reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
Wprowadziłam dzis Olisiowi kolejny smaczek:marchewkę z jabłuszkiem.Mój mały głodomorek mimo że się trochę krzywił i mruzył jedno oczko:-D to tak szeroko otwierał buźke po więcej,ze aż piszczał! A potem otwierająć buziulkę jednocześnie zamykał oczka i...zasypiał! Nieźle,nawet przez sen wcinał:tak: :-D Mamy wszystko nagrane kamerą;-) kiedys pokażę małemu zarłoczkowi,jak był zachłanny:-D
Dziewczyny,jak myslicie,ile mozna takiemu maluchowi dac naraz ze słoiczka:pół czy od razu cały? Bo Oliwierek najchętniej zjadłby wszystko ale mu jeszcze nie daję....i tak potem porawia cycusiem!

Nie wiem Olu, co ci doradzić. Skoro twój Oliś ma problemy z kupkami, to może dawaj mu więcej tego jabłka. Ja czasami sama nie wiem, co mam myśleć na temat tych wszystkich wskazówek na etykietach . Dziecko chyba samo wie, czego chce i ile. Mój Szymek np. od dwóch dni urządza mi sceny, bo nie chce mleka, tylko herbatkę Hippa. No i co ja mam zrobić? Na siłe wciskać dziecku mleko, skoro i tak je wypluwa? Dzisiaj wypił więcej herbatki niż mleka. Nie wiem co mam robić, czy nie dzwonić do lekarza. Zresztą dziecko nie jest głupie. Herbatka jest słodziutka, a mleko (karmię Nutramigenem) bleeee. A może wy mi coś doradzicie?

Iwa a może spróbuj mu dodawać do mleka kaszki jabłkowej lub malinowej .My jesteśmy na Bebilonie pepti i mały wcina aż mu się uszy trzęsą a samego mleczka wypija tylko z 60ml.

Dzięki Wiola. Spróbuję. Ja od dawna wiedziałam, że na tym forum są dobre duszyczki, które zawsze coś doradzą :tak: :-)

Ja nie wiedziałam,że to mleko to takie świństwo. Ale mój miał takie kolki i problemy z brzuszkiem, że trzeba było zmienić mleko NAN na Nutramigen. Wszystko było OK, nawet pił bez zastrzeżeń. Odkąd wprowadziłam słodkie soczki, mam cyrk w domu. Na razie soczki odstawiłam. Została herbatka. Dzisiaj rano znowu strasznie płakał ( nie było go czasem w Skawinie słychać? :-) ). No i oczywiście postawił na swoim, bo dostał herbatkę.

reklama
Oj było było:-D :-D aż mnie obudził:-D :-D Żartuje:-) :-) Ja choć niby nockę miałam spokojniejszą ale wstawał często ,zjadł jakieś 30 ml.kaszki i zaczął zabawę i tak dwa razy w nocy i nad ranem:-) :-) ,więc udostępniłam mu łóżko i poszłam na komputer a mój mąż nawet nie drgnął:-) :-)

Do góry