reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Czyli Sempe zbierasz jakby więcej i podajesz na raz.
Ja wczoraj jak mała zasnęła o 21 odkurzyłam laktator. Normalnie 30ml tylko. Porażka:(

reklama
teraz odciągam 2razy dziennie rano odciągnełam 230ml z dwóch piersi a wczoraj wieczorem tylko 60ml, róznie mam z tym. Ale zbieram i zawsze jej podaje ok130ml wiecej nie wypije.

Ja tak robiłam jak mała była malusieńka i miałam nawały. Mogłam uzbierać jej butle 120ml przez samą noc, bo budziła się tylko czasami o tylko raz i jadła jedną pierś a druga aż bolała z nadmiaru.

No to ja nie narzekam. Bo Milosz je piers ostatni raz wieczorem kolo 20-21 dodam ze jedna i zasypia budzac sie kolo 7ej pozniej je i spi jeszcze do 9ej:-DTakze ewidenty spioszek mi sie trafil:-)

to tylko ci Kasiu pozazdrościć.
Widzę że większość dzieciaczków sie budzi, wiec nie odstajemy od reszty, tylko kiedy to sie zmieni?
Na szczęście jestem przyzwyczajona do tego wstawania, właściwie od dwóch miesięcy Jagoda śpi ze mną więc tylko się przebudzam na karmienia i potem śpię dalej.

Dokladnie,jak Miranda mowi,Kasiu ale masz fajnie ze Miloszek ci tak spi,moja jak byla mniejsza to spala prawie cala noc(raz albo dwa wstawala) a teraz co 2 godziny jak w zegarku,a nad ranem to nawet czesciej:baffled::baffled::baffled:

Dzięki dziewczyny za tyle odpowiedzi, bo już myślałam że z nami jest coś nie tak. Zazdroszczę Kasi, że mały tyle śpi. Cóż bym dała za jedną taka noc :tak:

Ojj a ile ja bym dała za jedną taką przespaną noc... :-) :sorry2:
Ja od porodu nie przespałam jednym ciągiem dłużej niż 4 h :sorry2:
a teraz to od mniej wiecej 24 pobudka co 2 lub co 1,5 h, ;-)

reklama
ja to Piwonia przestala juz w to wierzyc i dopoki bede w domu, to ok, ale jak wroce do pracy?
maggie ja tak samo jak Ty - od porodu nie przespalam bez budzenia dluzej niz 4 h i teraz wstaje tez co 1,5-2 godz

Do góry