reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

moja córcia się tak pręży i wygina na wszystkie strony jak podczas karmienia robi kupkę (niestety rzadko wypuszcza wtedy cycusia, więc moja brodawka po tym ledwo zipie);-)
mój tak samo-albo kupa, albo bąki albo potrzeba odbicia
a podobno herbatka koperkowa u połowy dzieci z kolkami te kolki nasila

reklama
KOTECEK ja też tak mam, że mam taki wypływ pokarmu, że zalewam Antka. Jak Ci zaczyna się wić to odstaw od piersi i odbij - poprostu za dużo leci i nie nadąża połykać.

Ja leczę teraz jedną pierś - i ściągam laktatorem - średnio 100-120 ml Antek to zjada po czym dojada z drugiej:szok::szok: efekt jest taki, że wczoraj ważył 5250:eek::eek: a moje brodawki nadal zmasakrowane - bo czasem zaczyna być szybciej głodny i ja już sobie to ściąganie darowuję a ma ssak taką siłę, że brrrr do tego przez to, że mleko mu tak z cyca leci, to "opracował" metodę jak uchronić się przed zalaniem i zagryza mi dziąsełka na brodawkach - boli jak cholera... mam nadzieję, że kiedyś boleć przestanie bo chwilami mam ochotę podziękować za współpracę i dać butlę

ja odstawiłam koper :/ i mojemu już też nie podaję a kilka razy dostał z butelki 80 ml.
potem cały czas miał takie gazy że hoho i wcale nie było poprawy, kupka ranna szła tak samo źle albo i gorzej :/

położna mi powiedziała że u mnie to raczej zadna alergia u nas i kupki są wg. niej normalne
ale mowila zebym na szczepieniu pogadala z pediatrą dla pewności
z tego wszystkiego na pocieszenie zjadłam dziś kawałek czekolady ;-) kusiło od kilku dni i co? momentalnie zrobiło mi się niedobrze i zwymiotowałam... :zawstydzona/y:

mi malutka znów zmasakrowała brodawkę - tym razem prawą; kwiczę i karmię, w przerwach smarując bepantenem; myślałam, że takie uszkodzenie nie jest już możliwe po ponad miesiącu karmienia, a tymczasem...

zdziwiło mnie jak piszecie o odbijaniu w trakcie karmienia; robicie tak gdy maluszek się zaczyna prężyć i nie jest to kupka?

Anadriel- u mnie jak sie prezy i wije to przewaznie na kupke, wiele razy robi kupke wlasnie w trakcie karmienia, nie wypuszcza nawet cyca z buzi,
a do odbicia sam sie odpycha, beka sobie i dopiero wraca do sutka
wiec Adas moj raczej na odbicie sie nei prezy, ale wiadomo kazda dzidzia inna:tak:

Mju
- ale wielki Antos, chyba juz ubranka 3msc -6 mnc mu wkladasz:-D

Karincia- ja po tym co Gosia napisala juz nie pije koperku, i jedyna roznica ze sama gazow nie mam, a maluszek jak sie prezy na kupke tak sie prezy i teraz, ponoc to normalne u noworodkow

U mnie na opakowaniu z herbatki z kopru pisze, ze stosuje sie go w dolegliwosciach trawiennych takich jak skurcze zołądka i jelit, wzdecia. Jest to srodek rozkurczający, wiatropędny i wykrztuśny. Wiatropędny oznacza chyba, ze pomaga pozbyć sie gazów, a nie ze powoduje gazy. Chyba :sorry:

reklama
U mnie na opakowaniu z herbatki z kopru pisze, ze stosuje sie go w dolegliwosciach trawiennych takich jak skurcze zołądka i jelit, wzdecia. Jest to srodek rozkurczający, wiatropędny i wykrztuśny. Wiatropędny oznacza chyba, ze pomaga pozbyć sie gazów, a nie ze powoduje gazy. Chyba :sorry:
dokladnie chcialam sie zgodzic z kotecek. Bo to tak jakyb powiedziec ze espumisan powoduje gazy a nie pomaga sie ich pozbyc:eek::eek:

Do góry