reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

hehehe Taszka no to mamuśka na medal jestes - 8 lat!!:)
ja tez nie wiem jak z odstawieniem u nas bedzie bo Alcia tez smoczka nie chce - w sumei teraz nawet nie nalegam na to, ale są sytuacje że tylko cyc ratuje jak się zdenerwuje za bardzo...no i do spania tez tylko z (.)(.) - inaczej to by chyba nie zasneła - szczególnie w dzień

reklama
my po wczorajszym ważenieu- przez miesiąc przybrała 200 g musimy zacząć dokarmiać małą, w związku z alergią zapisano nam Bepilon Sojowy, dziś podałam pierwszy raz mała wzieła łyka i podziękowała za reszte, drugi raz jak posmakowala zaczela krzyczeć, nie dosć że tyle z tym roboty to jeszcze musze wylać, ach chcialabym mieć to już za sobą... nie wiem czy poczekac az mocno zglodnieje i wtedy sprobowac?
Taszka podziwiam 8 lat!!

Kasiol ale poza tym karmisz piersią? bo jeśli tak to chyba łatwiej byłoby popracować nad dietą modyfikując stałe posiłki- więcej, bardziej kalorycznie...u nas samo mleko też nie przechodzi, jedynie z kaszką i to koniecznie na gęsto lyżeczką (bebilon pepti) już nie bedzie źle...
a Kalinka spada w centylach? bo mój lekarz ostatnio mi tłumaczył że w okresie zabkowania to generalnie mniej przybierają i oby tylko za bardzo nie spadł to

Taszka 8 lat bez pifka w sezonie grillowym to ja bym chyba nie wytrzymała :p
Teraz się zastanawiam jak to jest jak się chlupnie pifko. Ile trzeba czekać. Dzięki Bogu już mała je stałe i kaszki to jakoś tym nadgonie w razie dużej chęci.

Teraz się zastanawiam jak to jest jak się chlupnie pifko. Ile trzeba czekać. Dzięki Bogu już mała je stałe i kaszki to jakoś tym nadgonie w razie dużej chęci.

Podobno mleko się samo oczyszcza i nei trzeba odciągać tylko właśnie odczekać jakies 5-6h
Ja jeszcze ostatnio przyrzekałam sobei że jak skończe z karmieniem to się dossam wkońcu do mojego najulubieńszego Martini...ale pare dni temu wypiłam pare łyków winka stołowego na wieczór - pare dosłownie bo już czułam że mnie bierze to stop. i w nocy myslałam że zejde heheheh - chlac mi się chciało, żołądek mnie bolał, łeb mi pękał - normalnie nie wiem czy to odzwyczajenie, ja pierdziu aż takie jaja?:D I teraz to już nie mam chęci czegokolwiek pić alkoholowego:p

Ania tak z dnia na dzień wyschły?A synka do kiedy karmiłas? kurcze bo ja tez widze że mam ooo dużo dużo mniej produkowane - i coraz częściej Alcia się wkurza że jej nie leci...

no staram się , ale pierwszy rok się tak szczypie i uważam co jem i co pije , potem jak dziecko starsze karmi się sporadycznie to pozwalałam sobie czasem na co nieco najgorzej miał pierwszy Max bo uczyłam się na nim , jak nie kolki to wysypka zdarzało mi się zjeść coś niedozwolonego Alex już nie wiedział co to kolka , a za piwem nie przepadam za bardzo gorzej z napojami gazowanymi , niegazowane mi nie podchodzą

Aniu prawie 9 miesięcy to i tak super wynik!
Grunt że te pierwsze 6 miesięcy pyknęłyście. Przeciwciała poszły do Julii. No i ona już duuuuża panna w końcu ;)

reklama
Baśka karmiłam tylko piersią- do wczoraj, dodatkowo mała je obiadki 1/2 dużego słoiczka i pół słoiczka owoców, chrupki i chrupaczki,zawsze była na 3 centylu i jadła dość czesto 1,5-2 godziny, sama sie dziwilam ze pediatra nie zaleca mleka mody. moze dlatego ze mała zdrowa i silna-raczkuje stoji i obchodzi już łóżeczko,caly czas w ruchu...no ale teraz doszlo jeszcze to ze urosła tylko 1 cm przez miesiac, ja sama juz zaczelam myslec o odstawieniu malej nawet wyzmaczylam sobie to na 9 maja- moje urodziny, no ale wyszlo inaczej, najgorsze jest to ze ona ma gdzies to mleko i musze chyba uzbroic sie w cierpliwosc, narazie uzywam sztuczek- zrobilam jej kaszke na tym mleku- zjadla niechetnie ale zjadla,po poludniu wypila 70 ml :) ale dodalam lyzeczke kaszki do mleka, wieczorem niestety krzyczala w nieboglosy i dalam jej (.)

Do góry