reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

reklama
mamcia -obawiam sie ze moj maly tez ma nietolerancje laktozy :-(Od piatku mu podawlam bebiko1 ,robil zielone kupki, spal po 4-5 godz , od poniedzialku wszystko sie zmienilo , jedyny plus ze robi ladne kupy musztardowe , ma bardzo niespokojny sen ,na rekach mi przysypia z butelka w buzi a klade go do wózka to sie wierci(nie placze) potrafi tak lezec z 2-3 godz:szok:nie raz myslalam ze on spi a patrze a on ma oczy otwarte podaje mu raz dziennie kropelki na żoładek,czy sie preży chyba tak,caly czas bierze nerwowo raczki do buzi .Wizyte mam jutro ,musialam kupic MM bo sie skonczylo i postawilam na tego Hippa , szkoda teraz wyrzucic 40zł w błoto:confused2:

Phelania to że nie śpi a się pręży to nie oznacza że coś mu dolega. U mnie objawia się to tym że robi rzadkie jasno żółte wręcz seledynowe kupki o kwaśnym zapachu z białymi grudkami, non stop płacze wręcz wrzeszczy z bólu, przez sen nawet płacze, nie może spokojnie ssać, ssie 2-3 razy i się zrywa z krzykiem bo boli ja brzuszek, non stop jeździ i przelewa się w brzuszku i puszcza bączki. Mam nadzieje że to to i to mleko nam pomoże, bo w przeciwnym razie to straszna męczarnia bo ona nie śpi pół nocy i całymi dniami płacze.

MAMCIA no co Ty ja kupiłam Bebilon Pepti bez recepty w aptece. Mój mały też jęczy i stęka przez sen, najbardziej w nocy i nie wiem co mu jest. Moje pierwsze dziecko tak nie miało, więc to wszystko mnie zastanawia.

acha MAMCIA to nie wiedziałam choć ja bez recepty kupiłam i myślę, że dużo nie kosztował bo niecałe 21zł zapłaciłam.

chyba też zależy od tego na kogo się trafi w aptece, bo np u mnie w aptece nie chcieli sprzedać tego mleka bez recepty i na stronie Bebilonu też jest napisane, że mleko jest na recepte.

reklama
No to ja z zapytaniem....

Przystawiam malego na okraglo do cycka, czasem tak siedze z nim po 45 minut, bo albo zasypia po dwoch lykach, albo sie denerwuje bo chyba zastoje mi sie porobily i boje sie o zapalenie :-( nadal mam bardzo bolesne sutki i nie moge sie przemoc do odciagniecia ale chyba dzis wezme prysznic, jezeli maly nie bedzie spal to go nakarmie a potem usiade. Czy moge jeszcze cos innego zrobic zeby sie tego cholerstwa pozbyc? Czytalam o masowaniu itd ale jak masowac zeby nie porobic wiecej w innych miejscach albo zeby nie zatkac innych przplywow? Jestem wykonczona tym karmieniem a maly dzie bardzo duzo przespal ale wydaje mi sie ze na glodnego :baffled:

Do góry