reklama
Natalka miała zastrzały,że piła po 80-90 co 4 godziny:-(ale to już się unormowało i teraz je co 3h od 100-120 do 150ml(czasem jednym duszkiem wypije 150 i rozgląda się po więcej;-)).jakoś na początku butlekowania zrobiłam jej 180ml i zjadła ale nie chcę jej żołądka rozpychać tak od razu a poza tym więcej mi uleje jak tak dużo zje...MY zostajemy przy Bebilon comfort bo skoro toleruje tą małą ilość laktozy to nie będę jej dawać Nutraigenu-może dzięki temy jej organizm jakoś sie przyzwyczai
Kluliczek
Babka z laską
U nas mały męczył się i ulewało mu się po odrobinie cały czas, cofało, widac ze mu to strasznie przeszkadzało, nie wiedziałam co jest, a okazało się, że mu T. dał tylko bebiko bez bebilonAr. No niestety nie możemy zrezygnowac z Ar.
Tusiek pija po 120 co 2-3 godziny, prbowalismy przekonavc go picia 150 co 3-3,5 ale nie dał sie namówic . Te 120 oznacza, że robimy tyle i wypija albo wszystko albo zostawia do 30 ml.
A ja walcze delikatnie o laktacje, bo widze że Tusiek (w przeciwieństwie do brata) potrzebuje cyca do tulenia się do niego i slinienia :-). No to jeżeli bez jakiś dramatów mi się uda, to niech ma.
Tusiek pija po 120 co 2-3 godziny, prbowalismy przekonavc go picia 150 co 3-3,5 ale nie dał sie namówic . Te 120 oznacza, że robimy tyle i wypija albo wszystko albo zostawia do 30 ml.
A ja walcze delikatnie o laktacje, bo widze że Tusiek (w przeciwieństwie do brata) potrzebuje cyca do tulenia się do niego i slinienia :-). No to jeżeli bez jakiś dramatów mi się uda, to niech ma.
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
Młoda po tym szpitalu kompletnie straciła apetyt i taka jakaś nadpobudliwa jest przy jedzeniu niby chce ale wypluwa smoka, zjada tylko koło 90 jak nie mniej..:---(
U nas Zarazek wypija 120 ml równo co 3 godziny... Jeśli zaśnie to co 5 godzin:-) Wychodzi na to że nie je wcale dużo więcej od innych dzieciaczków...więc czemu taki duży.... Chyba taki jego urok
Pytanko mam do dziewczyn które używają butelek fisher price....Czy smoczki do butelek są miekkie czy w miare twarde...chodzi mi o to czy sie zasysają...I jeszcze jedno pytanie : Czy smoczki na butelki różnią sie wielkością dziurki czy tak jak Avent jest dodana jeszcze jedna dziurka takiej samej wielkości...Bo u nas jest dalej problem z piciem gęstego mleka a dziury powiększać nie mam zamiaru....Pytam bo u nas nie ma tych butelek i jeśli bym chciała to musze zamówić przez neta...więc nie mam jak sprawdzić...
Pytanko mam do dziewczyn które używają butelek fisher price....Czy smoczki do butelek są miekkie czy w miare twarde...chodzi mi o to czy sie zasysają...I jeszcze jedno pytanie : Czy smoczki na butelki różnią sie wielkością dziurki czy tak jak Avent jest dodana jeszcze jedna dziurka takiej samej wielkości...Bo u nas jest dalej problem z piciem gęstego mleka a dziury powiększać nie mam zamiaru....Pytam bo u nas nie ma tych butelek i jeśli bym chciała to musze zamówić przez neta...więc nie mam jak sprawdzić...
poletka
Fanka BB :)
A my od trzech dni mamy kryzys laktacyjny. Niunia zjada z dwóch piersi dosłownie wszystko i wygląda na to, że jeszcze by zjadła Na zabiedzoną nie wygląda- wręcz przeciwnie niezła z niej kulka. Jak tu zwiększyć laktację żeby mała się nie denerwowała bo pod koniec to już tak mi wyciąga brodawki:-(Nie podaję jej narazie mleka w proszku bo chciałabym cycusiem karmić jak najdłużej a wiem, że jak raz dam butlę to mogę już z tego kryzysu nie wyjść.
mamjakty
styczniówka 2009
a pijesz herbatki laktacyjne? może karmi sobie wypij
ja cały czas herbatki piję i raczej pić będę bo się boję, że produkcja mleczka się zahamuje
ja cały czas herbatki piję i raczej pić będę bo się boję, że produkcja mleczka się zahamuje
reklama
klaudia011
Fanka BB :)
ja tez zaczęłam pić herbatkę na laktacje bo jak miałam kryzys to się wystraszyłam..młody też ciągnął wtedy z dwóch cycusiow i mało mu było, a w dodatku co 2h musiał mieć...na szczęście jak któraś poradziła..wyspałam sie porzadnie, wypoczęłam..wypiłam herbatkę..i wróciło wszystko do normy