reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Moja też nie chce pić z butli. Próbowałam soczki, herbatki, nawet samą wodę i przyznam, że woda jej najbardziej odpowiada. Tylko, że wypija ok 10-20ml na dzień. Nawet mojego mleka (.) nie chce pić z butli :-( Daję jej w niekapku, żeby nie przyzwyczaić jej do butli. A najgorsze, że już wprowadziłam zupki i obiadki i zaczęły się problemy z kupkami, bo jej ciężko idą :-( Gdyby piła szło by jej łatwiej.

reklama
To dobrze ze nie musze podawac bo niechcem go uczyc do butelki a z niekapka nie jest gotowy pic. Mieska jeszcze nie podaje:zawstydzona/y: Bo duze zapasy sloiczkow mialam w domu i jeszcze nie zdazylam kupic ale jutro jedziemy na zakupy wiec napewno zasmakuje miesiwa:-)

ktora mama ma uzebione dziecko i karmi piersia?
gryza Was dzieciczki?
bo Adas zaczal mnie regularnie gryzc w dzien,w nocy na szczescie sie nie zdazylo,
jak go odsuwam i mowie ze nie wolno on sie smieje
mysli ze to taka zabawa chyba
jeszcze troche i chyba bede musiala skonczyc z karmieniem naturalnym
a szkoda:-(

gryza Was dzieciczki?
bo Adas zaczal mnie regularnie gryzc w dzien,w nocy na szczescie sie nie zdazylo,

moja jeszcze ząbków nie ma
ale moje starsze pociechy tez poczatkowo myślały,ze to zabawa,ale ja wtedy robiłam srogą minę i mówiłam,ze mamusie to boli i po którymś razie zalapały i karmiłam dalej

mój Jaś na szczęście nie ma jeszcze ząbków;-) współczuje Mewa bo wiem jak to boli:tak: chociaż Jula mnie nie gryzła ani mocno ani często i na pewno nie musiałam jej z tego powodu odstawiać od piersi;-)

gryza Was dzieciczki?
Mewa, Marcelowiec też uzębiony i niestety już mnie pokąsił parę razy :confused2: a jak odusnełam go od (.) i mu powiedziałam "tak nie wolno" to wybałuszył oczy tylko :-)
A dziś rano to mnie rozwalił na łopatki, na leżąco go karmiłam, on mnie ukąsił i to pierwszy raz mocno, ja syknęłam, a on podniósł oczka i uśmiechnął się pełną gębą po czym odwrocił głowę i poszedł spać! rozbójnik!!
też nie chcę zaprzestać jeszcze karmić, ale jak wyjdą górne zęby niedługo? i mnie takimi przytrzaśnie to brrrrr :no:
poza tym to kurcze, teraz to już nie jest przyjemność tylko strach, czy tym razem mnie znów ukąsi i jak bardzo :-(

od 3dni Alicja dostaje tylko bebilon pepti, stopniowo jej wprowadzałam i po tygodniu podałam 100% sztucznego a moje piersi szaleją!!!!!!!
nadal się meczę z nimi i jezeli do środy sobie nie poradze zapodam sobie tabletki na zatrzymanie laktacji,
od 2 dni jem tylko jogurty:-):-):-)

Izabela- moze te nakladki to jest jakies rozwiazanie? dzieki, nie pomyslalam nawet
bo na mojego sroga mina nie dziala, tak jak Julcia Aneczki moj przyzwyczajony ze sie wyglupiam i robie glupie miny

reklama
przestaje karmic bo uwazam ze to co dobre juz dałam mojej córeczce, lekarka dała mi zielone światło, a także dieta bezmleczna mnie wykonczyła psychicznie nie mogłam patrzec jak po moich grzeszkach Mała się drapała i bolał ją brzuszek.
decyzja zapadła i Alicja od piątkowej nocy pije juz tylko bebilon pepti.

A te nakładki są dobre u mnie się sprawdziły, 4miesiące karmiła Angelinke przez nie i nigdy nie miałam problemu z piersiami

Do góry