reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

venus u nas kolki były cięższe jak mała jadła mleko z laktozą, bo ma nietolerancję. Po podaniu Enfamil O-lac były zdecydowanie mniejsze (chociaż kupy rzadziej, bo raz na dzień i twardsze). Lekarka nam kazała małą powolutku do tej laktozy przyzwyczajać i teraz po miareczce dodajemy właśnie Bebilonu.
Ale ja myślę, że musisz poszukać po prostu. Dla jednego dobry Nan, dla drugiego Bebilon a dla innego jeszcze inne mleko..

reklama
Venus mysle ze warto sie zastanowić jak napisała Rojku czy te kolki nie maja jakiegoś podłoża- typu alergia, nietolerancja...

Zmiana mleka będzie dobra ale po konsultacji z lekarzem.
Młody je NAN pro i problemu nie ma, a próba przejścia na NAN HA skończyło sie 3dniami wrzaskow, płaczu i kolek których nigdy nie było.
Sugerowano nam alergie i zmianę mleka, jak sie okazało błędnie bo alergii i skazy brak. Młody cierpiał tylko niepotrzebnie.

Dziewczyny ja już coraz więcej dokarmiam butlą praktycznie pół na pół z cysiem raz butra raz cysiu i mam pytanie ile piją ml wasze dzieciaki ja robię 150 wody to wychodzi ok 170 mały wciąga że aż furczy i ostatnio płacze czy to nie za mało, nie wiem zupełnie bo Zu była tylko na cycu????? a pediatra mówi że ok ale jakie jest wasze doświadczenie?????
dodam że butla uspokaja głoda na ok 4 godzin a cysiu na 3 godziny

Ben ma taz fazy ze je 100-150 czasem i co 2h :szok: O 11 zjadl 140ml mm i widze ze juz ma gloda na twarzy. Przedtem o 8zjadl 110 ale o 10 juz musialam go herbatka oszukac i wypil 100ml bo byl tak glodny i wlasnie o 11 wciagnal 140. W nocy tez tak czesto je, nigdy jeszcze nie mialam przespanej nocki bo srednio co 2-3h jest pobudka :no::-(

ja też przechodzę na butelkę, już od około 10 dni właściwie, teraz cyca dostaje tylko jak czuję że są twardawe...
tylko jest problem, bo z piersi nie chciał pić i myślałam, że woli butlę, bo butlę czasem wypił, a teraz wypija po 40-60 ml na raz co około 3 godziny ;/ malutko!!! raz w nocy co jedynie mi ładnie wypija 120ml...raz wypił mi nawet 150 ml w nocy a tak to tak malutko i nie wiem dlaczego??? potem w dzień jest marudny ale jeść nie chce, jak płacze a nie chce jeść to usypiam go i wtedy śpi spokojnie...ale co zrobić żeby wypijał więcej na raz? co ile karmić? bo już mi ręce opadają! tyle tego mleka wylewam...ostatnio w dzień robię tylko po 90 ml butelki ale nawet ich nie wypija, zawsze połowę zostawia ;/ poradźcie mi coś proszę

Mari Mikołaj w nocy wypija jakieś 120ml, w dzień ledwo 90 i mu jeszcze troche wmuszam...Czyli daje z przerwami i też nie wiem co jest grane...

Rzeczywiście mało...po 3 godzinach przerwy mimo wszystko powinien więcej wypić. Nie wiem, może spróbuj jeszcze go przetrzymac do 4 godzin? albo podpytaj pediatry, jesli masz jakiegoś dobrego...nie przychodzi mi nic innego do głowy niestety:no:

reklama
Ok to spróbuję go przetrzymać dłużej w dzień, tylko jak tak mało wypije (z 50-60ml) to znowu piszczy po 2 godzinach i jak zrobię flachę to znów wypije to 50ml... a jak go dłużej przetrzymam to też tak mało :dry: teraz żałuję że z cyca zrezygnowałam, bo myślałam, że to wina że mu się ssać piersi nie chce :no: dziś wieczorem trochę spił mi, ale już mam dużo mniej pokarmu...wystarczy że go raz na dobę przystawię i raz dwa piersi są miękkie... nawet chodzi mi po głowie, żeby jeszcze spróbować znowu sobie zwiększyć laktację żeby chociaż z 3 razy na dobę pił ode mnie, ale może mi się to nie udać...bo już ponad tydzień mało cycujemy a wcześniej szalał i nie chciał pić i już przez to też mi się ilość pokarmu zmniejszyła :-(

Do góry