reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

no ja parę razy też zostałam dziabnięta tym jednym zębem ale na razie nie jest tak źle- daję radę :) mam nawet wrażenie że mocniej przygryzał dziąsłami - jak go swędziały/bolały

reklama
jejus dziewczyny a ja glupia myslałam, ze juz koniec problemow z piersiami. a tu mnie czeka jeszcze pogryzienie i wcale niełatwe zakonczenie karmienia, buuuu
trzymam kciuki za wszystkie ;-)

jejus dziewczyny a ja glupia myslałam, ze juz koniec problemow z piersiami. a tu mnie czeka jeszcze pogryzienie i wcale niełatwe zakonczenie karmienia, buuuu
trzymam kciuki za wszystkie ;-)

:-D:-D:-D Gryzienie, fakt, bolesne, ale z odstawianiem niekoniecznie muszą być problemy. Mnie na szczęście ominęły;-) trzymam kciuki Sempe żebyś się szybko z laktacją uporała;-)

Mewa, Marcelowiec też uzębiony i niestety już mnie pokąsił parę razy :confused2: a jak odusnełam go od (.) i mu powiedziałam "tak nie wolno" to wybałuszył oczy tylko :-)
A dziś rano to mnie rozwalił na łopatki, na leżąco go karmiłam, on mnie ukąsił i to pierwszy raz mocno, ja syknęłam, a on podniósł oczka i uśmiechnął się pełną gębą po czym odwrocił głowę i poszedł spać! rozbójnik!!
też nie chcę zaprzestać jeszcze karmić, ale jak wyjdą górne zęby niedługo? i mnie takimi przytrzaśnie to brrrrr :no:
poza tym to kurcze, teraz to już nie jest przyjemność tylko strach, czy tym razem mnie znów ukąsi i jak bardzo :-(
Moja Amelka tez ma dwa dolne ząbki i tak samo postępuje z cycią-ugryzie i śmieje się ja mówie,że nie wolno a ona wyrapia tylko oczy .

Mojej tez dwa dolne rosną!

Oczywiscie mój męzu ich nie widzi tylko ja - jeden juz jakby sie przebił bo czuć pod palcem a drugi tylko lekko widoczny, a nieprzyjemnosci przy karmieniu to miałam jeszce przed ząbkami jak dziąsełkami chwyciła i jeszcze głową kręciło łooo jak to bolało - teraz na maxa boje się tych zębolów bbrrr....:szok:

dzis mija tydzien odkąd przastałam odciągać mleczko dla Małej, bandazowałam się 2 dni i 2-3 razy musiałam sobie ulzyc w nocy bo piersi mi eksplodowały!! i tak od poniedziałku lezą sobie w staniku spokojnie;-) choc bardzo wrazliwe są w dotyku dlatego 24h chodze w biustonoszu.
zmieszyłam tez stanik z 90F na 80D:-)

A ja poprosze o troszke wieksze,co?;-):tak::-D:-D:-D
A wczoraj sie usmialam ,bo Gosia znalazla czekolade,a ja mowie ze to Karoliny,a ona ,no jak Karolinka jeszcze nie zjada czekolady....a ja jej na to , ze ja zjem a ona wypije potem mleczko czekoladowe z cycia...he,he....:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
po 2 tygodniach laktacja zanikła, ból piersi miną a był niedozniesienia!!! mam znowu 2 plaskate racuchy;-)
Kurcze a jak Ty to zrobiłaś??
Bo mi się już jakieś 3 miesiące wydaje że kończę karmienie :/ a tak naprawdę dalej na wieczór podaję Synkowi piersiaki <yes>
Ciekawa jestem kiedy całkowicie będe mogła odstawić Go od piersi??

Do góry