reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

Jakich używacie wkładek laktacyjnych? Mi najbardzie podchodzą NUKi, ale nie mogłam ich ostatnio kupić i wczoraj kupiłam Bella - odradzam! Co za bardziew! W ogóle nie są nieprzemakające i wszystko zaraz jest mokre :/
Aha, na początku miałam Canpol i w sumie też były spoko, tyle że NUKi są większe i jednocześnie cieńsze.
Dzisiaj z braku innego wyjścia kupiłam wkładki Penaten, ale jeszcze nie przetestowałam.
A może polecacie jeszcze coś innego?

Polecam Baby Ono - mają taki wkład jak pampersy i dobrze wchłaniają wilgoć:-) oraz J&J dla mnie są rewelacyjne.

Ponawiam pytanie dziewczynki jak z karmieniem piesią i MM podawać wit K+D normalnie czy nie???

reklama
To mnie tez kazano dawać witamine K do ukończenia 3 miesiaca i witamine D do ukonczenia roku :) daje codziennie

U nas położna powiedziała, żeby nie dawać dodatkowo witamin, bo wszystko jest w bebilonie, a nadmiar witamin też jest zły.

Gdy ja karmiłam piersią i mm to mi nie kazano dawać witaminy K.Widzę,że wersje są różne.Mam pytanie do mam karmiących mm-jakie mleczko dajecie?Służy dzieciaczkom?Ja już testowałam nan ha(zaparcia i kolki),bebilon ha(wymiotowała nim),hipp ha(bleee nie chciała go jeść),nan zwykły(znów kolki),teraz daję humanę ha i wszystko ok poza luźnymi kupami.Wysypka wyszła jej na buzi i zła jestem,że się dałam w domu namówić na zwykły nan,bo pewnie alergia:wściekła/y:ale upewnię się podczas wizyty u lekarza

wow, ale przetestowałaś tych mlek:szok: a czemu ha?
my jesteśmy na enfamilu, ale to drogie mleczko ,a w nocy dwa karmienia na enfamil ar, aby nie ulewał i spokojnie spał. z kupami róznie mielismy, ale mleka nie zmieniałam i sie wszystko normuje ładnie. tez nas krostami wysypało i myslałam, ze skaza, ale schodzi , więc na razie zostajemy na enfamilu cały czas.
duzo dziewczyn podaje bebilon i chwalą:tak:

Milva moja po bebilonie chlustała jak nie wiem.Ha bo Julia miała alergię,więc profilaktycznie,głupia dałam się namówić na zwykły nan(piła gdzieś tydzień,czy dwa).Teraz pytanie czy to alergia.

reklama
hej, mam pytanie do mamus karmiacych mlekiem NAN 1 jak wasze pociechy przyjely te własnie mleczko??
Bo my od dzisiaj na noc wprowadzamy mm,bo Lenka wireczorami jest nienajedzona wiecznie, nie wiem czy pokarm zrobil mi sie mniej wartosiowy czy co... Naje sie tak duzo, ze az sie jej ulewa, ale chce dalej. Glodomorra z niej:)

Do góry