reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

hej Dziewczyny :)

od jakiegoś czasu myśle o urozmaiceniu diety córci, jak narazie małą karmie z cyca i zalezy mi aby dalej to robić, jednak niedługo kończy mi się macierzyński i boje sie że nie dam rady(małą zaopiekuje się tesciowa która wciąż sugeruje podanie mleka w proszku! ja jednak mojego mleka nie chce zastąpić tym proszkowym), myśle o wprowadzaniu dodatkowo kaszki lub warzyw tych od 4 miesiąca, jednak zaleca się wprowadzanie nowosci dziecią karmionym piersia dopiero po 6 miesiącach, dlaczego później niz w przypadku dzieci karmionych butlą? czy wprowadzenie wcześniej niż zalecane może zaszkodzić dziecku? narazie tylko to wszystko analizuje a już mam wyrzuty sumienia, że robie coś nie tak jak być powinno, może macie jakieś doświadczenia w tym temacie:) ?

co do szczypiorku, cebula jest wzdymająca to szczypior pewnie też, może spróbuj ale niewiele :)

reklama
ja karmie piersią, 2 razy malutka piła moje mleczko z butelki ale odciąganie to masakra i jak nie musze to tego nie robie, ale daje jej 60 ml herbatki Plantex dziennie i czasem Gripe Water jak ją brzuszek pobolewa :tak:
więc nie wiem czy zaliczam się do mam karmiacych TYLKO piersią jeśli podaje te lekarstwa

ja karmie piersią, 2 razy malutka piła moje mleczko z butelki ale odciąganie to masakra i jak nie musze to tego nie robie, ale daje jej 60 ml herbatki Plantex dziennie i czasem Gripe Water jak ją brzuszek pobolewa :tak:
więc nie wiem czy zaliczam się do mam karmiacych TYLKO piersią jeśli podaje te lekarstwa

ja tez czasami to podałam,ale to nie skreśla nas z bycia mamami karmiącymi tylko piersią.bo tak jest

Dziewczyny teraz jest okres grypowy i chciałabym się trochę zabezpieczyć przed nią, jeśli karmię tylko piersią to czy mogę profilaktycznie łykać cerutin i czosnek w tabletkach?

Dziewczyny teraz jest okres grypowy i chciałabym się trochę zabezpieczyć przed nią, jeśli karmię tylko piersią to czy mogę profilaktycznie łykać cerutin i czosnek w tabletkach?
MOżna napewno RUTINOSCORBIN to myślę, że cerutin też. Czosnek też można - ja łykałam bo mi babka w poradni laktacyjnej kazała (odstrasza grzyby)

sorrki za niedopatrzenie ;-):-D
IZA no co Ty nie masz za co przepraszać ;-)

Kasiol - spokojnie możesz wprowadzać wczesniej inne jedzonko także u dziecka karmionego piersią- a nawet bedzie to wskazane i wygodne skoro wracasz do pracy...podają że nie ma potrzeby dawać dziecku karmionemu piersia wcześniej innych rzeczy ale też nie jest to zabronione:) myślę że wiele z nas nie bedzie czekało do skończenia 6 m-cy-ja w każdym razie nie planuje...(starszemu też wprowadzałam po 4tym miesiacu mimo że karmiłam piersia)

Aga p.77 -cerutin na pewno możesz, mi lekarz zalecał a czosnkowe-jeśli tylko małej nie beda przeszkadzać to też :) (ja kilka wziełam jak byłam podziebiona i było ok)

reklama
Do góry