reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

To sie ciesz Malinka! Znaczy ze masz zajefajna laktacje;-);-)i pokarmisz dluzej:-D
:-) tak tak i mały się najada i nie musze butlą dokarmiać!

Ale mnie moja rodzinka wku.... bo jak mówię że chciałabym karmić jeszcze kilka miesięcy to oni oczy robią i jak to że muszę szybko go odstawić bo potem będę miała problem żeby oduczyć go od cycuni,że najlepiej zebym już mu dawała coraz mniej a butlą dokarmiała!!!!No szlak mnie trafia co dzwonią to pytają czy już go oduczam,wkurzyłam się i powiedziałam im na złość że do końca 2 roku będę go karmić!!Co za rodzina,że one nie karmiły długo to ja też mam nie karmić!brrrrrrrr:wściekła/y:

reklama
dobrze Malinka powiedzialas:-D tez by mnie denerwowalo jak by mi ktos moim cycem chcial rzadzic

a rodzina to rzeczywiscie zawsze madrzejsza, moja mama tez mnie za kazdym razem pyta czy rumiankiem dopijam a ostatnio ze kaszka juz powinnam zageszczac:cool:

To u mnie odwrotnie :tak:
Wszyscy wciąż biadolą żebym od piersi nie odstawiała bo to dobre dla Dziecka ble ble ble... :crazy:
Toć, chyba wiem że tak jest i dziękuję Bogu że cały czas mam mleko i Synek nie odrzucił piersi mimo że dokarmiam butlą :tak::-)

dziewczyny mam problem; moj Miko przez ostanie 2 tygodnie je co godzinę (po spaniu, przed spaniem, a nawet czasami co 30 min). jest bardzo aktywny w trakcie zabawy, ale, żeby tak szybko glodniał.
zastanawiam się czy mam za mało pokarmu, czy może tak się męczy aktywnością, że chce mu sie np pić, a ja oprócz cyca nic innego mu nie podaję. dodatkowo zauważam, ze jest to troche uciazliwe bo nie moge nigdzie wyjsc na dluzej niz na godzinę, a w wawie dojazd do sklepu zajmuje czasami dlużej, buu. laktator nie wchodzi w gre, bo sciagnięcie mleka zajmuje tyle czasu, ze hej

dziewczyny mam problem; moj Miko przez ostanie 2 tygodnie je co godzinę (po spaniu, przed spaniem, a nawet czasami co 30 min). jest bardzo aktywny w trakcie zabawy, ale, żeby tak szybko glodniał.
zastanawiam się czy mam za mało pokarmu, czy może tak się męczy aktywnością, że chce mu sie np pić, a ja oprócz cyca nic innego mu nie podaję. dodatkowo zauważam, ze jest to troche uciazliwe bo nie moge nigdzie wyjsc na dluzej niz na godzinę, a w wawie dojazd do sklepu zajmuje czasami dlużej, buu. laktator nie wchodzi w gre, bo sciagnięcie mleka zajmuje tyle czasu, ze hej
a może to skok rozwojowy i dlatego tak często je

A ja jestem ciekawa bo sporo nas tu ile nas zostalo mam piersiowych tych co tylko piersia karmia i niczym nie dokarmiaja:happy::happy:Ja zglaszam sie jako pierwsza:-)

reklama
trzecia:-) i oby jeszcze tak przez 2 miesiące

a co do dobrych rad rodziny co do dokarmiania i odstawiania, to ja to zlewam na maxa; normalnie śmieję się im w twarz mówiąc, że sama najlepiej wiem co jest dobre dla mojego dziecka i że mam nadzieję karmić jak tylko się da najdłużej, i że nie zamierzam dawać niczego wcześniej niż przed 5 a może nawet 6 m-cem; i ucinam temat, bo szkoda czasu i tyle; póki co pokarmu mam mnóstwo, wciąż zdarzają mi się "przepełnione" dni, malutka świetnie przybiera, dlaczego więc miałabym z tego rezygnować?
ostatnio moja mama gdy jej powiedziałam, że chcę karmić jak najdłużej strasznie się zdziwiła i orzekła, że jak tylko pojawi się pierwszy ząbek to powinnam odstawić; jak ją spytałam dlaczego nie umiała odpowiedzieć i chyba zrobiło jej się trochę głupio, bo potem dodała, że w sumie to mam robić jak uważam;

Ostatnia edycja:
Do góry