reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

To sie ciesz Malinka! Znaczy ze masz zajefajna laktacje;-);-)i pokarmisz dluzej:-D
:-) tak tak i mały się najada i nie musze butlą dokarmiać!

Ale mnie moja rodzinka wku.... bo jak mówię że chciałabym karmić jeszcze kilka miesięcy to oni oczy robią i jak to że muszę szybko go odstawić bo potem będę miała problem żeby oduczyć go od cycuni,że najlepiej zebym już mu dawała coraz mniej a butlą dokarmiała!!!!No szlak mnie trafia co dzwonią to pytają czy już go oduczam,wkurzyłam się i powiedziałam im na złość że do końca 2 roku będę go karmić!!Co za rodzina,że one nie karmiły długo to ja też mam nie karmić!brrrrrrrr:wściekła/y:

reklama
dobrze Malinka powiedzialas:-D tez by mnie denerwowalo jak by mi ktos moim cycem chcial rzadzic

a rodzina to rzeczywiscie zawsze madrzejsza, moja mama tez mnie za kazdym razem pyta czy rumiankiem dopijam a ostatnio ze kaszka juz powinnam zageszczac:cool:

To u mnie odwrotnie :tak:
Wszyscy wciąż biadolą żebym od piersi nie odstawiała bo to dobre dla Dziecka ble ble ble... :crazy:
Toć, chyba wiem że tak jest i dziękuję Bogu że cały czas mam mleko i Synek nie odrzucił piersi mimo że dokarmiam butlą :tak::-)

dziewczyny mam problem; moj Miko przez ostanie 2 tygodnie je co godzinę (po spaniu, przed spaniem, a nawet czasami co 30 min). jest bardzo aktywny w trakcie zabawy, ale, żeby tak szybko glodniał.
zastanawiam się czy mam za mało pokarmu, czy może tak się męczy aktywnością, że chce mu sie np pić, a ja oprócz cyca nic innego mu nie podaję. dodatkowo zauważam, ze jest to troche uciazliwe bo nie moge nigdzie wyjsc na dluzej niz na godzinę, a w wawie dojazd do sklepu zajmuje czasami dlużej, buu. laktator nie wchodzi w gre, bo sciagnięcie mleka zajmuje tyle czasu, ze hej

dziewczyny mam problem; moj Miko przez ostanie 2 tygodnie je co godzinę (po spaniu, przed spaniem, a nawet czasami co 30 min). jest bardzo aktywny w trakcie zabawy, ale, żeby tak szybko glodniał.
zastanawiam się czy mam za mało pokarmu, czy może tak się męczy aktywnością, że chce mu sie np pić, a ja oprócz cyca nic innego mu nie podaję. dodatkowo zauważam, ze jest to troche uciazliwe bo nie moge nigdzie wyjsc na dluzej niz na godzinę, a w wawie dojazd do sklepu zajmuje czasami dlużej, buu. laktator nie wchodzi w gre, bo sciagnięcie mleka zajmuje tyle czasu, ze hej
a może to skok rozwojowy i dlatego tak często je

A ja jestem ciekawa bo sporo nas tu ile nas zostalo mam piersiowych tych co tylko piersia karmia i niczym nie dokarmiaja:happy::happy:Ja zglaszam sie jako pierwsza:-)

reklama
trzecia:-) i oby jeszcze tak przez 2 miesiące

a co do dobrych rad rodziny co do dokarmiania i odstawiania, to ja to zlewam na maxa; normalnie śmieję się im w twarz mówiąc, że sama najlepiej wiem co jest dobre dla mojego dziecka i że mam nadzieję karmić jak tylko się da najdłużej, i że nie zamierzam dawać niczego wcześniej niż przed 5 a może nawet 6 m-cem; i ucinam temat, bo szkoda czasu i tyle; póki co pokarmu mam mnóstwo, wciąż zdarzają mi się "przepełnione" dni, malutka świetnie przybiera, dlaczego więc miałabym z tego rezygnować?
ostatnio moja mama gdy jej powiedziałam, że chcę karmić jak najdłużej strasznie się zdziwiła i orzekła, że jak tylko pojawi się pierwszy ząbek to powinnam odstawić; jak ją spytałam dlaczego nie umiała odpowiedzieć i chyba zrobiło jej się trochę głupio, bo potem dodała, że w sumie to mam robić jak uważam;

Ostatnia edycja:
Do góry