reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

moja wiktorka też nie chce już tyle pić co kiedyś:baffled: pociągnie troszkę herbaty i wypluwa smoka, a wcześniej wypijała po 160 ml i było mało. Może to przez to że posmakowała innych rzeczy i herbatka nie jest już taką atrakcją:-D
Ostatnio kupiliśmy dla odmiany herbatkę jabłkową z melisą i herbatkę brzoskwiniową bo rumianej jej sie już opił:happy:

reklama
Moje dziecię zjadło dzisiaj cały słoiczek króliczkowej zupki:tak: Tym razem już cycusia po jedzonku nie było bo wydaje mi się, że zjadł wystarczająco dużo a nie chcę go przekamiać. Po dwóch godzinach domagał się mleczka a po mleczku był deserek, który znów zjadł w śladowej ilości, krzywi się jakby jabłuszko kwaśne było. Deserek był już konsumowany w nowym pięknym krzesełku do karmienia:tak: Adas jest nim zachwycony, cały czas by w nim siedział;-) Ale pozwalamy tylko przy jedzonku i chwilkę do zabawy:tak:

Aja wam pisałam że nasze dzieciątko nie chce pić a okazało się że chce pić tylko.....z kubka :szok: :-D :-D Wypił tak z pół kubeczka,i co najlepsze że nie może być szklanka tylko kubek,widzicie jaki prosty chłopak:-D :-D

Kurcze Wiola to powinnas na wątku "co już umiem....."napisać.:-D Ja małą ostatnio próbowałam nauczyć pić z kubeczka ale nie chce:baffled:
A z mlekiem mamy problem bo wpycham w nią z płaczem ledwo 100ml.Ze słoiczka wcina wszystko chętnie.Jedynie w nocy nie grymasi.
Dzisiaj jadła z Damianem obiad :-D Wpakowala mu palce do talerza i wyjadała sos .Troche sie bałam ale jak narazie nic jej nie jest.:happy:

Niezła Nadia jest:-D odkrywamy swiat wszystkimi zmysłami;-)
U nas ze słoiczkami jest tak,że czasem zje cały słoik-ale musze wyczuć,że naprawdę jest głodny,najczęściej więc podaję zamiast cyca chwikę po południowej drzemce i wtedy je z apetytem,mówicie że można podawać i obiadek i deserek jednego dnia to może i my spróbujemy...

moja Olutka zjada wszystko co daja az sie boje zeby mi sie nie roztyła za wczesnie :-D :-D, az głupio przy niej cos jesc bo w zęby patrzy i zuje, a dac jej łyżke to pakuje do buzi z zapałem, bedzie zarłok jak nic. pic tez nie chce tylko sie smokiem z butli bawi.

Agutek to u nas to samo:tak::tak::tak: już się martwię że później będzie miała do nas pretensje że ją tak spaśliśmy;-):-D może zjeść i za minutę jak widzi że ktoś coś je lub pije to aż się trzęsie żeby zabrać i wpakować sobie do buzi:laugh2:

No moj Julinek tez cos malo pije ostatnio. Chyba jednak glownie przez te okropne zabki. Czy wy sie orientujecie ile takie polroczne dziecko powinno pic dziennie? Gdzie mozna na ten temat poczytac?

reklama
Jagusiu pewnie znowu są różne opinie na ten temat. Niektórzy lekarze twierdzą że nie trzeba dopajać a inny pewnie powie że dawać tyle ile dziecko chce:baffled: myślę że na siłę nie trzeba bo to w końcu nie pokarm tylko woda:tak: ale nie wiem.Ja mojej nie zmuszam, jak nie chce to niech nie pije:-)

Do góry