reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

EFE, SEMPE mi chodziło o to, że ten puding sojowy był OBRZYDLIWY!!! To ja już wolę być bez tych deserków... :baffled::baffled::baffled:

reklama
W takim wypadku doprowadzi to do zakonczenia karmienia:tak:Bo pokarm zacznie zanikac, znaczy na bank juz zaczal
Wiem Kasieńko :tak:, zdaję sobie z tego sprawę :baffled:
..ale i tak się cieszę że tyle ( i jeszcze wciąż) karmiłam bo myślałam że w ogóle nie będę mieć pokarmu i wcale nie będe karmić a tu juz prawie pół roku zleciało :-)

Ja czym rzadziej karmilam tym mleka bylo mniej. Pediatra kazala mi dawac piers i jak sie nie naje do syta to dokarmiac butelka. No i bylo coraz wiecej butli i coraz mniej cycka. Jak juz zostalo tylko karmienie wieczorne i poranne (Nel przesypia cala noc od kiedy skonczyla 1,5 miesiaca) to bardzo krotko to trwalo i pokarm znikl calkowicie. Wiem ze to moja wina bo gdybym walczyla laktatorem to bym na pewno "rozbujala" ta laktacje spowrotem, ale zaczelam popalac i zabraklo mi mobilizacji...

Kurcze mnie tez juz ciagnie do palenia:zawstydzona/y: Coraz czesciej mysle o papierosie:zawstydzona/y:
oj dziewczyny! klaps w dups sie należy! nie ma palenia!!! :-) fuj fuj fuj! :-p
u mnie przez to że wprowadziłam nowe jedzenia (.)(.) się robią jak kamienie po pewnym czasie.. ale wiem że rzadsze przystawianie Zosi do cyca spowoduje że będę mieć mniej pokarmu... tylko co ja innego mogę zrobic jak idę do pracy od marca...? chcę w pracy ściagać żebym chociaż Zosię rano wieczorem i w nocy karmiła (.).. musi mi się jakoś wyregulować bo mi inaczej dydy w pracy wybuchną.. bo laktaror to nie to samo co Zosia.....

Ostatnia edycja:
Aneczka, dobrze ze na gorze jeszcze nie ma zebow bo normalnie by mogl odgryzc
teraz sie bede stresowac
ach te czasy gdy karmienie bylo przyjemnoscia;-)

ha, Mewa, właśnie miałam pytać czy Wasze dzieci gryzą Was podczas karmienia... co prawda moja mała nie ma jeszcze ząbków, ale jak się już naje traktuje mnie jak gryzaczka i sobie dziąsła zaciska, co potrafi zaboleć. I się zastanawiałam jak to będzie jak już ząbki wyjdą, a czytam że niewesoło:baffled:

Dziewczyny ja mam stresa co do podania pokarmów innych. Alergolog mówił, żeby asekuracyjnie nie podawać nic przed 6 m-cem, tak też zamierzałam, ale czas tak szybko leci, że nie wiem jak ja to zrobię:confused: niby alergie przy azs nie są tak znowu czesto (ostatnio wyczytalam, że tylko 2% dzieci to dotyczy), ale i tak mam obawy. I wciąż się waham czy jak mała skończy już pół roku, a zębów jeszcze nie będzie żadnych i waga prawidłowa, to czy się jednak nie wstrzymać z rozszerzaniem diety.

Czy któraś z Was zamierza czekać z wprowadzaniem pokarmów dłużej, niż do ukończenia 6 m-ca? tak powiedzmy między 7 a 8 m-cem?

no tak, przy obserwacji 1-2 tyg. rozkłada się to znacznie w czasie;

Aneczko, co do mnie, to na razie wykorzystuję urlop, a od marca idę na wychowawczy - zobaczymy jak nam się uda z jednej pensji; jak da radę, to nie wrócę do roboty dopóki mała nie skończy roku, może nawet dłużej posiedzę (to zależy od wielu czynników); na taką decyzje miało również wpływ to całe azs;

reklama
Do góry