reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Ze względu na "alergię" Antka (która może była tylko przesuszoną skórą?) jestem na diecie bez mlecznej - i dziś nie wytrzymałam kupiłam sobie waniliowy pudding sojowy - ojjjjjjjjjj TO NIE TO:no::-:)wściekła/y::no::baffled::baffled:
moja Ala tez ma taką suchą skórę na głowie od 1,5 miesiaca i nie daję juz z tym rady ciągle coś podjadam mlecznego i moze to z tego powodu,
mju w marketach są budynie sojowe do gotowania na wodzie, jadłam je przy Angelince ale paskudztwo takie ze szok musiałam słodzic bo inaczej wymioty mnie brały:no:

ja wyregulowałam sobie moje piersi:-) sciagam pokarm 2razy dziennie razem wychodzi ok 600ml i nie mam problemów z nawałem, tzn tak 2 razy w tygodniu jakbym miała wiecej ale to wtedy do zamrazalnika wkładam

Ostatnia edycja:
reklama
A ja właśnie do momentu aż nie wprowadziłam innego jedzenia miałam twarde piersi i dużo mleka a teraz rzadziej go przystawiam i mam miękkie :tak:
Też chętnie bym sprawdziła czy leci ściągając ale sprzedałam już laktator :baffled:

karincia przeciez wystarczy nacisnac piers zeby zobaczyc czy leci.
A maly sie najada czy tylko tak dajesz, odbija mu sie po piersi?

W takim wypadku doprowadzi to do zakonczenia karmienia:tak:Bo pokarm zacznie zanikac, znaczy na bank juz zaczal

Oj watpie jak juz zaczelam mateusza karmic tylko w nocy tak mleka bylo coraz mniej az w koncu samo zaniklo

pokarm moze,ale nie musi zanikać
w pewnym momencie produkuje sie go tyle ile maluszek zjada i nie czuje sie juz przepełnienia
ja tak miałam przy córach mniej karmiłam a mleczko było tylko dostosowalo sie do potrzeb dziecka dlatego karmiłam 1,5 roku

reklama
Do góry