reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Hmm Olu moze jeszcze kaszke kukurydziana zrob i moze cos z tego Nestle sinlac bo wiem ,ze jest bez mleka a mozna z tego jakies nalesniczki zrobic albo dodac do zupki( w internecie pewnie znajdziesz kilka przepisow z tym produktem)Sama za bardzo nie wiem.Moj Witek jadla kiedys taka kaszke kukurydzina z miksowanym bananem i mu smakowalo, robilam na wodzie wiec chyba by sie nadawalo do takiej diety.

reklama
Widze,ze watki na lipcowkach niezbyt czesto sa odwiedzane ale spytam sie tutaj
Co dajecie dzieciom na sniadanie i na kolacje?
Mam z tym ogromny problem bo Witek tak wybrzydza ,ze juz nie mam pomyslow:no::-(Lubi jajecznice i parowki:baffled:i wlasciwie na tym lista sie konczy
Ratujcie!!!

Anczko u nas jest tak:
Na pierwsze sniadanie mleko, lub kawka zbozowa i chlebek z maselkiem lub twarozkiem (czesciej to pierwsze).
Na drugie sniadanko kanapki z czymkolwiek: szynka, pomidor, jajka, zołty ser, twarozek a nawet sledzie:)))) czasem parówki
Na podwieczorek najczesciej owoce, czasem makaron z serem, danonek, albo cos z sloiczka,
Na kolacje Adas pije mleczko, tak Mu posmakowalo ze sam sie o nie upomina, pije juz od kilku miesiecy Łaciate 2%.

Zuzia jest niejadkiem, ale śniadania i kolacje mamy zawsze zjedzone - kaszka manna! U nas urozmaicenia nie ma ale ciesze sie że w ogóle coś jej smakuje.
A jak dziewczyny dajecie kanapki? Do łapki w całości czy krojone w kosteczkę do buzi?

Aneczko, u nas na śniadanie i kolację kaszka z łyżeczki...ryzowa, manna, równie,czasem budyń. Na drugie sniadanko albo parówki, jajka, kanapki, danonki. Niestety Oluś nie chce jeść ani twarożku, ani żółtego serka, tylko wędlinkę ;-) z warzywami tez mam kłopot, tylko skubnie papryczkę czasem, pomidora nie lubi, ogórka też nie....cięzko mam z tym moim Panem Wybrednym...a na obiadki zupki z męsem, pulpety z ziemniakiem, rosól z makaronem....
Dziewczyny, czy podajecie gotowane jarzynki, np marchewkę w kawałkach na słodko albo kalafior itp?

U nas jedzonko wyglada tak:
1. Sniadanko kolo 8.30 butla Nestle - do 300ml
2. Drugie sniadanko wcina ze mna kanapeczki - dokladnie to co sobie zrobie, lub Danonka albo Monte
3.Obiadek oczywiscie to co robie dla wszystkich a staram sie gotowac i dusic - pulpety z kasza, ryzem, ziemniaczkami, surowki, salata zielona ze smietana i jajkiem, kotlety duszone z groszkiem i marchewka (takie duszone z cukrem), czasem z jajkiem sadzonym, sphagetti szpinakowe, pomidorowe. Mieso je w kawalkach, warzywa rowniez. Olu ja podaje małej takie gotowane warzywka w zupie rosolku lub jarzynowej wszystko w kawaleczkach.
4. Podwieczorek: kisielik z owocami, galaretka z owocami, budyn, czasem kanapka, same owoce lub salatka owocowa... teraz idzie sezon owocowy wiec doczekac sie nie moge :)
5. Kolacja - butla Nestle 300 ml :)

U nas Allanek je malo ale za to wszystko to co ma smak! Slodycze je ale woli rzeczy ostro przyprawione! Sledzie, zupe flaki, kebab i to z sosem czosnkowym! Co jest mdle odpada!!!

ale wam zazdroszczę że wasze pociechy jedzą już praktycznie wszystko:sorry2:u nas jest problem bo mała jest uczulona na nabiał, żadnych danonków, twarogu, mleka, budyniu itp nie moze jesc bo zaraz ja wysypuje. Ma AZS i czesto wyskakują jej na skórze czerwone plamy i widzę że ją pieką lub swędzą bo sie drapie i denerwuje. Owoce też musielismy odstawić-jedynie jabłka i banany(ale tez w niewielkiej ilości), o ogórkach, jajkach i pomidorach musimy zapomnieć a mała tak je lubi- ona zresztą WSZYSTKO lubi (kocha jeść) wiec jest problem czym nakarmić mojego głodomorka:zawstydzona/y:

reklama
Asiu, na owoce i warzywa tez Wiktorcia jest uczulona? A jajka przepiórcze próbowałaś Jej podawać. Nie mają tego alergenu co kurze. My takie dajemy Adasiowi.

Do góry