reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

no bo rano koło 10.00 possała cyca może z 5 minut wypluła była zadowolona po chwili znowu chciała cyca ale chwytała i puszczała na końcu rozpłakała się i tak z dobrą godzinę płakała i przestawała i tak w kółko, padła w wózku na godzinkę.

reklama
Daga u mnie tak wygladalo karmienie przez miesiac, tylko ze ryk byl po 3 minutach.Moze za szybko jej mleko leci, albo plesniawki, albo brzuszek.

dzisiaj Skrzat był na spacerku z tatą. wyszli o 12/30. jadł o 12.
ja sobie coś tam porobiłam i poszłam do sklepu. w drodze ich spotkałam i wracaliśmy razem.
Skrzat nagle dostał totalnej histerii.
nie była to jeszcze pora jedzenia, ale w te pędy gnaliśmy do domu.
okazało się, że dziecku chciało się pić od tego ciepła.
kurna - i teraz mam pytanie:
co tu robić ?
jest ciepło, ale nie aż tak żebym z gołym cyckiem siedziała na ławce w parku i serwowała Skrzatowi popitkę.
mam brać na spcerek butelkę z jakąś herbatką mimo, że karmię tylko cyckiem ?
przed każdym spacerkiem ma iść w ruch laktator i dawać trochę mleka w butli ?

aga ja nie wiem bo ja juz piersia nie karmie ale moja duzo teraz pije herbatek wiec odczuwam zmiane potrzeb picia w zwiazku ze zmiana pogody bardzo wyraznie...moja kumpela zawsze jak idzie na spacer to odciaga troche mleka do butelki bo jej mała często ma tak że chce sobie łyknąć dosłownie 15ml i juz jest oki

Aga jak Ci wygodniej możesz zabrać mleko albo herbatkę . Dzieci na cycusiu też czasami chcą tylko pić, moja któregoś dnia marudziła i dałam jej herbatkę i od razu zasnęła, głodna nie była.
Jak będę upały to już bardziej herbatkę lub wodę przegotowaną, masz pewność że się nie skwasi po drodze.

Adze chyba chodziło o to że u dzieci karmionych tylko piersią nie ma potrzeby przepajania więc co wtedy robić jak nie podać herbatki :-)

Aga ja sie nie przejmuję i wyciagam cyca Niczym poki co nie dopajam.. Z julą tez tak robiłam.. Jak komus cycek z niemowlakiem dziwny to niech.........pi pi...

Tez wszem powtarzam dokola ze moje cycek jest obecnie aseksualny i musza sie pogodzic z jego widokiem.. I wyciagam na stol i podlaczam Jasia. Taki lajf. Bedzie zle jak mu dam i powiem "daleko nie odchodz"

reklama
No niestety nie poradzę Ci, ja bym wzięła wodę w butlę, nie cherbatkę, najlepiej gasi pragnienie.

A u mnie tragedia, Tusiek dostaje szału przy cycku, nie chce i już. Reakcja na @ :-(, przerabiałam z Jaśkiem. Zobaczymy, jak nie stracę przez te kilka dnitych resztek to jeszcze z raz, lub dwa razy dziennie cyca possie, bo na wiecej nie ma szans raczej.

Do góry