reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszków

No u mnie w szpitalu kazali budzić co 3h i karmić. Najlepiej wybudzać zmianą pieluchy i nie przystawiać śpiącego dziecka do cyca.
Ja nie budziłam co 3 tylko co 4 (w teorii, w praktyce sam się budził co 3,5h). Ale ja nie miałam dziecka od pierwszej doby.

reklama
Mała się rozbudzila i juz ssie jak trzeba.
Colly co szpital to obyczaj u nas kładą nacisk na kp ale na żądanie żadnego specjalnego budzenia ani nic.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Kurcze moja malutka jutro kończy dwa tygodnie a nadal waży tyle ile przy wyjściu ze szpitala :-( dostawiam ją często, na spiocha nie zje więc jak tylko się przebudza to od razu cyc, czasem dokarmiam MM gdy nadal głodna, a waga minimalnie się waha ale w sumie stoi w miejscu :-( do wagi urodzeniowej ponad 20 dag... Czy któras też ma problem z waga?

Malinka a była już u ciebie położna środowiskowa? Bo może przystawiasz ja dobrze ale za krótko ssie albo dietę masz zła. Położna powinna ci coś poradzić.

Mi położna powiedziała, ze dziecko opróżnia pierś w okolo 20 minut, i wtedy zmiana i do drugiej chyba że najedzony/a to już nie. Krócej nie wydoi, choć pewnie są wyjątki...

Reniam, dreamgirl Mała ssie conajmniej 30 min, czasem godzinę sobie ciucka, a czasem jak widzę że jej mało daje drugiego cyca, a czasem i butle. W dodatku raz po karmieniu gdy zasnęła z piersi której jadła odciagnelam 30 ml więc nie oproznia do końca :-( położna była tydzień temu. Ale wtedy o wadze nie rozmawiałyśmy.. Co ile do was przychodzi? Jak dzisiaj nie przyjdzie to zadzwonię do niej

A małą gdzie ci ważyłi? Może jednak przybrała tylko była ważna na innej wadze. Ja jeszcze nie wiem co ile przychodzi na z Emila byłam zapisana do innej przychodni.

Dreamgirl mój je do 10 minut z 1 piersi mu wystarczy, nie wiem ile waży ale policzki ma jak chomik
Malinka najlepiej zadzwoń do położnej

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka do nas położna co tydzień przychodzi, ale najlepiej zadzwoń to was odwiedzi, bo może ma jakieś inne zasady. Ja daje z jednego cycka i na Początku jadł po 20-30 min, a ostatnio to wystarczy mu 10 min i najedzony. Waga chuba też poszła bo polikow dostał.

Do góry