reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Rubi skoro mówisz że piła ładnie z kielisza do leków to spróbuj jej dawać picie z literatki, z wąskiej szklaneczki. U nas właśnie tak jest najlepiej, a mam i niekapki które zmieniłam w kapki i tem lovi który w końcu chyba wywalę bo mi wczoraj zalał tobebkę tak z niego cieknie. Jagoda się wkurza że tego tak słabo kapie. A szklanka czy kubek są rewelacja. Teraz kupiłam taki wąski plastikowy i jest jej ulubiony a ja się nie boję że odgryzie kawałek szklanki. Może Monia też polubi i nie będzie kojarzyć picia ze smoczkiem?

reklama
Miranda ;-) mi najbardziej zalezy na tym kubeczku z medeli - on ma to wycięcie na kichola ;-) a jest taniutki - niecałe 5 zł kosztuje ;-)

Monia pije z róznych kubeczków otwartych ale przeszkadza jej ta przeciwległa krawędź... mam jeden fajny kubeczek ale...jest rózowy i nie widze ile tam jest wody i czy mlodej do nosa sie nie wlewa

poki co radzimy sobie jako tako z zatyczki na butelke i z butli ale to raczej jak na specerku jestesmy bo matka nie zawsze pamieta zeby sliniak zabrac ze sobą ;-)

a szklanki Monilli dać nie moge do malpa wszystko gryzie...sprawdza moc swego uzebienia ;-) :-D

a z tym Lovi to juz sama nie wiem co robic...dominiczka tez mowila ze jej cieknie...logopeda tez jeden testowal i mowila ze cieknie....hmmmm....

mi jest tez potrzebne cos czym bede poila Monie w nocy bo troche sie boje prochnicy....moj babol ze 3 razy wnocy jeszcze na (.) sie budzi a ma juz 5 zebow i nie powinnam jej chyba w nocy (.) dawać....

juz sama nie wiem....buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Rubi czy ty mówisz o tym? Kubek do karmienia niemowląt firmy Medela | Karmienie | Karmienie butelką | Kubki | MamaBebe.pl
Podoba mi się. A co do tych lovi, to na początku ciężko się z niego ciągnęło, teraz leci fajnie i nawet go zabieram na spacerki, ale co z tego jak połowa potrafi się wylać? Cholerka na noc to sama się zastanawiam w czym podawać. Miałam niekapek zwykły z zatyczką z tesco. miał miękki dziubek trochę przejście od smoczka, ale ze względów higienicznych poszedł do śmieci, teraz mam coś podobnego tylko z grubszym, gumowym dzióbkiem. Tyle że to dalej inna forma smoczka. Znowu niekapki z twardym dziubkiem jakoś mi nie pasują do gęstego mleka na noc.
Jak coś wymyślisz to daj znać, bo ja też martwię się o próchnicę bo u mojego M cała rodzina ma zęby do niczego.

Miranda :-) kubek dokładnie taki sam ale na allegro są po 4,75zł :-)

co do pojenia wodą w nocy to pomysłów nie mam :-(

Rubi u nas jest tak samo!
Mały nie lubi z czegoś inne pić ale jak gdzieś jedziemy to mam kubeczek kapek\nie kapek ma w środku gumke którą ściągam i jest nie kapek i coś tam zawsze sie napije.

Bartuś tez cyckowy ale na szczęście tendencja raczej zniżkowa niż wzrostowa- o to się zresztą staram...
w dzień sypia zazwyczaj juz tylko raz i jeśli usypia go moja mama lub spanie wypada w aucie jak np w weekend ostatni to może nie jeść (.) cały dzień, no ale jesli usypiam go ja to oczywiscie mi nie daruje....jak widzi mnie rozebraną to też chciałby choć na chwilę...no ale w dzień średnio raz, czasem zero czasem 2 razy....a wieczorem i w nocy róznie - czasem raz a czasem jak ma taką niespokojną noc - to tak jak piszecie-traktuje mnie jak smoczek i co i rusz sobie pociąga (bo bierzemy go do siebie jak się obudzi na karmienie) ale przedwczoraj przespał pierwszy raz całą noc alleluja!!! więc mam nadzieje że idzie to ku lepszemu i stopniowemu odcyckowaniu...

Hej dziewczyny odświeżam wątek:happy:
Poradźcie mi bo sama już nie wiem jak odstawić małego od piersi.
Już raz próbowałam i nic z tego nie wyszło.
Mały w dzień pije raz przed spaniem potem na wieczór i w nocy do 3-4 razy nawet.
Dziś podjęłam próbę i w dzień wypił z butli prawie 200ml i śpi już 3 godzinę!!!
Ale teraz nie wiem czy od razu już zabrać cycusia i dawać tylko butle-będzie ryk pewnie.Czy może po trochę mam ograniczać???
Poradźcie mi proszę bo już czas aby skończył cyckować ja też już tym zmęczona jestem bo często wstaje w nocy i nie da pospać nocy odkąd się urodził nie przespałam a tak mi się już marzy :sorry:

Malinka moze zacznij od odstawienia w dzien i wieczorem a w nocy jeszcze zostaw. Przygotuj sie ze ()() to sie nie spodoba i bedziesz musiała troche powalczyc z laktacja. Jak zaczniesz dawac mniej to i piersi sie przestawia po jakims czasie na mniejsza produkcje i stopniowo pokarm zacznie zanikać.
Jak juz bedie go mniej to może i Tomasz sam zrezygnuje skoro bedzie mu mało, przeciez z butli ciagnie sie łatwiej:)

Jeśli masz jeszcze dużo mleczka to ja bym odstawiła powoli. Przestałabym karmić w dzień i w nocy. Zostawiłabym tylko karmienie wieczorne. Jak się mały przebudzi głodny to zaproponuj butelkę albo smoczek - bo może nie chodzi o jedzenie tylko o ssanie. Jak to zacznie jakoś wychodzić to przestań karmić również wieczorem.

Innym sposobem jest taki żeby odstawić radykalnie. Po prostu postanowić ze się już nie chce karmić i się tego trzymać. Dziecko przestawi się jeśli ty będziesz stanowcza...

Powodzenia

reklama
Malinka to ja się podpinam pod Twój post bo mam ten sam problem, wolałabym teraz ją odstawić, bo od stycznia ma być żłobek, a nie wiem jak wyrobi moja dama w ciagu dnia bez cycka przed drzemką,w domu nie ma szans zeby bez niego usnęła...

Czesto robie tak ze biore ją na dwór i czasami jak jest bardzo padnieta to zaśnie w wózku bez karmienia i w ten sposób w dzien nei karmie. Ale to jest jeden dzien tak a drugi dzien inaczej.

Spróbuje dzis z butelką czy w ogóle bedzie umiała ssac...?

Do góry