phelania a gdzie kupiłaś u mnie nigdzie 800 gr nie ma tylko małe bo ja też na noc zacznę dokarmiać i o tym właśnie mleku myślałąm????? a to dobra cena chyba???Mamcia-dzis zakupilam Hipp Bio 1 , 42zł(800g) wiec cenowo nie jest zle , malych nie bylo (sprzedalo sie :-) wlasnie zapodałam małemu tylko 60ml ,zazwyczaj je 90ml (głodomor straszny) chyba nadal jest głodny bo nie moze zasnaczobacze jak po tym bedzie sie czuł i Ci napisze.Widze ze nasze dzieciaczki maja podobne gusty co do karmienia
![]()
reklama
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Gosia - kupilam w tesco, wydaje mi sie ze cena jest super za bebiko1 350g placilam 18zł ,a tutaj masz kochana 800g , czytalam duzo pozytywnych opini na temat tego mleczka no i w Imidzie chwalily polozne....nie wiem mam takie odczucie ze maly sie troszke nim nie najada
bebiko karmilam co 4godz, natomiast tym karmie co 2godz 60-70ml.Wiem ze bebiko1 jest bardzo tłustym mlekiem i moze dlatego no zobaczymy:-)
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
mamcia2
Fanka BB :)
Phelania co za powalająca cena za Bebiko!!! U nas w Biedronce Bebiko 1 350gr kosztuje 11,99 zł i w Rossmanie też. Owszem gdzie indziej ceny są nawet 2 x takie ale w tych dwóch sklepach jest najtaniej i tak samo inne mleka Hipp, Enfamil itp itd zauważyłam że są najtańsze w Rossmanie.
My dziś byliśmy na wizycie u pediatry i lekarka zaleciła nam zmienić mleko na Bebilon Pepti - mleko na recepte bez laktozy. Podejrzewam, że małą boli brzuszek, bo ma nietolerancje laktozy - problemy z brzuszkiem zaczęły się jak zaczęłam podawać jej mój pokarm, a potem Bebiko 1 i z dnia na dzień było co raz gorzej. Od wczoraj podawałam jej kropelki Delicol - są to kropelki na kolkę spowodowaną nietolerancją laktozy i jak na razie odpukać brzuszek nie boli i mała jest spokojna. Zobaczymy jak się sprawdzi Bebilon Pepti i czy to rzeczywiście problem laktozy.
My dziś byliśmy na wizycie u pediatry i lekarka zaleciła nam zmienić mleko na Bebilon Pepti - mleko na recepte bez laktozy. Podejrzewam, że małą boli brzuszek, bo ma nietolerancje laktozy - problemy z brzuszkiem zaczęły się jak zaczęłam podawać jej mój pokarm, a potem Bebiko 1 i z dnia na dzień było co raz gorzej. Od wczoraj podawałam jej kropelki Delicol - są to kropelki na kolkę spowodowaną nietolerancją laktozy i jak na razie odpukać brzuszek nie boli i mała jest spokojna. Zobaczymy jak się sprawdzi Bebilon Pepti i czy to rzeczywiście problem laktozy.
Phelania
Mam pytanko do mamusiek które karmia TYLKO sztucznie ... co ile karmicie swoje dzieciaczki?
Phelania
30ml:-) (pierwszy tydzien)
Ostatnia edycja:
mamcia2
Na początku tzn kiedy? Ja na początku karmiłam co 3 godziny po 15-20 ml do 3 doby, potem po 60 ml a teraz od ok 2 tygodnia życia po 100-120 ml co 2-3 godziny. Z resztą na opakowaniu mm jest napisane że max dawka w 1 miesiącu życia to 120 ml. Każde dziecko napewno jest inne i jedno zje mniej a inne więcej i będzie najedzone.
Phelania
mamcia - ty wreszcie karmisz sztucznie ? czy tez dokarmiasz bo sie juz pogubilam![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
reklama
mamcia2
Moja córka pierwszą dobę wogle nie jadła. Jak urodziła się w sobotę o 18:20 tak zjadła dopiero o 22 niedzielę a pierwszą dobę całą przespała i wogle nie chciała jeść. A potem zaczynałam od 15 ml i coraz więcej żeby nie spadła na wadze, dawałam tyle ile chciała nie wyrywałam jej smoka z buzi.