reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

I ja się zgłaszam że tylko cycuś choć 2 razy Gabi mieszanki spróbowała. Ale jak sobie pomyślę, że mi się ona drze a ja idę dopiero mleko robić i czekam aż się schłodzi to wolę tego cycka wyciągnąć od razu. Mieszanka otwarta mi skamieniała więc nie będę już jej używać. A z małą się zgrałyśmy więc jest ok.:cool2:

reklama
ja również karmię tylko piersią :tak:
czy możemy karmić dziecko przez np. 12 miesięcy tylko piersią nie podając żadnych obiadków, czy trzeba wprowadzać dodatkowe posiłki?

ja również karmię tylko piersią :tak:
czy możemy karmić dziecko przez np. 12 miesięcy tylko piersią nie podając żadnych obiadków, czy trzeba wprowadzać dodatkowe posiłki?

trzeba wprowadzic i w sumie robi sie to około 6 miesiąca bo wtedy mleko zmienia swój skład i nie wystarcza juz naszym pociechom i trzeba w inny sposób dostarczyc im odpowiednich witamin i urozmaicenia w diecie

to i ja się dopiszę do tylko cyckowych ani razu nie dałam mieszanki ale i z butli moje mleko wcina czasem, w końcu wypada na uczelni się pojawić czasami ;-) i nie przeszkadza mu że to nie cycek, ważne że jedzonko jest, więc w razie jakiegoś kryzysu wiem że umie z butli ciągnąć i to jak... ;-):-D

Aż boję się pisać - ale my po naszych przebojach też tylko na cycku :)
Antek w dzień je co 2h o 19 idzie spać (czasem już o 18) i najczęściej o 3 się budzi (choć dziś w nocy spał do 5:szok::szok: cycuchy jeszcze mnie bolą) a potem o 7 i już wchodziy w rytm dwu godzinny. Niczym nie dopajam (bój z teściową) i generalnie może to głupie ale jestem z siebie dumna, że drugi raz wytrzymałam tą całą jazdę - widać moje piersi się hartują przez 2 miesiące. Mam nadzieję,że teraz mnie jakieś zapalenie nie zaskoczy - bo wcześniej co się cieszyłam, że wychodzę na prostą to mi sie jakieś nowe rany robiły

reklama
ja tez tylko piersia karmie:tak:
raz tylko Adas wsysnał 90 ml odzywki jak co godzine chciał jesc i juz nic pokarmu nie miałam, a zatem z butelki umie jesc
narazie przybiera ładnie wiec mam nie dokarmiac

Do góry