reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

No ja bym zapelniala okolo 100ml z takiego woreczka :tak: chce sobie zrobic kilka rezerw - tak z 5 woreczkow chociaz zeby bylo cos na zapas jak wychodze z domu. No ale odciagniecie graniczy z cudem :-( Caly czas mam pokarmu na styk od karmienia do karmienia. Przed karmieniem jak sciagne to jest ok 80-100ml z obu piersi no ale to Maciek i tak zje od razu, no a po karmieniu zostaje moze z 10ml do odciagniecia. Jedyny ratunek to byloby odciagac pokarm w nocy - gdy maly spi po 6-7 godzin bo wtedy jest go wiecej. Jednak tez sie boje tak robic, bo Jak odciagne np w nocy po 3 godzinach a Maciek sie akurat wybudzi :eek: Z dziecmi nigdy nie wiadomo...
No chyba bede musiala jeszcze troszke postymulowac laktatorem ilosc pokarmu :-p Zebym mogla znow jak na poczatku odciagac po 100ml zaraz po karmieniu :-D

reklama
No właśnie jak długo pokarm może być w zamrażalniku??? Ja mam trochę zapasów i boję się ze będę musiała to wylać. Na razie nie mam potrzeby dawać małej pokarmu z butli.

Ja ściągam pokarm do butelki i przelewam do woreczka. Woreczki mam napełnione po 120 ml. Dla Karola to akurat (a i więcej nie uzbieram pewnie). Mam osobny zamrażalnik więc mogą trochę poleżeć.
Ja podobnie jak Antar wolę podać moje mleko np. do kaszy. A często przydaje się, kiedy mąż ma dyżur przy małym.

Ja slyszalam tylko ze w zamrazalce mozna przeowywac 2 tygodnie ;-) no ale jak mozna i dluzej to fajnie - przyda sie taka informacja

my juz problem jezyczka mamy z glowy. bylismy w szpitalu i tak zrobili jej zabieg podciecia co trwalo moze z 1 minutke i zero placzu przy tym. kazali mi sie przygotowac do karmienia Maji, zabrali ja i zaraz mialam ja juz z powrotem przy sobie :-) jestem bardzo szczesliwa z tego powodu ale za to Maja tak sie przyzwyczaila do picia z butelki w dzien ze denerwuje sie jak ja przystawiam do piersi wiec chyba pozostaniemy na odciaganiu mleczka i podawaniu go z butelki :sorry:

reklama
Do góry