reklama
miranda
Fanka BB :)
Malinko to masz faktycznie niefajnie. Może się niedługo poprawi.
Malinka proponuje dodatkowo herbatke dla karmiacych i wiem,ze teraz są tebletki zwiększajace laktacje i najlepiej do łóżka z małym sie położyc i przystawiac często,a mleczko zacznie sie nadprodukowac,a potem jak juz bedzie wiecej a bedziesz mniej karmiła to beda znów nawały,wiec bo tez tak ostatnio miałam,a teraz tez bo Alcia dużo pije w dzien przez chorobę
izabela...
a czemu już kończycie karmienie piersią? chyba, że pisałyście, a ja nie doczytałam...
a czemu już kończycie karmienie piersią? chyba, że pisałyście, a ja nie doczytałam...
ja wlasnie wrocilam do pracy. chociaz i tak zakladalam, ze bede Mikusia karmila do roczku
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Miranda moja Gabi je (.)(.) już tylko rano i przed kąpielą. Już zapomniałam co to jest tryskające mleko:-( Ale w dzień piłaby non stop. Soczki, herbatki mleko mod. obojętnie. Czuję że sama się zaczęła odstawiać od piersi dlatego wprowadziłam jej mleko mod. żeby jednak to wapno miała. W ciągu dnia wypija go jakieś 330ml i na noc robię jej 210ml z kaszą i to jej starcza. A przecież Gabi z miesiąc młodsza niż Jagoda więc myślę że możesz jej śmiało zacząć 210ml robić. Tak zresztą pisze na mlekach, że od 7 m-ca 210ml 3 razy dziennie.No właśnie, u mnie nie ma problemu z pryskaniem mleka bo jakoś samo się ustabilizowało wszystko, choć Jagoda potrafi pojeść o 5 rano a potem nieraz dopiero o 4 po południu. Już zupełnie zrobiła się bezcycusiowa i gdyby nie fakt że jej sama daję to w życiu by się nie upomniała o cycusia. Tylko w nocy nad ranem jej sie przypomina. I tu moje pytanie. Wiem że dzieci w jej wieku powinny wypijać 600ml płynów, a moja pani nie bardzo pije wodę, soczki, czy herbatki. Zastanawiam się czy jej nie wprowadzic dodatkowo mleczka w dzień? A jak tak to ile? Na noc jej robię kaszkę na mleczku i ciągle mam dylemat ile jej podawać. Na opakowaniu pisze że 180ml, ale wydaje mi się że ona się tym nie najada i chce więcej. Kiedyś jej zrobiłam więcej i zjadła ze smakiem i też trochę protestowała jak jej chciałam zabrać butelkę. Więc nie wiem czy ona jest głodna, czy to po prostu przez to że jej tabutelkę którą ssie zabieram i daję smoczka? Nie wiem czy nie pokręciłam, mam nadzieję że zrozumiałyśćie o co mi chodzi.
miranda
Dzięki Efe, No właśnie na tej kaszce na noc, co podaje 210 jest dopiero od 12 miesiąca, więc nie wiem... ale myślę że nie zaszkodzi. A kiedy w dzień dajesz mleko modyfikowane, bo ja nie mam pojęcia jak w plan żywieniowy go wcisnąć. Jagoda to straszny niejadek, może jak jej daję chlebek z mięskiem to powinnam dać mleko do popicia?
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Ja 105ml daję przed snem, bo wcześniej zasypiała przy (.) a potem przy herbatce, więc teraz jej zastąpiłam to mlekiem, bo jednak ma więcej wartości niż herbata. No i ciepłe mleczko to od razu ładniej śpi. Ale teraz zauważyłam że mniej je stałych pokarmów, więc nie wiem co lepsze. Może jej się to jakoś unormuje, bo w sumie od niedawna z tym mlekiem się bujamy.
Miranda może rób jej przed spaniem kaszkę w butlę jak do spania, tylko mniej i może rzadszą? Będzie ładniej przybierać
Miranda może rób jej przed spaniem kaszkę w butlę jak do spania, tylko mniej i może rzadszą? Będzie ładniej przybierać
izabela...
powracające do pracy mamy to rozumiem, że muszą ograniczyć karmienie lub przestać całkowicie
a ile mlecznych psiłków na dzień powinny mieć nasze dzieci (kaszka też wlicza się jako mleczny posiłek )? a ile stałych na dzień?
kiedy np podawać dziecku cyca 2 razy dziennie (w jakim miesiącu życia), tzn rano i wieczorem tylko?
a ile mlecznych psiłków na dzień powinny mieć nasze dzieci (kaszka też wlicza się jako mleczny posiłek )? a ile stałych na dzień?
kiedy np podawać dziecku cyca 2 razy dziennie (w jakim miesiącu życia), tzn rano i wieczorem tylko?
reklama
anet15
Mama Malgosi i Karolinki
Izabela,a jak moja sama nie chciala to jak jej na sile mialam dac?a czemu już kończycie karmienie piersią? chyba, że pisałyście, a ja nie doczytałam...
Pije teraz modyfikowane i to tez tyklo nad ranem i wieczorem,bo w dzien wcale niechce.....ostatnoio wogule malo mi zjada,dzis tylko 3 posilki jadla,o ile mozna nazwac to posilkiem,bo rano doslownie z 4-5 lyzeczek kaszki zjadla,a potem w poludnie zupe,no i tu soczkiem popila,a potem znow prawie nic i az na wieczor mleko i to tez nie wszystko(a robie jej 180 wody,bo wiecej nie wypije)
No i to sie nazywa zarlok,co? tak juz ze 3 dni mi jje i niejje.....juz roznosci probowalam dawac i gdzie tam wypluwa,albo buzi wcale nie otwiera.....wiec mam nadzieje ze to na zeby....
Podziel się: