reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

Mamcia-dzis zakupilam Hipp Bio 1 , 42zł(800g) wiec cenowo nie jest zle , malych nie bylo (sprzedalo sie :-) wlasnie zapodałam małemu tylko 60ml ,zazwyczaj je 90ml (głodomor straszny) chyba nadal jest głodny bo nie moze zasnac:-Dzobacze jak po tym bedzie sie czuł i Ci napisze.Widze ze nasze dzieciaczki maja podobne gusty co do karmienia:tak:
phelania a gdzie kupiłaś u mnie nigdzie 800 gr nie ma tylko małe bo ja też na noc zacznę dokarmiać i o tym właśnie mleku myślałąm????? a to dobra cena chyba???

reklama
Gosia - kupilam w tesco, wydaje mi sie ze cena jest super za bebiko1 350g placilam 18zł ,a tutaj masz kochana 800g , czytalam duzo pozytywnych opini na temat tego mleczka no i w Imidzie chwalily polozne....nie wiem mam takie odczucie ze maly sie troszke nim nie najada:-Dbebiko karmilam co 4godz, natomiast tym karmie co 2godz 60-70ml.Wiem ze bebiko1 jest bardzo tłustym mlekiem i moze dlatego no zobaczymy:-)

Phelania co za powalająca cena za Bebiko!!! U nas w Biedronce Bebiko 1 350gr kosztuje 11,99 zł i w Rossmanie też. Owszem gdzie indziej ceny są nawet 2 x takie ale w tych dwóch sklepach jest najtaniej i tak samo inne mleka Hipp, Enfamil itp itd zauważyłam że są najtańsze w Rossmanie.

My dziś byliśmy na wizycie u pediatry i lekarka zaleciła nam zmienić mleko na Bebilon Pepti - mleko na recepte bez laktozy. Podejrzewam, że małą boli brzuszek, bo ma nietolerancje laktozy - problemy z brzuszkiem zaczęły się jak zaczęłam podawać jej mój pokarm, a potem Bebiko 1 i z dnia na dzień było co raz gorzej. Od wczoraj podawałam jej kropelki Delicol - są to kropelki na kolkę spowodowaną nietolerancją laktozy i jak na razie odpukać brzuszek nie boli i mała jest spokojna. Zobaczymy jak się sprawdzi Bebilon Pepti i czy to rzeczywiście problem laktozy.

Dziewczynki, potrzebuję szybkiej konkretnej podpowiedzi dla Milvy! Pytanie dotyczy karmienia:

"Ile mniej więcej maluszek zjada mililitrów mleka na początku, aby się najdał?"

Na początku tzn kiedy? Ja na początku karmiłam co 3 godziny po 15-20 ml do 3 doby, potem po 60 ml a teraz od ok 2 tygodnia życia po 100-120 ml co 2-3 godziny. Z resztą na opakowaniu mm jest napisane że max dawka w 1 miesiącu życia to 120 ml. Każde dziecko napewno jest inne i jedno zje mniej a inne więcej i będzie najedzone.

reklama
Moja córka pierwszą dobę wogle nie jadła. Jak urodziła się w sobotę o 18:20 tak zjadła dopiero o 22 niedzielę a pierwszą dobę całą przespała i wogle nie chciała jeść. A potem zaczynałam od 15 ml i coraz więcej żeby nie spadła na wadze, dawałam tyle ile chciała nie wyrywałam jej smoka z buzi.

Do góry