reklama
Aneczko - dziekuje...tego NAN3 u nas nigdzie nie moge znalezc (kurcze, a niby szwajcarski produkt), a wlasnie sprawdzalam ze NAN Junior kosztuje...uwaga...5CHF za litr. Ja chyba z torbami pojde...Julinek nie ma uczulenia na mleko krowie bo daje juz jogurty od jakiegos czasu i jest OK, ale z mlekiem krowim wolalabym jeszcze troche poczekac.
Ola - u mnie podobnie - mala gryzie twarde rzeczy i jest w porzadku, natomiast jezeli w papce sa jakies grudki to tez sie krzywi. Dzis podalam wlasnie taki (sloiczkowy) obiadek...ale po kilku lyzkach jej przeszlo i nauczyla sie ze musi papke tez przegryzac...Chyba po prostu trzeba przyzwyczajac.
Ola - u mnie podobnie - mala gryzie twarde rzeczy i jest w porzadku, natomiast jezeli w papce sa jakies grudki to tez sie krzywi. Dzis podalam wlasnie taki (sloiczkowy) obiadek...ale po kilku lyzkach jej przeszlo i nauczyla sie ze musi papke tez przegryzac...Chyba po prostu trzeba przyzwyczajac.
reamonn
Mama Kaji (lipiec '06)
Jagusiu, my tez za pare dni przechodzimy na to mleczko! Czekam az Kaja skonczy roczek.Ostatnio na topie obiadkow jest sphagetti szpinakowe Juz nawet pulpety poszly w odstawkę
AneczkaK
mama bambulinkow
Olu mam nowy sposob na Witka moze u Ciebie tez sie sprawdzi;-)
daje ostatnio Witkowi zupke zmiksowana tak jak lubi ale do zupki wkladam troszke warzywek(dobrze ugotowanych), na poczatek nawet jedno.Daje mu zupke i potem to warzywko jak zje to daje znowu troche zupki i znowu warzywko.Wczoraj udalo sie zjesc 2 brukselki , rozyczke kalafiora i straczek fasolki z zupki.Dzisiaj sprobujemy jeszcze wiecej:-)
Tak w ogole to Witek lubi fasolke szparagowa , daje mu do raczki i wsuwa tak jak flipsy(niestety tylko kilka strakow i zaczyna sie plucie)
daje ostatnio Witkowi zupke zmiksowana tak jak lubi ale do zupki wkladam troszke warzywek(dobrze ugotowanych), na poczatek nawet jedno.Daje mu zupke i potem to warzywko jak zje to daje znowu troche zupki i znowu warzywko.Wczoraj udalo sie zjesc 2 brukselki , rozyczke kalafiora i straczek fasolki z zupki.Dzisiaj sprobujemy jeszcze wiecej:-)
Tak w ogole to Witek lubi fasolke szparagowa , daje mu do raczki i wsuwa tak jak flipsy(niestety tylko kilka strakow i zaczyna sie plucie)
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
dzieki Aneczko,spróbuję napewno z tymi warzywkami!
reklama
reamonn
Mama Kaji (lipiec '06)
Cos te upaly nam nie służą. Kaja jak jadła na kolacje i sniadanie po okolo 260ml mleczka z kaszką tak teraz max 100 i ma dosc. Duzo pije herbatek i soczkow oraz wody za to mniej o polowe je.