reklama
a nie wcześniej?
widziałam, że na słoiczkach piszą, że "po 4 miesiącu"...
czy mam czekać do pół roku?
muszę podpytać lekarza
to zalezy od lekarza i od ciebie można wprowadzać jużpo skończonym 4 miesiącu,ale mówią,że nie warto sie czasami spieszycz wprowadzaniem
_karincia_
Fanka BB :)
Spokojnie nie jest tak źleAle jak sobie pomyślę, że mi się ona drze a ja idę dopiero mleko robić i czekam aż się schłodzi
Przygotowuje się pare sekund i nie czeka aż się schłodzi tylko wręcz przeciwnie podgrzewa się jakieś 2 minuty :-)
Mój Synek akurat nie płacze jak jest głodny więc też o tyle łatwiej ;-)
W nocy to ja podaje samą pierś bo jak tak dłużej mi śpi to mam przepełnione więc wystarcza Mu a i dla mnie wygodniej
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Ja to robie tak mam naszykowana wode przegotowana w dzbanku odlewam tyle ile trzeba do butelki wstawiam do mikrofali na 20 sek.dodaje mleko i mieszam .Całość 30 sek.Więc źle nie jest idzie sie przyzwyczaic .A przed snem ja se juz porcjuje wode do butelek i tylko w nocy wstaje , wkładam do mikrofali ,mieszam z mlekiem i gotowe:-)
butelkowe maluszki szybciej powinny dostawac "tresciwe" jedzonkoa nie wcześniej?
widziałam, że na słoiczkach piszą, że "po 4 miesiącu"...
czy mam czekać do pół roku?
muszę podpytać lekarza
cyckowe po 6 mż - swiezo wyczytane info
zastanowilo mnie jedno...jak traktowac dziecko ktore pod koniec 4 mż przechodzi na mleko modyfikowane? cyckow czu butelkowe? kiedy mu rozszerzac diete??
anet15
Mama Malgosi i Karolinki
Chogata,ja dokladnie tak samo robilam jak Gosia mala byla....wiec to dlugo nie trwalo....Ja to robie tak mam naszykowana wode przegotowana w dzbanku odlewam tyle ile trzeba do butelki wstawiam do mikrofali na 20 sek.dodaje mleko i mieszam .Całość 30 sek.Więc źle nie jest idzie sie przyzwyczaic .A przed snem ja se juz porcjuje wode do butelek i tylko w nocy wstaje , wkładam do mikrofali ,mieszam z mlekiem i gotowe:-)
A Karola jest jeszcze na cycu i mam nadzieje ze jeszcze dlugo bedzie
rubi nie patrz w takim razie na te tabelki tylko na malutką.
ja karmie tylko cycem - tak mnie to zaintrygowalo jak ksiazke czytalam - jest podzial na dzieci cyckowe i butelkowe a co z mieszamymi? itymi ktore byly karmione piersia i niedawno na butle przeszly??
reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
butelkowe maluszki szybciej powinny dostawac "tresciwe" jedzonko
cyckowe po 6 mż - swiezo wyczytane info
zastanowilo mnie jedno...jak traktowac dziecko ktore pod koniec 4 mż przechodzi na mleko modyfikowane? cyckow czu butelkowe? kiedy mu rozszerzac diete??
Ja uważam jak Aneczka się tabelkami itd.matka wie najlepiej co potrzeba jej dziecku.U mnie jesli ja bym przeszła po cycu na mleko modyf. i od razu podała słoiczki ,soczki itd. to to by nie przeszło albo za mała albo wystarczyło jej tylko mleko samePamieta ile gimnastyki było z sokiem pierwszym a juz butle ciągnęła 2 tyg.
Podziel się: