reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

ja narzekac nie moge - jedna pobudka w nocy to max a zdazaja sie czasem cale przespane nocki :-)
wieczorem daje moni cycka o 19 i 21 i potem jak sie budzi to ok. 1-2 w nocy... jak tylko zaczne ja dokarmiac czyms innym niz moje mleko to wprowadzam butle z woda w nocy bo widze ze to nie glod - Monia pociumka 2-3 minuty i spi - ja najczesciej tez przysypian na fotelu i tak nam schodzi...czasem nawet 2 godziny
do lozka jej brac nie bede bo nie chce jej do tego przyzwyczajac :baffled: wiec musze sobie odkurzyc ksiazke jak to bylo z ta butla z woda i niedlugo bedziem sie uczyc nie jesc w nocy bo waga Moni nie usprawiedliwia podjadania w nocy :-) :-D

reklama
ja to Piwonia przestala juz w to wierzyc i dopoki bede w domu, to ok, ale jak wroce do pracy?
maggie ja tak samo jak Ty - od porodu nie przespalam bez budzenia dluzej niz 4 h i teraz wstaje tez co 1,5-2 godz

a kto powiedział,że ja przesypam całe nocki
mam podobnie,ale wiem,że to sie zmieni tylko trzeba czasu,moja jak zaśnie o 20 to obudzi sie miedzy 24 a 1 w nocy,a potem różnie,abo za 2 godziny,albo za 3-4

Ja też maksymalnie przespałam od porodu 4h. Teraz niestety co2h pobudka. Rano mam problemy z otworzeniem oczu :-D Za 2 miesiace wracam do pracy i już sie boję, mam nadzieje ze do tego czasu się zmieni :tak: Poza tym nie wiem jak Wy, ale ostatnio jestem jakaś zmęczona. Kurde po porodzie wszystko było gites, ale teraz tak od 2 tygodni jakieś zmęczenie mnie dopadło. To chyba przez te nocne pobudki:-(

Mamusie doświadczone ja mam pytanko!
Powiedzcie czy jak przestałyście karmić piersią to wasze piersi zmalały? No wróciły do rozmiaru sprzed ciąży?
Pytam bo u mnie masakra z tym. (.)(.) jak balony i chciałabym wierzyć, że później lepiej będzie:-(

Mamusie doświadczone ja mam pytanko!
Powiedzcie czy jak przestałyście karmić piersią to wasze piersi zmalały? No wróciły do rozmiaru sprzed ciąży?
Pytam bo u mnie masakra z tym. (.)(.) jak balony i chciałabym wierzyć, że później lepiej będzie:-(

Po pierwszej ciązy z mieseczki B zrobiło mi się D (mówie po karmieniu ) a teraz z D na E tylko mniej jędrne ale mysle ,ze po około roku może mniej dojda do siebie:tak:.Ale np. mojej mamie sie zmniejszyły pryszcze jej zostały nie wiem od czego to zalezy.

Efe zmniejszaja sie i mi niestety tez brzydko sie wyciagnely:baffled:No ale czego sie nie robi dla dziecka:cool2:

reklama
No to chociaż tyle. Jak schudnę to pewnie będą też mniejsze. A flaki....no cóż...taka kolej rzeczy. W sadzę w stanik i będzie gut. Bo teraz to ja już załamana jestem. Wszystkie swetry mi się w połowie brzucha kończą bo te je podnoszą. Porażka :( Wstyd do ludzi iść i kurtkę zdjąć.

Do góry