reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

ja wszystkiego nie jem tzn nie jem ciężkich potraw bo mnie po nich brzusio czasem boli...

Dziewczyny od kilku dni boli mnie prawa pierś i jak jest bardzo pełna to aż widać że u góry mam takie grudki dziwne,jak dotykam to strasznie boli:no: jak Tomcio zje z niej to też są ale mniejsze,pierś ciągle boli szczególnie w tym właśnie miejscu gdzie są owe zgrubienia co to może być??

reklama
Malinka to jest zator a doprowadzic moze do zapalenia piersi!!Jak najszybciej musisz sie go pozbyc. Sama czesto miewam w prawej piersi bo tam mialam zapalenie z KUba. Przystawiaj Tomusia do skutku do tej piersi az ci sciagnie bardzo dokladnie wszysciutko przystawiaj czesciej do tej wlasnie chorej piersi i pilnuj zeby ja oproznial do samego konca, zwlaszcza nocne jedzenie moze tu pomoc bo glodne dziecko lepiej sciaga pokarm. Mozesz tez okladac slawetna kapusta

Dzisiaj sprawdzałam ile mała je w ciągu dnia i karmiłam odciągniętym pokarmem. Najwięcej wciągnęła 140 ml, a raz tylko 90. Więc w sumie to niewiele wyszło - jakieś 600 ml. Nic dziwnego, że w nocy też wcina.
moja Alicja tez pije mleczko odciągniete i wypija po 130-140ml i starcza jej to na 3h a jak zjada słoiczek cały 130g i do tego ok 30-40ml mleczka to wytrzymuje 2,5h.

MALINKA mi też się tak czasem robi - KASIA ma rację to jest iestety zator - mi najbardziej pomagają lekko zbite, chłodne liście kapusty. I ja biore też zapobiegawczo ibuprom zaraz po karmieniu, żeby sie stan zapalny nie zrobił - a i wygodny luźny stanik, żeby nic nie uciskało i nie przegrzewać - bo to też źle robi. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie

ja wszystkiego nie jem tzn nie jem ciężkich potraw bo mnie po nich brzusio czasem boli...

Dziewczyny od kilku dni boli mnie prawa pierś i jak jest bardzo pełna to aż widać że u góry mam takie grudki dziwne,jak dotykam to strasznie boli:no: jak Tomcio zje z niej to też są ale mniejsze,pierś ciągle boli szczególnie w tym właśnie miejscu gdzie są owe zgrubienia co to może być??

Malinka tak to zator, mi pomogło masowanie tego miejsca, ale nie jakies natrętne - tylko leciutko przesuwaj palcami po zgrubieniu w kierunku brodawki
I karm w odpowiednim staniku do karmienia, żeby Ci się nic nei zaginało i nie uciskało tego miejsca.
Powodzenia;-)

reklama
Do góry