reklama
mrowienie = napływanie/produkcja mleczkaLeika - ja planuję właśnie do skończenia 6 miesięcy nic nie podawać bo mała bardzo dobrze przybiera na wadze, moje mleczko jej wystarcza póki co, chyba że zauważę, że moje mleko już jej nie wystarcza to zacznę jej rozszerzać dietkę, no i zastanawiam się nad tym glutenem, ewentualnie w szóstym miesiącu zaczęłabym jej dawać pół łyżeczki w moim mleku, ale nie jestem pewna, prawdopodobnie zacznę jej go podawac po tych 6 miesiącach ;-) moja nie akceptuje butelek, więc im będzie strasza tym łatwiej będzie mi wprowadzić jej kubeczek w ramach picia ;-)
klaudia011
Fanka BB :)
u nas ostatnie dni calkowity brak apetytu u małego....wczoraj to cyce jak arbuzy miałam i były twarde i bolące, dzisiaj juz na szczescie misio je wiecej....
mamjakty u mnie mrowienie było zawsze jak karmilam jedna a z drugiej mleczko troszke wypływało...
mamjakty u mnie mrowienie było zawsze jak karmilam jedna a z drugiej mleczko troszke wypływało...
mamjakty
styczniówka 2009
melody - wiem, bo czuję mrowienie zwłaszcza jak zbliża się pora karmienia, ale pierwszy raz boli mnie tak w czasie gdy karmię i ogólnie jak dotknę pierś to mnie boli, jakby potłuczona była - a dodam, że grudek nie wyczuwam no i jak karmię to mnie boli :-(
robię okłady z liści kapusty, na tamtą zadziałało, może teraz też pomoże...
robię okłady z liści kapusty, na tamtą zadziałało, może teraz też pomoże...
daga23
Entuzjast(k)a
mamjakty rób okłady z zimnej kapuchy i przystawiaj małą. Mnie jak cycek boli podczas ssania to u mnie jest zapchany kanalik a grudek nic nie ma. Wtedy zawsze karmię z tego cyca w pozycji spod pachy. Współczuję problemu z piersiami bo ja co chwilę coś takiego przechodzę.
Do mam tylko piersiowych (tych, które nie dokarmiają sztucznym nawet czasami):
Czy któraś z Was zamierza wstrzymać się z rozszerzaniem diety aż do 7 miesiąca (jak to jest zalecane dla dzieci na piersi)?
Ja też mam zamiar, w ostatnim tygodniu mi troche mniej na wadze przybiera ale mam nadzieje że to przejściowe.......karmienie piersią jest niesamowicie wygodne....nie myślałam w styczniu ze to powiem ale taka prawda i generalnie nie spieszy mi sie z nowymi produktami, mamy jeszcze czas.
aga_q
TRZYNASTEGO :)
ja póki co karmię tylko cyckiem.
ja to jestem z tych co nie planuję takich rzeczy. nie zakładam z góry.
jak byłam w ciąży to się nie zapierałam, że tylko cycek, albo tylko butelka.
podchodziłam do tematu, że co będzie, to będzie
jeśli Skrzat będzie ładnie przybierał, a ja będę miała tyle mleka ile trzeba to pół roku na szmym cycku pociągniemy.
odpuszczę chyba ten gluten i będę wprowadzała później.
herbatek i soków u nas do tej pory nie było.
raz usiłowałam dziecku dać wody do picia to popatrzył na mnie jak na wariatkę i wypluł smoka ;-)
ja to jestem z tych co nie planuję takich rzeczy. nie zakładam z góry.
jak byłam w ciąży to się nie zapierałam, że tylko cycek, albo tylko butelka.
podchodziłam do tematu, że co będzie, to będzie
jeśli Skrzat będzie ładnie przybierał, a ja będę miała tyle mleka ile trzeba to pół roku na szmym cycku pociągniemy.
odpuszczę chyba ten gluten i będę wprowadzała później.
herbatek i soków u nas do tej pory nie było.
raz usiłowałam dziecku dać wody do picia to popatrzył na mnie jak na wariatkę i wypluł smoka ;-)
EmilkaT
styczeń 2009...
ja co prawda karmie butelką i to nutramigenem a to wiadomo, ze ani to latkozy ani sacharozy ani glutenu itd nie ma...to wlasciwie mlekiem nawet nie jest:-)
ale moj pediatra powiedzial ze jesli sie karmi tylko i wyłącznie piersią i dzidzius prawidłowo przybiera na wadze to nie widzi powodu dla wprowadzania pokarmów przed skończeniem 6 miesiąca życia...
u nas zaleca wprowadzenuie po skonczeniu 4tego mimo ze mała slicznie przybiera ale wynika to wlasnie ze sztucznego karmienia preparatem mlekozastepczym:-)
ale moj pediatra powiedzial ze jesli sie karmi tylko i wyłącznie piersią i dzidzius prawidłowo przybiera na wadze to nie widzi powodu dla wprowadzania pokarmów przed skończeniem 6 miesiąca życia...
u nas zaleca wprowadzenuie po skonczeniu 4tego mimo ze mała slicznie przybiera ale wynika to wlasnie ze sztucznego karmienia preparatem mlekozastepczym:-)
reklama
klaudia011
Fanka BB :)
ja też jak na razie nie mam zamiaru nic wprowadzać, co prawda kusiła mnie kaszka na noc ale na razie te myśli odeszły daleko...na razie cycuś,postaram się jak najdłużej no ale nic na siłe...