reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

reklama
Mój Julek też już powoli sam sie odstawia. Odkąd poszłam do pracy, okazało się że świetnie sobie radzi bez cycusia nawet i pół dnia, teraz właściwie wystarczyłoby mu rano i wieczorem, czasem w nocy. W ciągu dnia jednak muszę, bo mam pełne piersi.
Zastanawiam się tylko ile mleczka powinno wypijać 8-miesięczne dziecko, i czy mleko można zastąpić np. jogurtem (Julek uwielbia jogurciki).
I czy jeśli dam mu cycusia tylko rano i wieczorem, to ile razy w ciągu dnia powinien dostawać modyfikowane? Czy w ogóle nie musi?

wg naszego lekarza mogą zastąpic mleko kaszki czy inne pokarmy...mleko to tylko napój
mój cycusiowy ale przede wszystkim w nocy bo w dzien nie ma czasu na cycusia- tyle ciekawych rzeczy naokoło, chyba ze go usypiam w dzien to jedynie wtedy pociagnie; w nocy ze 3-4 razy (20 do snu, 24, 2, 4, 6) no i gdyby nie te pobudki to moglibyśmy powoli kończyć ale tak sie boje że jednak problem bedzie...

i tak sie mówi że to samo zdrowie ale dla tych maluszków co słabo przybierają to jednak zaleca się ograniczać liczbe karmień (.) bo to sam napój już dla dziecka ale skutecznie obniża apetyt bo ma własciwości zasadowe- lepiej na petyt dać jakiegoś ogóreczka kiszonego maluszkowi albo cos w tym stylu;) (mój uwielbia kiszone ogórki)

Ostatnia edycja:
wg naszego lekarza mogą zastąpic mleko kaszki czy inne pokarmy...mleko to tylko napój
mój cycusiowy ale przede wszystkim w nocy bo w dzien nie ma czasu na cycusia- tyle ciekawych rzeczy naokoło, chyba ze go usypiam w dzien to jedynie wtedy pociagnie; w nocy ze 3-4 razy (20 do snu, 24, 2, 4, 6) no i gdyby nie te pobudki to moglibyśmy powoli kończyć ale tak sie boje że jednak problem bedzie...

i tak sie mówi że to samo zdrowie ale dla tych maluszków co słabo przybierają to jednak zaleca się ograniczać liczbe karmień (.) bo to sam napój już dla dziecka ale skutecznie obniża apetyt bo ma własciwości zasadowe- lepiej na petyt dać jakiegoś ogóreczka kiszonego maluszkowi albo cos w tym stylu;) (mój uwielbia kiszone ogórki)
Tak samo moja sie budziw nocy i pragnie tego mleka ,a wdzien to biszkopty ,fipsy -jabłka gotowane ,banany -zupka -obiadek ,a pozniej mi sie pomysły koncza ,a za bardzo cycki nie chce -a jeszcze jak ma skaze bialkowa -boje sie kaszki mleczno ryżowej podac --chociarz podaje -ale jak placze to mi sie wydaje ,że to po tej kaszce -sumienie mnie dreczy ,bo wiem ,ze jest uczulona .

Nicola to dawaj jej sinlac albo jesli lekarz wam przepisze bebilon pepti- to wtedy ryżową albo ryżowo-kukurydzianą na tym mleku - ja tak robie

Widzę że armia karmiących się zmniejsza :-)
Mój Jaś w ciągu dnia ciągnie 3 razy i w nocy 3-4 razy...tzn teraz powoli ograniczam te dzienne karmienia ale coś ciężko nam idzie, Młody się buntuje no i moje cyce też...

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja również karmię piersią ale nie jednego tylko dwóch bobasków. Moi synowie dzisiaj kończą 4 tygodnie.
Mam pytanie przestrzegałyście jakiejś diety dla matek karmiących. Co jadłyście i piliście. Jak wprowadzaliście do swojej diety nowe produkty. Czy wasze pociechy miały kolki? Jak się tego wystrzegać?
Pozdrawiam

Paulinka
ticker.php

Ostatnia edycja:
Do góry