Witam i tutaj, moje dziecię zjada już praktycznie wszystko a najwiecej to miesa, szyneczek itp. Jej obiad to np. kotlet a ziemniakow nie ruszy i pluje nimi jak probuje dac. Kiedys je jadla a teraz to tylko miecho. Nie chce tez jesc kanapek- sciaga tylko szynke a chleb oddaje mi. Za to ulubione to makarony i moze je jesc codziennie no i miesko. Zupy je bez problemu ale na lyzeczce musi byc tez miesko. Zje wszystko tylko nie chleb i ziemniaki (czasem skubnie ale tylko suchy chlebek) Na swieta probowala wszystko i jej smakowalo, ogolnie nowosci lubi. Rybki tez wcina juz od pewnego czasu. Pytalam lekarki o to jej zywienie i powiedziala ze to super ze je miesko bo najczesciej z tym jest wlasnie problem. A i nie lubi surowek ... hmm :-(. No a rano i na noc mleczko, kaszka.
reklama
M
megii*
Gość
Oj zazdroszczę jak słyszę że dzieci jedzą wszystko. Michał wciąż woli obiadki ze słoiczków niż moje. Owszem zje 2-3 łyżeczki czasem coś więcej np. ziemniaczki z rybką albo rosołek ale generalnie gardzi wszystkim co nie jest mlekiem, kaszką albo chlebnkiem z masełkiem, nutella, serkiem do smarowania czy pomidorem. Uwielbia natomiast wszelakie owoce pod jaką kolwiek postacią.
Kinga odrzucila sloiki jak miala 10 miesiecy. Wtedy to jeszcze jadla na przemian sloiki i moje zupki. Z dnia na dzien przestala chciec sloiczki.
Ostatnio na owoce tez jakos bokiem patrzy - woli kotleta:-). Miala faze na mandarynki jadla i jadla a teraz juz je tylko nosi w miseczce.
Ostatnio na owoce tez jakos bokiem patrzy - woli kotleta:-). Miala faze na mandarynki jadla i jadla a teraz juz je tylko nosi w miseczce.
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
U nas mały sukces.Oliś zjada coraz więcej, próbuje nowych rzeczy, po tygodniu spedzonym u dziadków zjada zupki z lekko gniecionymi warzywami,nareszcie nie miksowane:-)
reamonn
Mama Kaji (lipiec '06)
Brawo dla OLISIA!!!
k@siek
Mama dwóch Skarbów:)
HELP!!!
Ostatno lekarz mi dał żółtą kartkę za Adasiową wagę...((( Waży 13,3kg ile ważą wasze dzieci i ile mają wzrostu? Adasiowi na siatce centylowej wychodzi 90(!) jesli chodzi o wagę. Ola pisała ze Olis tez waży 13 ale wygląda na szczuplaczka wiec pewnie jest wyższy. Martwię się trochę.
Ostatno lekarz mi dał żółtą kartkę za Adasiową wagę...((( Waży 13,3kg ile ważą wasze dzieci i ile mają wzrostu? Adasiowi na siatce centylowej wychodzi 90(!) jesli chodzi o wagę. Ola pisała ze Olis tez waży 13 ale wygląda na szczuplaczka wiec pewnie jest wyższy. Martwię się trochę.
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Kasiu, spokooooojnie! Jakiś ten lekarz dziwny...ja sprawdzałam na siatce,że z reguły dzieci w wieku 19 miesięcy ważą prawidłowo ok 11-12 kg(chłopcy), a wzrost to średnio 82-85 cm. Oliwier waży około 13, a mierzy 87 cm więc jest w górnej granicy a nie zauważyłam,żeby był za gruby,fakt, inne dzieci w jego wieku są ciut mniejsze, no ale u nas ma po kim mieć i wzrost i wagę hihi ;-) Kasiu,a wzrostu ile ma Adaś? I czy Twoim zdaniem jest zbyt pulchny? Bo dawno go nie widziałam to ciężko porównać do mojego juniora...
reklama