reklama
a nie wcześniej?
widziałam, że na słoiczkach piszą, że "po 4 miesiącu"...
czy mam czekać do pół roku?
muszę podpytać lekarza![]()
to zalezy od lekarza i od ciebie można wprowadzać jużpo skończonym 4 miesiącu,ale mówią,że nie warto sie czasami spieszycz wprowadzaniem
_karincia_
Fanka BB :)
Spokojnie nie jest tak źleAle jak sobie pomyślę, że mi się ona drze a ja idę dopiero mleko robić i czekam aż się schłodzi

Przygotowuje się pare sekund i nie czeka aż się schłodzi tylko wręcz przeciwnie podgrzewa się jakieś 2 minuty :-)
Mój Synek akurat nie płacze jak jest głodny więc też o tyle łatwiej ;-)
W nocy to ja podaje samą pierś bo jak tak dłużej mi śpi to mam przepełnione więc wystarcza Mu

Chogata
Mama Aluni i Dominika
Ja to robie tak mam naszykowana wode przegotowana w dzbanku odlewam tyle ile trzeba do butelki wstawiam do mikrofali na 20 sek.dodaje mleko i mieszam .Całość 30 sek.Więc źle nie jest idzie sie przyzwyczaic .A przed snem ja se juz porcjuje wode do butelek i tylko w nocy wstaje , wkładam do mikrofali ,mieszam z mlekiem i gotowe:-)
butelkowe maluszki szybciej powinny dostawac "tresciwe" jedzonkoa nie wcześniej?
widziałam, że na słoiczkach piszą, że "po 4 miesiącu"...
czy mam czekać do pół roku?
muszę podpytać lekarza![]()

cyckowe po 6 mż

zastanowilo mnie jedno...jak traktowac dziecko ktore pod koniec 4 mż przechodzi na mleko modyfikowane? cyckow czu butelkowe? kiedy mu rozszerzac diete??

anet15
Mama Malgosi i Karolinki
Chogata,ja dokladnie tak samo robilam jak Gosia mala byla....wiec to dlugo nie trwalo....Ja to robie tak mam naszykowana wode przegotowana w dzbanku odlewam tyle ile trzeba do butelki wstawiam do mikrofali na 20 sek.dodaje mleko i mieszam .Całość 30 sek.Więc źle nie jest idzie sie przyzwyczaic .A przed snem ja se juz porcjuje wode do butelek i tylko w nocy wstaje , wkładam do mikrofali ,mieszam z mlekiem i gotowe:-)
A Karola jest jeszcze na cycu i mam nadzieje ze jeszcze dlugo bedzie

rubi nie patrz w takim razie na te tabelki tylko na malutką.
ja karmie tylko cycem - tak mnie to zaintrygowalo jak ksiazke czytalam - jest podzial na dzieci cyckowe i butelkowe a co z mieszamymi? itymi ktore byly karmione piersia i niedawno na butle przeszly??
reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
butelkowe maluszki szybciej powinny dostawac "tresciwe" jedzonko
cyckowe po 6 mż- swiezo wyczytane info
zastanowilo mnie jedno...jak traktowac dziecko ktore pod koniec 4 mż przechodzi na mleko modyfikowane? cyckow czu butelkowe? kiedy mu rozszerzac diete??![]()
Ja uważam jak Aneczka się tabelkami itd.matka wie najlepiej co potrzeba jej dziecku.U mnie jesli ja bym przeszła po cycu na mleko modyf. i od razu podała słoiczki ,soczki itd. to to by nie przeszło albo za mała albo wystarczyło jej tylko mleko same

Podziel się: