reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

nie próbowałam, bo właściwie w dzień wypija ładnie wszystko, wiec jakbym sobie laktatorem pociągnęła, to "zabrałabym" jej porcję; no i boję się znów sobie nakręcać laktację, bo i tak wciąż sporo mleka; ale może faktycznie dziś spróbuję i zobaczymy co z tego będzie;
a, no bo zapomniałam dodać, że w zasadzie każdy niemleczny posiłek w ciągu dnia i tak popija mlekiem moim...

reklama
Acha no ale sprobowac nie zaszkodzi. A moze po prostu ma taki okres cycusiowy i za kilka nocy samo przejdzie

a wiecie - mój Karol dostawał i butle od poczatku z moim co jakis czas i smoczka i nie byo najmniejszego problemu z zamianą butli na niekapek a smoczek sam niestety zamienił na kciuka- jak to wyjdzie u Bartka jeszcze nie wiem ale wydaje mi się że tez nie powinno byc problemu...także Kasia- ja mysle ze twój Mateusz po prostu taki typ - kazde dziecko inne ale ja chyba jak bym trzecie miała to bym jednak nie stroniła tak całkiem od smoka i butli pomimo karmienia piersia...
mój lekarz tez mówi że 4-6 miesiecy ajwazniejsze, że teraz już Bartolo duży na pierś...mam nadzieje ze sam sie zacznie odstawiać - a jak nie to za ok 1-2 mce powalcze bo sie boje ze potem bedzie wiekszy problem - to juz tez takie uzaleznienei jego bardziej niz potrzeba prawdziwa...(właśnie cycuje...)
dla mnie dobrym momentem jest jak dziecko zaczyna chodzic-takie symboliczne i dosłowne odejscie od mamy...i mój w dzien zainteresowany bardzo sporadycznie - tylko jak bardzo zmeczony lub cos go boli ale wtedy ewidentnie mnie rozbiera...za to w nocy lubi popić ze 2-3 razy

Kończę karmienie piersią!
Julek tak mnie pogryzł, że nie mogę spac z bólu :(. A co dopiero mówić o ssaniu.
Tylko tak sobie myślę, co mam zrobić z mlekiem, które mi się będzie zbierać?
Odciągać ręcznie?

odciagaj chocby i laktatorem po trochu zeby odczuc ulge, rob to w coraz wiekszych odstepach czasowych i mleko powoli zaniknie

Dzięki.
Niestety nie mam laktatora, ale już chyba na ten ostatni moment nie warto kupować. Spróbuję ręcznie, chociaz wiem że nie bedzie łatwo. Boli jak diabli :szok:

Za to u mnie mleczarnia działa pełną parą!!
Mały nie ma zamiaru opuścić choć jednego karmienia.Pić z niczego nie chce tylko cyc,masakra jakaś ja nie wiem jak go odstawie a chciałam kończyć karmienie przed wakacjami.jak mu chce zamiast (.) dać coś do picia to krzyk wielki i nie!!!!i tak wrzeszczy do póki mu nie dam cyca:eek::dry:
I jak tu go odstawić:confused:

reklama
hehe, Malinka rozumiem o czym mówisz, bo moja też jest cycusiowa smakoszką i nie odpuści... do ukończenia roku ma fory, nie będę jej ograniczać (jakoś czuję się spokojniejsza wprowadzając nowe pokarmy pod osłoną mojego pokarmu), ale potem zaczynam redukować karmienia piersią na rzecz stalych dań;
i chyba nie chciałabym karmić dłużej jak do 1,5 roczku (co wiąże się również z zamiarem poczęcia rodzeństwa dla małej);
nie wiem jak bedzie wyglądało to odstawianie;

Do góry