Jeny zaczynam sie martwic ze moja tak mało je i waży tylko 5 kilo, lekarka powiedziała że w normie ale dolnej je 5 razy na dobe po 100 ml (czasem 120) w tabelkach jest 6 razy na dobe 120 lub 5 po 150
przepisała teraz nutramigen prawdopodobnie skaza bialkowa (ja tez ją miałam w dzieciństwie) i je te z tak mało , zrobilismy morfologie i wyszła tak sobie, poziom limfocytów 90 % a norma jest do 50
w poniedziałek ide do pediatry ale martwi mnie to...
reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Postanowiłam dac mojemu synkowi jabłuszko ze sloiczka,ale niestety nie umie go zjeść,krzywi się i wypluwa a jak mu coś uda się połknąć to dławi sie jak niewiem co! Może jeszcze za wcześnie,albo nie umie zjeść czegos takiego o gęstrzej konsystencji...sprobuje w takim razie soczek z marchewki,podobno dobry jest na kupkę...
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
My też gdzieś za 2lub 3 tygodnie damy soczek z jabłuszka ,zobaczę jaka będzie reakcja ,bo Adzi jak dawałam to strasznie jej smakowały soczki z butelek a nietolerowała wyciskanego ,strasznie się krzywiła i pluła ,także niedługo czekają nas buteleczki i słoiczki
A gdzieś 4 lub 5 miesiąc (w zależności co powie doktor) bedziemy gotować zupki ze skrzydełek z marcheweczką 

wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
Wczoraj mój szkrab po kąpieli zjadł tylko 60 ml. mleczka z kaszką i zaraz po tym usnął nawet nie zdążyło mu się beknąć i spał do 2.20 .czyli jakieś 8 godzin spał .I chyba już przystopował z jedzeniem bojuż nie zje tyle co na początku .Przez kilka dnie po kąpieli jadł po 180 ml. a teraz najwyżej 120 i to nie zawsze i dlatego teraz daję mu kaszkę tylko przed snem a w ciągu dnia samo mleczko
dziewczyny czy wam lekarz zalecił wprowadzanie innych pokarmów niż mleko?? bo moja mała dziś kończy 3 miesiece i ja tylko mleko podaje (nutramigen) przy skazier białkowej co moge jej dawać dodatkowo bo chyba te wszystkie kaszki to mleku są??
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
EMILINKO ja daję mojemu bezmleczną kaszkę ryżową z Nestle ale możesz też kupić BOBOVITY .My na razie jedziemy na kaszce,ale pojadę jeszcze kupić gdzieś za 2 tygodnie kaszkę z jabłkiem ,też bezmleczną .Są też kleiki bezmleczne .Jest tego dużo tylko wszystko zależy od sklepu w co się zaopatruje .My jedziemy na BEBILONIE PEPTI I MAŁY TEŻ JEST ALERGIKIEM
dodajesz ta kaszkę do mleka poprostu..bo ten nutramigen jest ochydny moze ta kaszka troch smak poprawi i bardziej treściwe jedzonko bedzie bo mała nie chce za bardzo jesc .. waży 5 kilo i czuje że jest taka chudziutka...:-(
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
troszkę się zmieni a może lekarz przepisze ci BEBILON PEPTI?? jest dużo lepszy
reklama
AneczkaK
mama bambulinkow
Ja narazie nie wprowadzam kaszki choc moj Wiciu tez jest raczej chudziutki(moim zdaniem).Wszedzie pisza ,ze te kaszki sa dla dzieci powyzej 4 m-ca zycia i ja sie troche boje
moze pod koniec 4 m-ca kupie jakas kaszke a dzisiaj planuje dac troszke soczku jablkowego;-)