reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

Dziewczyny,czy wasze dzieci po jajku tez robia strrasznie smierdzące kupki?:sick:;-)
U nas z jedzeniem ostatnio super,Oliwier wszystko ze smakiem je,tylko do chlebka i parówki nie chce się przekonać...:-( ostatnio ładnie przytył,czuc to na rękach i widać po nim bo salcesoniki na udkach wracają i pysio okrągłe się robi:-)

reklama
acha,był jeden kryzys z cycaniem...wczoraj Oliś zażadał cyca,pokazał na piersi i wołal CYSIA,popłakiwał ale nie dalam mu,pokazałam tylko,popatrzył i...uciekł mówiąc NIE:-D więc chyba definitywnie się rozstał z moimi piersiami;-)

Olu to super ze Olisiowi wrocil apetyt! Moj choc je wszystko to tak malo ze nie sadze by sie najadal! Co do jajek to moj na twardo nie lubiale jajeczniczke to wcina az sie uszka trzesa i pozniej kupa wali na kilometr!!!!!
A co do cycania to i tak was podziwiam ze tak dlugo karmilyscie piersia!!!!

a wiktorka nie chce jeść jajek:no: nie smakują jej, pluje na kilometr:-D
my też od niedzieli bez cyca i muszę przyznać ze nie jest tak źle jak myślałam- mała na razie nie domaga sie no ale muszę chodzić w "golfach" bo jak założe bluzkę z dekoltem to leci do cyca :-) (więc jej nie kuszę)wystarczy że powiem nie i jest ok! tylko ja cierpię bo cycki mi pękają z nadmiaru mleka i siedzę codzień po pół godziny i ściągam pokarm:zawstydzona/y:mam nadzieję że niedługo wszystko się unormuje

Olu jak Oliś nie chce chlebka to sproboj go dodac do jajecznicy.

Ja tak podaje Kaji. Robie jej jajecznice na parze z pomidorkiem w kosteczke, szyneczką i dodaje bułeczke lub chlebek. Robi sie z tego niezła porcja. Mała wcina z apetytem. A może spróbj podać bułeczkę z odrobinką masełka i szyneczką? U nas Kaja wcinała szyneczke a chlebek nie wiec zrobiłam jej takie kromeczki i je.

My już też próbowaliśmy jajeczniczki na różne sposoby ale niestety nie smakuje ,więc nie zmuszam,może kiedyś się skusi:-).A co do jedzenia to teraz strasznie malutko je ,zębolki dają znać o sobie ,wczoraj wieczorkiem dostał gorączki i zbijaliśmy syropkiem

Ja slyszalam ,ze dzieci teraz mniej potrzebuja jedzenia bo wolniej juz rosna.Moze i to prawda chociaz z drugiej strony przeciez wiecej sie ruszaja no nie?
Moj jajecznice jada tylko i wylacznie z koperkiem;-)Nie chce natomiast jesc miesa, lubi kluski, ziemniaczki, kasze gryczana i czasem warzywa(glownie fasolke szparagowa i ogorki pod kazda postacia).
Strasznie sie mecze i kombinuje jak mu cos wprowadzic do diety innego ale ostatnio zaczal podjadac od nas z talerzy wiec mam nadzieje ,ze cos sie ruszy u mojego niejadka;-)

To i tak Witulek ładnie je!:tak:
U nas dzis pierwszy obiadek w domu po powrocie i Oliś sie wypiął na zupkę:baffled: prawie siłą i przekupstwem wmusiłam,albo to wina pomidorka bo dodałam,nie wiem,może moje mu tak nie smakuja jak babcine?;-)
reamonn,Oliś dziś o dziwo zjadł pół bułeczki w sklepie,takiej jeszcze ciepłej:tak: a w domu ani rusz nie chce,ani z szynką ani z masłem,może z tą jejeczniczką spróbuję...
asiu z-to podziwiam twoje piersi!:szok: mi tylko kropelki mleczka się pokazują,a cyce puste;-) a laktatora używałam ostatnio jak Oliś miał z 8 miesięcy może:tak::happy:

reklama
Olu, Mikolaj tez na zupki ma dlugie zabki, no orprocz rosolku, bo ten uwielbia. Ale wszystkie inne to nie:no: No to teraz jak jest zupa na obiad, sadzam go w krzeselku i wyjmuje z z upki warzywa, tak zeby =byly w calosci, klade mu na tacke i Miki je:tak:On w ogole ma awersje jak widzi lyzke, nawet jak mu daje miesko to albo reka albo widelcem:tak:

Do góry