reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

ja narzekac nie moge - jedna pobudka w nocy to max a zdazaja sie czasem cale przespane nocki :-)
wieczorem daje moni cycka o 19 i 21 i potem jak sie budzi to ok. 1-2 w nocy... jak tylko zaczne ja dokarmiac czyms innym niz moje mleko to wprowadzam butle z woda w nocy bo widze ze to nie glod - Monia pociumka 2-3 minuty i spi - ja najczesciej tez przysypian na fotelu i tak nam schodzi...czasem nawet 2 godziny
do lozka jej brac nie bede bo nie chce jej do tego przyzwyczajac :baffled: wiec musze sobie odkurzyc ksiazke jak to bylo z ta butla z woda i niedlugo bedziem sie uczyc nie jesc w nocy bo waga Moni nie usprawiedliwia podjadania w nocy :-) :-D

reklama
ja to Piwonia przestala juz w to wierzyc i dopoki bede w domu, to ok, ale jak wroce do pracy?
maggie ja tak samo jak Ty - od porodu nie przespalam bez budzenia dluzej niz 4 h i teraz wstaje tez co 1,5-2 godz

a kto powiedział,że ja przesypam całe nocki
mam podobnie,ale wiem,że to sie zmieni tylko trzeba czasu,moja jak zaśnie o 20 to obudzi sie miedzy 24 a 1 w nocy,a potem różnie,abo za 2 godziny,albo za 3-4

Ja też maksymalnie przespałam od porodu 4h. Teraz niestety co2h pobudka. Rano mam problemy z otworzeniem oczu :-D Za 2 miesiace wracam do pracy i już sie boję, mam nadzieje ze do tego czasu się zmieni :tak: Poza tym nie wiem jak Wy, ale ostatnio jestem jakaś zmęczona. Kurde po porodzie wszystko było gites, ale teraz tak od 2 tygodni jakieś zmęczenie mnie dopadło. To chyba przez te nocne pobudki:-(

Mamusie doświadczone ja mam pytanko!
Powiedzcie czy jak przestałyście karmić piersią to wasze piersi zmalały? No wróciły do rozmiaru sprzed ciąży?
Pytam bo u mnie masakra z tym. (.)(.) jak balony i chciałabym wierzyć, że później lepiej będzie:-(

Mamusie doświadczone ja mam pytanko!
Powiedzcie czy jak przestałyście karmić piersią to wasze piersi zmalały? No wróciły do rozmiaru sprzed ciąży?
Pytam bo u mnie masakra z tym. (.)(.) jak balony i chciałabym wierzyć, że później lepiej będzie:-(

Po pierwszej ciązy z mieseczki B zrobiło mi się D (mówie po karmieniu ) a teraz z D na E tylko mniej jędrne ale mysle ,ze po około roku może mniej dojda do siebie:tak:.Ale np. mojej mamie sie zmniejszyły pryszcze jej zostały nie wiem od czego to zalezy.

Efe zmniejszaja sie i mi niestety tez brzydko sie wyciagnely:baffled:No ale czego sie nie robi dla dziecka:cool2:

reklama
No to chociaż tyle. Jak schudnę to pewnie będą też mniejsze. A flaki....no cóż...taka kolej rzeczy. W sadzę w stanik i będzie gut. Bo teraz to ja już załamana jestem. Wszystkie swetry mi się w połowie brzucha kończą bo te je podnoszą. Porażka :( Wstyd do ludzi iść i kurtkę zdjąć.

Do góry