Chogata
Mama Aluni i Dominika
trzecia:-) i oby jeszcze tak przez 2 miesiące
a co do dobrych rad rodziny co do dokarmiania i odstawiania, to ja to zlewam na maxa; normalnie śmieję się im w twarz mówiąc, że sama najlepiej wiem co jest dobre dla mojego dziecka i że mam nadzieję karmić jak tylko się da najdłużej, i że nie zamierzam dawać niczego wcześniej niż przed 5 a może nawet 6 m-cem; i ucinam temat, bo szkoda czasu i tyle; póki co pokarmu mam mnóstwo, wciąż zdarzają mi się "przepełnione" dni, malutka świetnie przybiera, dlaczego więc miałabym z tego rezygnować?
ostatnio moja mama gdy jej powiedziałam, że chcę karmić jak najdłużej strasznie się zdziwiła i orzekła, że jak tylko pojawi się pierwszy ząbek to powinnam odstawić; jak ją spytałam dlaczego nie umiała odpowiedzieć i chyba zrobiło jej się trochę głupio, bo potem dodała, że w sumie to mam robić jak uważam;
U mojej koleżanki syn ma 7 miesiecy i nadal karmi a ma 3 zeby mówi ze w niczym nie wadzi nieraz ja ugryzie ale sporadycznie a uparła sie karmic do roku czasu.Oczywiscie po 6 miesiacu zaczeła wprowadzac pokarmy inne niz mleko i teraz karmi w nocy ,rano i wieczorem po kaszce jak chce:-)