reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

helpunku!!!

przez to rozszerzanie diety mam problem z laktacją :-( wczoraj wieczorem odciągnełam mleka na kaszkę aż...60ml z obu (.)(.) :-(
strasznie zmęczona jestem :-( moze to jest powód? albo jakoś inaczej powinnam postępować? może męczyć cyce laktatorem po karmieniu Moni słoiczkami???

poradzicie coś?

z góry dziękuję bo ja na odstawienie jeszcze nie jestem gotowa!!!

reklama
Ja jednak podjęłam decyzję, ze zaciskam zęby jeszcze trochę, trudno jakoś przeżyję. Dostałam dla Antka Nutramigen - Boże co to jest? Jaki to ma smak (na opakowaniu inf, ze nowy lepszy smak - to jakie to musiało być wcześniej). Niedobrze mi było jak robiłam... Antek o dziwo wypił...
Ale teraz on chory to jak ja mam go odstawić....:confused::-:)sorry2:

Rubi ale ja miałam i mam takie samo wrażenie - laktatorem ledwo co leci , cycki zflaczały a jednak jak młody ssie to leci i to ostro....może po prostu taki kryzysik i tyle jej przy innych posiłkach wystarczy?

Kasiol - to niby lekarz stwierdzil że mała mało rośnie bo na piersi? że jej nie wystarcza? bo wiesz że to dyskusyjne- skoro ona tak ładnie się rozwija i cały czas ciagnie ten swój centyl to może po prostu taka jej uroda...i mleko modyfikowane wcale nie utuczy jej bardziej niż to robiło twoje - zwłaszcza jak go nei bedzie chciała - no i ja do końca nie rozumiem czy masz całkiem przestać karmić czy modyfikowane tylko żeby dodatkowy posiłek wprowadzzić?

Rubi ale ja miałam i mam takie samo wrażenie - laktatorem ledwo co leci , cycki zflaczały a jednak jak młody ssie to leci i to ostro....może po prostu taki kryzysik i tyle jej przy innych posiłkach wystarczy?

Kasiol - to niby lekarz stwierdzil że mała mało rośnie bo na piersi? że jej nie wystarcza? bo wiesz że to dyskusyjne- skoro ona tak ładnie się rozwija i cały czas ciagnie ten swój centyl to może po prostu taka jej uroda...i mleko modyfikowane wcale nie utuczy jej bardziej niż to robiło twoje - zwłaszcza jak go nei bedzie chciała - no i ja do końca nie rozumiem czy masz całkiem przestać karmić czy modyfikowane tylko żeby dodatkowy posiłek wprowadzzić?

u mnie podobnie,jakbym chciała odciagać to ino ino odciągne,a mała jak je to sama ładnie jakos opróżni i widac,ze jej wystacza bo jak chce dac znowu to nie chce,wiec moze jest go na tyle,zeby dzieciaczkom wystarczyło

Basiu tekarz stwierdzil ze mala musi byc dokarmiona mlekiem modyfikowanym bo urosla tylko 1 cm i przytyla 200 g przez caly miesiąc, ma teraz 64 cm i 6,7 kg, dodatkowo dostalysmy skierowanie do alergologa bo ma czesto wysypki i dostala chrypki a gardlo czyste, podejrzewa alergie, przypisala mleko Bebilon sojowy, chcialam jej je dawac dodatkowo przez miesiac lub dwa- a pozniej odstawic piers calkowicie , ale ona nie chce go pic, mam nowy plan od dziś odciągam mleko i daje jej moje mleko z butelki- poczatkowo myslala ze to to modyfikowane- na sile jej dalam sprobowac i wypila wszystko, musze zdobyc jej zaufanie i tak za 2 dni zaczne dodawac do niego te modyfikowane tak po 10 ml codziennie az je polubi, u nas problem byl jeszcze w tym ze mala nie umiala pic z butli ale juz jest lepiej, wieczorem nazbieralam z dwoch (.) 120 ml i wypila w 10 sekund, to karmienie to jednak wyższa szkoła jazdy :)

tez sie zdziwilam dzis bo odciagnelam na maxa 60 ml z jednej (.) a modyfikowanego powinna wypijac 210 ml na raz, moze faktycznie za malo jej bylo, ale to by nie protestowala i dalabym jej z drugiej...

Kasiol - laktatorem nie ściągniesz tak dużo jak maluch ci ściagnie - tak jest wiec się nie przejmuj że masz mało bo wg mnie i tak sporo ściągnęłaś, zwłaszcza jak (.)(.) nieprzyzwyczajone na co dzień do laktatora
a jezeli już sciągasz i dajesz z butli to dodawaj jej kaszki np ryżowej albo sinlaca do tego - to kaloryczne- tylko się nie zdziw że z nasyzm cyckowym mlekiem kaszka jest bardzo rzadka choćby się jej dużo sypało:)
a co gabarytów Kalinki - nie ona jedna tu taka drobna

kasiol moja wazy 6600g i w ciągu 1,5 miesiaca nic nie przybrała a nawet deczko schudła,nikt nie kazał mi dziecka z tego powodu dokarmiac,ponoc to normalne w tym wieku,ze dzieci albo wcale albo mało przybieraja bo sa bardziej ruchliwe,dokuczaja im zabki itp.

Kasiol ja bym do odciągniętego właśnie kaszki dodała. I zwiększyła ilość pokarmów stałych. Kaszki są słodkie więc dzieci je lubią no i są zdecydowanie są kaloryczne. Z czasem ilość karmień piersią się tak zredukuje, że płynnie zastąpisz to ostatnie karmienie jedzeniem. Bez wprowadzania mleka modyfikowanego. A kruszynka jest bo taka jej uroda. Jak przybiera to znaczy, że wszystko jest ok.

macie racje, rano probowalam dodac modyfikowanego do mojego mleka lecz mala odrazu sie zorietowala, popoludniu sprobuje z ta kaszką, przemyslalam to i chyba poprostu bede sciagac idawac jej 3 razy dziennie z kaszka a nie jak wczesniej na zawołanie,a wprowadzac wiecej produktów w dzien, musze poczytac troche w "menu naszych dzieciaczków" czego jeszcze małej nie dawałam :) dzis w nocy zamiast mleka dostawala cherbatki( no raz jej dalam z (.) bo mialam wyzuty sumienia) i obudzila sie tylko 3 razy ( czyli o 3-4 razy mniej )jestem dobrej myśli...

reklama
Moja panna juz cyca calkiem rzucila.....a nawet wam powiem ze pije z butli:szok:,ale tylko na wieczor mleczko modyfikowane i wnocy raz,no i nad ranem ok.5-6,a potem za chiny ludowe jej nie moge zmusic do butli,bo nie chce:baffled:....i w dzien prawie wcale nie pije nic,bo i z kubeczka nie bardzo chce...eh....co za rozkapryszona pannica mi sie trafila:happy2:

Do góry