reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

MIłoszek tez cycusiowy choc juz zauwazalnie mniej pije ale nad ranem dwa razy i dopoludnia raz do spanka potem wieczorkiem przed sapnem to roznie 4 i nawet 6 sie uzbiera. Sens dalszego karmienia?Bliskośc mamy, bezpieczenstwo i natura, naturalne mleczko. No i oszczedność oczywiście jakby nie było jest za darmo

no Kasia, z tą bliskością to masz racje - az się miło na sercu robi jak o tym pomysle...a co do oszczednosci to własnei ostatnio tak to w głowie kalkulowałam i nie jestem taka pewna tez oszczednosci(chociaz to dla dobra dziecka nei gra u mnei żadnej roli) - bo chociaz z 2 staniki, laktatory(wypozyczałam na poczatku elektryczny zeby rozhulac to kapanie:), wkładki, maście(3 tubki zuzyłam przy początkach), muszle-nakładki(kupiłam bo mnie juz tak z bólu cycuchy rwały przy ocieraniu o bielizne), wizyta w poradni laktacyjnej, moze jakies leki na zapalenie, które sie nie raz przypałęta. Wiec takie babeczki którym tryska ładnie - to oszczedzają a inne z problemami to już tak średniawo;))

Malinka, a Twój chłopak to i wygląda na cyckowego - tak zdrowo wyrośnięty;)

reklama
Moj Alex tez cycusiowy. Choc jedzonko stale je ale jednak cycus najmilszy. Byl okres gdzie niechcial patrzec na piers ale teraz znow cycus wrocil do lask;-) A ja chcialam juz zakonczyc karmienie. A teraz gdy Alex pogodzil sie z moja mleczarnia to nie moge bo sumienie by mnie zjadlo... :-( Chcialabym juz przestac karmic ale to co moj synek chce jest dla mnie wazniejsze.

No ja sobie rano nie wyobrażam nie dać cycusia. To dla mnie jest bliskość bo stęskniona za nią jestem. Ale w ciągu dnia to ona ma wiele ciekawszych rzeczy do jedzenia i robienia. Najgorsze że potem wieczorem w domu za bardzo nie chce. A na noc to już w ogóle nie da sobie piersi podać tylko drze się za butlą z kaszą. To już chyba tak będzie teraz tak? Tylko jedno dwa karmienia w ciągu dnia? I jak długo tak można?

moja to cycek na bank,w ciągu dnia kilka razy ciumka, w nocy tez i jak tylko wezmę na raczki,a chce jej sie pić to mnie poklepuje lub głaszcze,żeby jej dać
a u Ciebie Efe mała postawiła jednak chyba na wygode i powoli sie odstawia sama

tak Was czytam i sie zastanawiam ktora z nas najdluzej bedzie karmila?

Miko tez jest cycusiowy i biorac pod uwage fakt, ze nie toleruje smoczka i butelki, to bedzie niezla jazda z jego odstawieniem.
ja zamierzam karmic Mikusia do sierpnia i jak Go obserwuje to on sam nie zrezygnuje. U nas cycus jest z rana, kilka razy w ciagu dnia i w nocy co 1,5-2h

Hania w nocy się nie budzi. No chyba że zęby bolą...
Ale cycuś obowiązkowo rano i wieczorem musi być i przynajmniej raz w środku dnia - bo by mi chyba piersi pękły. Ale już myślę, żeby karmić tylko rano i wieczorem i powoli kierować się ku zakończeniu karmienia. Ciekawe jak nam to pójdzie...

tak Was czytam i sie zastanawiam ktora z nas najdluzej bedzie karmila?

Miko tez jest cycusiowy i biorac pod uwage fakt, ze nie toleruje smoczka i butelki, to bedzie niezla jazda z jego odstawieniem.
ja zamierzam karmic Mikusia do sierpnia i jak Go obserwuje to on sam nie zrezygnuje. U nas cycus jest z rana, kilka razy w ciagu dnia i w nocy co 1,5-2h
Stawiam na Taszke skoro karmi juz tyle lat heheheh

Ja bede karmic jeszcze jak długo sie da narazie dalej cycoli chetnie wiec jeszcze sie pokarmimy

reklama
No u nas się chyli ku upadkowi :(
Zastanawiam się czy jeszcze powalczyć czy dać sobie spokój.
Lato idzie i jakieś zimne pifko do grilla by się chciało. Z drugiej strony to zawsze ja prowadzę więc o zimnym pifku mogę zapomnieć.

Do góry