnęła 120 ml kleiku.

dziewczyny a czy zauważyłyście zmianę jakości mleka jak macie okres?Może mi się zdaje, ale to już któryś raz widze ze Jagoda mi się nie najada, Wczoraj dawałam z dwóch(.)(.) dość słabo jej szło, więc jeszcze wciągnęła 120 ml kleiku.
ja nie mam okresu wiec nie moge powiedziec czy cos sie zmieniło

reklama
no ja tez nie mam okresu, ale zauważyłam ze ostatnio moje mleczko zmieniło barwę tzn od raru dni nie jest tak czysto białe ze smietanką tylko takie szare:szok::szok::szok: a smietanki odkłada się malutko na wierzchu, nadal odciagam bez problemu 600ml dziennie

Do góry