reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

hehe, Malinka rozumiem o czym mówisz, bo moja też jest cycusiowa smakoszką i nie odpuści... do ukończenia roku ma fory, nie będę jej ograniczać (jakoś czuję się spokojniejsza wprowadzając nowe pokarmy pod osłoną mojego pokarmu), ale potem zaczynam redukować karmienia piersią na rzecz stalych dań;
i chyba nie chciałabym karmić dłużej jak do 1,5 roczku (co wiąże się również z zamiarem poczęcia rodzeństwa dla małej);
nie wiem jak bedzie wyglądało to odstawianie;

Ja sie tego wręcz boje!!jak on mi teraz tak wyje musi być i konie to co będzie potem????
Chyba że się myle i gładko nam pójdzie zabranie ukochanego cycusia;/

reklama
no, Malinko - powiało optymizmem:) ja tam się raczej jak na wojnę szykuje, hihi (choć... może moje dziecię mnie zaskoczy i... samo się odstawi?) :) jakoś to będzie :)

No to u mnie już chyba koniec z karmieniem. Jagoda po prostu już nie chce. Owszem weźmie do buzi jak widzi cycka, ale na tym koniec, nic nie chce ciągnąc mleka. Jak karmię ją raz dziennie to sukces, szkoda mi trochę bo miałam nadzieje że na wakacjach będzie jeszcze pić, no ale trudno.

U nas narazie od 2 do 4 karmien na dobe czasem mysle ze to juz koniec ze on juz nie chce a zaraz po paru godzinach upomina sie tak bardzo ze natychmiast zapominam o zakonczaniu karmienia. Niech pije póki jest w koncu przynajmniej takie mleko nie jest płatne

no u nas 1 góra 2 karmienia
zawsze z rana i czasami przed kąpielą
ale już z rana to takie piciu, po godzinie głodna jest i muszę dać jej śniadanko:/

u nas jak u Piwonii, z 6 na dobę jest:tak:i z jednej strony się cieszę, a z drugiej - lato, ciaśniejsze i cieńsze bluzeczki i... szmatkowy stanik do karmienia buhahaha:-D no ale to nic, się poświęcę jeszcze trochę;-)

reklama
U as tż około 6 karmień plus ze 2-3 w nocy.
Ale juz bm chciał zakończyć karmienie.Niedługo się zaczną truskawki (siostra obiecała pilnować małego)i bym chodziła troche zarobić ale co za każdym razem leciała bym krucgalopem przez wiske bo mały chce cyca:/ porażka

Do góry