reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

nimfii - a mnie się wydaje, że to sprawa indywidualna. Każda kobieta ma inny rytm trawienia. Być może ŚREDNIO wychodzi 6 godzin.
Ale coś mi mówi, że jeśli masz wolną perystaltyke jelit to skutki jedzenia możesz odczuwać później.

reklama
Ja na początku dawałam troszkę herbatki ale przestałam bo parzyłam świeżej co dwie godziny a Zosia dziennie wypijała 10-20 ml. Moje mleko jej wystarcza w pełni:) Sama zaczęłam pic tę herbatkę ale o tak nie pomogło.
Nathalie sab simplex nie próbowałam. A mozna to kupic w Polsce?

Antar nie, ale można kupić w internetowej aptece czeskiej SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml Elwis stąd kupowała i mówi, ze przesyłka baro szybko do niej dotarła. :happy: Spróbuj, Ingusi tylko to pomagało.

Zapomniałam sie pochwaić, ze wczoraj jadłam zupę grzybową i o dziwo Fionce nic a nic nie było. :-) No i jeszcze muszę Wam powiedzieć, że Fionka od kilku dni mówi "uuuu" :-D wcześniej nic a nic nie mówiła więc cieszę się okropnie. Teraz leży na leżaczku i mnie zagaduje :-D

z tymi radami babć to dla mnie sroty pierdoty za przeproszeniem ja swoim facetom 16 lat temu nie dawałam żadnych soczków ani wody z cukrcm tylko na cycu do 6 m-c i żyją i to maleństwoteż przeżyje. Jak gdzieś wychodzę i mały zostaje z tatusiem i robi mu cherbatkę z HIPPA koperkową to wcale nie chce i wypluwa :tak::tak::tak:

dzieki za odpowiedzi dotyczace trawienia pokarmu i jego wplywu na malenstwo ;-) pewnie bedzie to okolo 6-12godzin... zobaczymy jak pojda obserwacje.... Znow wracam do tych "bezpiecznych" pokarmow i moze uda mi sie w koncu wykryc co powoduje kolki :-p

dzieki za odpowiedzi dotyczace trawienia pokarmu i jego wplywu na malenstwo ;-) pewnie bedzie to okolo 6-12godzin... zobaczymy jak pojda obserwacje.... Znow wracam do tych "bezpiecznych" pokarmow i moze uda mi sie w koncu wykryc co powoduje kolki :-p
Nimfi,kolek wcale nie musi cos powodowac,one czasami po prostu sa i juz i mozesz suchy chleb wsuwac i popijac woda a i tak beda.Nie mowie,ze tak jest u was ,ale tak bywa po prostu.

Jezeli chodzi o dopajanie,to moja mama przy Jakubie(jeszcze wtedy to robila,dzisiaj juz jest po reformie:-)) to kazala mi gotowac cukier z woda i podawac:rofl2:

JEZYK-mam nadzieje ze Cypriankowi nic nie jest,powinien wyjsc obronna reka z tego kaszlu,bo jest na piersi.Mi Luiza tez kaszlala strasznie jakies 2 tyg temu,w nocy sie przebudzala od kaszlu i kataru ale to nie przeszlo w nic wiekszego i po 3 dniach jak reka odjal.

Ostatnia edycja:
Rany ja mamkolejny dzień z głowy przez tą moją biedulkę. Płacze non stop, z przerwą na 10- minutowy sen co godzinę płaczu. Czuję potworne zmęczenie psychiczne- niech te kolki sobie pójdą do diabła!!!

U nas poki co nie jest zle,czyli kolek nie ma.
Antar-trzymaj sie i na pocieszenie- juz jest blizej konca kolek niz dalej:tak:;-)

reklama
Do góry