reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Bry :-)

po pierwsze szeregi matek karmiących wcale się tak nie zmniejsza tylk zmniejsza się ilość karmień bo nasze bąbelki rosną :-) nawet jak karmi się raz dziennie to nadal jest się matką karmiącą :-)

zoska ;-) jeśli w rodzinie nie ma przypadków alergii to na początku nie jedz kapusty, grochu, fasoli...generalnie wzdymających produktów, poki co nie pij kawy naturalnej... ja nie mogłam jeść owoców z wyjątkiem bananów i jabłek...
potem testuj poszczególne produkty - jak zjesz i po kilku godzinach (zanim do mleka to dotrze to troche potrwa) sprawdzisz czy chłopcy dobrze się czują ;-) ja piłam kawe wieczorkiem bo kofeina nie ma na mnie wplywu - wyżłopie kawę i śpie :-) a na Monie mogła ewentualnie zadziałać rano :-)
moja miała niby kolki...po 4 miesiacach okazalo się ze to co braliśmy za kolki bylo...zapaleniem dróg moczowych :-/

reklama
zoska - musiałabyś przejrzeć ten wątek tak w okolicach sierpnia-i dalej- sporo o tym pisałyśmy,,,
no i gratuluje samozaparcia przy dwójce:) powodzenia!!!

a swoją drogą te 8 miesięcy temu to wiedziałam czego nie jeść a teraz... skleroza ;-) :-) fenomen ludzkiego mózgu - niepotrzebne wiadomości chowa gdzieś na dno "szafy" ;-)

Fakt Rubi ja też mam już sklerozę zwłaszcza że nie musiałam przestrzegać żadnej diety bo się moje dziecko na nic nie skarżyło. A szkoda:( Miałabym dziś te pare kilo mniej:(

oj u mnie jest już mniej. W ciąży prxytyłam 22 i zostało mi jeszcze 4. Przekićkane z tym jedzeniem: tego nie można , tego nie można nie wiadomo co sobie szykować.

Paulinka
ticker.php

ja chce konczyc karmienie ale nie wiem jak,
tak jak u baski w dzien Adas sie obejdzie ale w nocy czesto wstaje zeby mu dac mleczka bo on wyraznie sie na mleczko budzi
jakos nie mam sily zeby tym niekapkiem go karmic po nocach i mleczko przygotowywac sztuczne
ale jak czegos nie zrobie w tym kierunku to chyba z rok bede sie meczyc a mleko to pryska ze mnie

No właśnie, u mnie nie ma problemu z pryskaniem mleka bo jakoś samo się ustabilizowało wszystko, choć Jagoda potrafi pojeść o 5 rano a potem nieraz dopiero o 4 po południu. Już zupełnie zrobiła się bezcycusiowa i gdyby nie fakt że jej sama daję to w życiu by się nie upomniała o cycusia. Tylko w nocy nad ranem jej sie przypomina. I tu moje pytanie. Wiem że dzieci w jej wieku powinny wypijać 600ml płynów, a moja pani nie bardzo pije wodę, soczki, czy herbatki. Zastanawiam się czy jej nie wprowadzic dodatkowo mleczka w dzień? A jak tak to ile? Na noc jej robię kaszkę na mleczku i ciągle mam dylemat ile jej podawać. Na opakowaniu pisze że 180ml, ale wydaje mi się że ona się tym nie najada i chce więcej. Kiedyś jej zrobiłam więcej i zjadła ze smakiem i też trochę protestowała jak jej chciałam zabrać butelkę. Więc nie wiem czy ona jest głodna, czy to po prostu przez to że jej tabutelkę którą ssie zabieram i daję smoczka? Nie wiem czy nie pokręciłam, mam nadzieję że zrozumiałyśćie o co mi chodzi.

Miranda ;-) Monia wypija w porywach 100ml herbatki... więcej nie chce :-( pije z piersi nocą, rano, w południe a wieczorem robie jej kaszkę na moim mleku - i tu róznie odciągnę... najczęściej jest to ok. 150ml i był czas ze jak odciągnęłam więcej to Monia nadwyzkę zostawiała ale np. wczoraj odciągnęłam az 200ml. więc 50ml schowałam do lodówki i co??? musiałąm lecieć, grzać i kaszkę na tym robić bo Monia darła się że chce jeszcze a w efekcie końcowym zostawiła ze 20ml...
myśle ze te 180ml to tak optymalnie dla niej...

a odstawiać jeszcze nie chcę...niech mała alergiczka piję jeszcze cycusiowe mleczko :-)

Miranda ja nie pomogę bo zupełnie nie liczę ile wypija-ale jak jeszcze na (.) to myslę że sami regulują...ja miałam w planach odstawiać w wakacje ale teraz już sama nei wiem...bo powinnam zacząć brać leki na alergie i astmę...
no ale raz- takie argumenty mam jak Mewa napisałaś, tzn mój pije z butelki ale za to nie chce mleka modyfikowanego bo jest na pepti a to niedobre...kaszki w nocy na pewno nie dam bo za dobrze wygląda i chciałabym żeby ząbki miał bez próchnicy, zresztą tak samo wolałabym nie dawać butli z mlekiem w nocy...to te argumenty logiczne a tak szczerze to chyba jeszcze jest tak że sama psychicznie nie dojrzałam do odstawienia:(

reklama
Oj dziewczyny mi mleka mało w cyckach:baffled: mały ma diete i tylko moje mleko moze pic i wode-której nie chce.ciagle głodny i woła co godzina cyca mam nadzieje ze mleczko szybko sie naprodukuje bo wstawanie w nocy co 2 godziny to masakra a w dzien co godzine je daje mu ta wode ale cos nie bardzo chce:eek:

Do góry