reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

hej Dziewczyny :)

od jakiegoś czasu myśle o urozmaiceniu diety córci, jak narazie małą karmie z cyca i zalezy mi aby dalej to robić, jednak niedługo kończy mi się macierzyński i boje sie że nie dam rady(małą zaopiekuje się tesciowa która wciąż sugeruje podanie mleka w proszku! ja jednak mojego mleka nie chce zastąpić tym proszkowym), myśle o wprowadzaniu dodatkowo kaszki lub warzyw tych od 4 miesiąca, jednak zaleca się wprowadzanie nowosci dziecią karmionym piersia dopiero po 6 miesiącach, dlaczego później niz w przypadku dzieci karmionych butlą? czy wprowadzenie wcześniej niż zalecane może zaszkodzić dziecku? narazie tylko to wszystko analizuje a już mam wyrzuty sumienia, że robie coś nie tak jak być powinno, może macie jakieś doświadczenia w tym temacie:) ?

co do szczypiorku, cebula jest wzdymająca to szczypior pewnie też, może spróbuj ale niewiele :)

reklama
ja karmie piersią, 2 razy malutka piła moje mleczko z butelki ale odciąganie to masakra i jak nie musze to tego nie robie, ale daje jej 60 ml herbatki Plantex dziennie i czasem Gripe Water jak ją brzuszek pobolewa :tak:
więc nie wiem czy zaliczam się do mam karmiacych TYLKO piersią jeśli podaje te lekarstwa

ja karmie piersią, 2 razy malutka piła moje mleczko z butelki ale odciąganie to masakra i jak nie musze to tego nie robie, ale daje jej 60 ml herbatki Plantex dziennie i czasem Gripe Water jak ją brzuszek pobolewa :tak:
więc nie wiem czy zaliczam się do mam karmiacych TYLKO piersią jeśli podaje te lekarstwa

ja tez czasami to podałam,ale to nie skreśla nas z bycia mamami karmiącymi tylko piersią.bo tak jest

Dziewczyny teraz jest okres grypowy i chciałabym się trochę zabezpieczyć przed nią, jeśli karmię tylko piersią to czy mogę profilaktycznie łykać cerutin i czosnek w tabletkach?

Dziewczyny teraz jest okres grypowy i chciałabym się trochę zabezpieczyć przed nią, jeśli karmię tylko piersią to czy mogę profilaktycznie łykać cerutin i czosnek w tabletkach?
MOżna napewno RUTINOSCORBIN to myślę, że cerutin też. Czosnek też można - ja łykałam bo mi babka w poradni laktacyjnej kazała (odstrasza grzyby)

sorrki za niedopatrzenie ;-):-D
IZA no co Ty nie masz za co przepraszać ;-)

Kasiol - spokojnie możesz wprowadzać wczesniej inne jedzonko także u dziecka karmionego piersią- a nawet bedzie to wskazane i wygodne skoro wracasz do pracy...podają że nie ma potrzeby dawać dziecku karmionemu piersia wcześniej innych rzeczy ale też nie jest to zabronione:) myślę że wiele z nas nie bedzie czekało do skończenia 6 m-cy-ja w każdym razie nie planuje...(starszemu też wprowadzałam po 4tym miesiacu mimo że karmiłam piersia)

Aga p.77 -cerutin na pewno możesz, mi lekarz zalecał a czosnkowe-jeśli tylko małej nie beda przeszkadzać to też :) (ja kilka wziełam jak byłam podziebiona i było ok)

reklama
Do góry