Pytanie do mam karmiących tylko piersią. Czy wprowadzacie już inne pokarmy? Zastanawiam się, bo mój synek ostatnio bardzo często budzi się w nocy na mleczko. Właściwie nie ma problemu (oprócz mojego niewyspania), bo mleka mam dużo, więc zjada sobie i śpi dalej. Ale nie wiem czy takie częste budzenie nie oznacza że moje mleko już mu nie wystarcza? Zaznaczam że nie chodzi mi o to żeby za wszelką cenę przesypiał noce. Chodzi tylko o to, żeby dostawał wszystko czego mu potrzeba.
reklama
vusia moj Miko tez czesto wstaje w nocy i mnie sie wydaje, ze nie potrzebuje tyle jesc co pociagac cycusia przez zabki. widze, ze nasi synkowie sa w podobnym wieku, wiec moze Twojemu tez rosna zabki. Nasz Miko od tyg raz dziennie bardzo placze i nie wiedzielismy dlaczego dzis moja siostra dala mu butelke z lodowki, bo nie miala innej, zeby sie pobawil (to jego ulubiona zabawka) i jak sie przyssal to przez 5 min nie mozna go bylo oderwac - zaczynam mu dawac gryzaczki ;-)
Anitek, mój synek też od niedawna miewa takie marudne dni, i raz dziennie właśnie potrafi porządnie popłakać. Wszystko pakuje do buzi, i strasznie się ślini, więc to mogą być ząbki. Dziąsełka ma bardzo twarde, ale nic jeszcze nie widać. Twój też?
Moja szwagierka, gdy jej dziecko zaczęło się budzic w nocy częściej, dostała zalecenie od lekarki, aby na noc dawać mleko modyfikowane. Ale mnie się wydaje że to dziwny pomysł
Moja szwagierka, gdy jej dziecko zaczęło się budzic w nocy częściej, dostała zalecenie od lekarki, aby na noc dawać mleko modyfikowane. Ale mnie się wydaje że to dziwny pomysł
moja co prawda młodsza od waszych pociech,ale też sie często budzi w nocy,ale bardziej żeby być blisko i ciumkać
a dodatkowo po 3 miesiacu dzieciom mocniej pracuja ślinianki i one dzieci bolą i w stad wydzielająca sie ślina jest w dużych ilościach pytałam lekarki specjalnie bo też myślałam,ze mała ząbkuje,a ona ma ślinianki mocno podrażnione i stąd niespokojne tez sa dzieci
a co do jedzonka,nam juz lekarka pozwoliła dawac,bo mała mniej przybrała,a sporo urosła
a dodatkowo po 3 miesiacu dzieciom mocniej pracuja ślinianki i one dzieci bolą i w stad wydzielająca sie ślina jest w dużych ilościach pytałam lekarki specjalnie bo też myślałam,ze mała ząbkuje,a ona ma ślinianki mocno podrażnione i stąd niespokojne tez sa dzieci
a co do jedzonka,nam juz lekarka pozwoliła dawac,bo mała mniej przybrała,a sporo urosła
izabela...
Fanka BB :)
moja Maja również już skończyła 4 miesiące i właściwie mogłabym już jej podawać słoiczki, ale czekam do wizyty u lekarza, która to będzie po nowym roku i zobaczymy co lekarka powie. jeśli wyrazi zgodę, to zaczniemy jeść słoiczki
Maja budzi się w nocy właściwie ok. 3 razy i też nie wydaje mi się żeby była głodna i z tego powodu się budziła
Maja budzi się w nocy właściwie ok. 3 razy i też nie wydaje mi się żeby była głodna i z tego powodu się budziła
Moja ostatnio się przebudza w nocy, ale nie jest głodna. Podaje jej smoka, pogłaskam i śpi dalej. Dziś się obudziła 2 razy i lekko popłakiwała jak podeszła oczka miała zamknięte znów podałam smoka i było "dobrze".
Co do mleka modyfikowanego ja bym nie podawała jak się dziecko w nocy budzi. Moja jest na butli, a jak widać budzi się ostatnio. A od bardzo dawna przesypiała całe nocy. Już w 1 miesiącu życia mi przesypiała.
Co do mleka modyfikowanego ja bym nie podawała jak się dziecko w nocy budzi. Moja jest na butli, a jak widać budzi się ostatnio. A od bardzo dawna przesypiała całe nocy. Już w 1 miesiącu życia mi przesypiała.
Anitek, mój synek też od niedawna miewa takie marudne dni, i raz dziennie właśnie potrafi porządnie popłakać. Wszystko pakuje do buzi, i strasznie się ślini, więc to mogą być ząbki. Dziąsełka ma bardzo twarde, ale nic jeszcze nie widać. Twój też?
tak jakbym czytala opis swojego dziecka; chyba musimy sie uzbroic w cierpliwosc niestety.
deli przylaczam sie do tego co napisalas, ja tez nie wprowadzalabym mleka modyfikowanego na noc
Mewa29
mama Adama
to wlasnie moglo byc u nas jakis czas temu, tez myslalam ze zabkowanie ale te napady placzu mu przeszly wiec stawiam na slinianki, dobrze ze napisalas Piwonia
moj sie budzi czesciej w nocy ale jestem pewna ze z glodu bo jak tylko probuje mu sprawdzic pieluszke to placz zalosny, najlepiej zeby od razu cyc byl, otwiera buzie do ssania juz jak tylko piers mi zobaczy
2razy dziennie odciagam mleczko z piersi i chciałabym dojsc do trzech razy i tylko podawać małej mleko w butelce ale jakos mi to nie wychodzi, w nocy mała cyca pije 4-5razy!!!
po kąpieli pije z piersi a ok 23 podaje jej z butelki i chyba do tego karmienia dodam juz niedługo kleik albo kaszke ale czy to cos zmieni?????????
po kąpieli pije z piersi a ok 23 podaje jej z butelki i chyba do tego karmienia dodam juz niedługo kleik albo kaszke ale czy to cos zmieni?????????
reklama
Moja ostatnio się przebudza w nocy, ale nie jest głodna. Podaje jej smoka, pogłaskam i śpi dalej. Dziś się obudziła 2 razy i lekko popłakiwała jak podeszła oczka miała zamknięte znów podałam smoka i było "dobrze".
Deli moja mi sie tez budzi ostatnio...ale u mnie to chyba przez pobyt w Polsce.
Tam spala niespokojnie,czesto sie budzila i to najczesciej z placzem.
A dzisiaj w nocy obudzila sie okolo 4 i o 7 juz musialam wstac,bo sie wyspala...a do niedawna spala do 8-8:30
W PL za kazdym razem budzila sie okolo 5 pogadala,pogawozyla i spala dalej:-)
Podziel się: