reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

u nas tez tylko pierś, mieszanki nie miał Bartuś w ustach:)
z butelki kilka razy odciagniete pił także nie ma problemu...

reklama
U nas też tylko pierś, no liznął jabłuszko, ale to nie jedzenie. Postaram się jak najdłużej karmić, bo jak mnie piersi ni bolą, to cudowne chwile z Młodym.

Ale jak sobie pomyślę, że mi się ona drze a ja idę dopiero mleko robić i czekam aż się schłodzi
Spokojnie nie jest tak źle :tak:
Przygotowuje się pare sekund i nie czeka aż się schłodzi tylko wręcz przeciwnie podgrzewa się jakieś 2 minuty :-)
Mój Synek akurat nie płacze jak jest głodny więc też o tyle łatwiej ;-)
W nocy to ja podaje samą pierś bo jak tak dłużej mi śpi to mam przepełnione więc wystarcza Mu :tak: a i dla mnie wygodniej :-D

Ja to robie tak mam naszykowana wode przegotowana w dzbanku odlewam tyle ile trzeba do butelki wstawiam do mikrofali na 20 sek.dodaje mleko i mieszam .Całość 30 sek.Więc źle nie jest idzie sie przyzwyczaic .A przed snem ja se juz porcjuje wode do butelek i tylko w nocy wstaje , wkładam do mikrofali ,mieszam z mlekiem i gotowe:-)

a nie wcześniej?
widziałam, że na słoiczkach piszą, że "po 4 miesiącu"...
czy mam czekać do pół roku?
muszę podpytać lekarza :tak:
butelkowe maluszki szybciej powinny dostawac "tresciwe" jedzonko :tak:
cyckowe po 6 mż :tak: - swiezo wyczytane info :tak:

zastanowilo mnie jedno...jak traktowac dziecko ktore pod koniec 4 mż przechodzi na mleko modyfikowane? cyckow czu butelkowe? kiedy mu rozszerzac diete??:crazy:

Ja to robie tak mam naszykowana wode przegotowana w dzbanku odlewam tyle ile trzeba do butelki wstawiam do mikrofali na 20 sek.dodaje mleko i mieszam .Całość 30 sek.Więc źle nie jest idzie sie przyzwyczaic .A przed snem ja se juz porcjuje wode do butelek i tylko w nocy wstaje , wkładam do mikrofali ,mieszam z mlekiem i gotowe:-)
Chogata,ja dokladnie tak samo robilam jak Gosia mala byla....wiec to dlugo nie trwalo....
A Karola jest jeszcze na cycu i mam nadzieje ze jeszcze dlugo bedzie :-D

reklama
butelkowe maluszki szybciej powinny dostawac "tresciwe" jedzonko :tak:
cyckowe po 6 mż :tak: - swiezo wyczytane info :tak:

zastanowilo mnie jedno...jak traktowac dziecko ktore pod koniec 4 mż przechodzi na mleko modyfikowane? cyckow czu butelkowe? kiedy mu rozszerzac diete??:crazy:

Ja uważam jak Aneczka się tabelkami itd.matka wie najlepiej co potrzeba jej dziecku.U mnie jesli ja bym przeszła po cycu na mleko modyf. i od razu podała słoiczki ,soczki itd. to to by nie przeszło albo za mała albo wystarczyło jej tylko mleko same:tak:Pamieta ile gimnastyki było z sokiem pierwszym a juz butle ciągnęła 2 tyg.

Do góry