reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

reklama
mama mikolaja a zanim się uregulowało to też takie chaotyczne były te karmienia? i czy sama próbowałaś je ustawić przesuwając godziny etc czy naturalnie się ułożyły?

Cytrusik - jak pierwsze 2 tyg karmilam piersia to staralam sie o rownej godzinie zawsze ale nie zawsze to wychodzilo ale jak przeszlam calkowicie na butle i Nutrilon to co 3 godziny wczesniej nie dostanie ( tzn nie chodzi tu o 10 min w ta czy tamta strone ) z Mikolajem mialam cyrk i w dzien i w nocy teraz juz bylam madrzejsza i poskutkowalo bardzo szybko ,jak placze to albo smoczka jej daje( ale to tez sporadycznie ) albo troszeczke herbatki ale w zasadzie nie ma problemu z nia.W nocy jak chwile stekala czy cos tam to juz wstawalam i robilam mleko potem przenioslam sie do sypialni a ona w swoim pokoiku tylko mam nianie przy lozku i przestawalam wstawac na kazde jekniecie i teraz spi po 12 godzin bez niczego.
Dziecko tez ma prawo w nocy czy w dzien postekac czy marudzic nie zawsze to znaczy ze jest glodne a co 3 godz. to i tak czesto mi sie wydaje ale my tak jemy, bo jak jej dam 150 ml mleka to nie zje i 4-5 godz nie wytrzyma do nastepnego karmienia.
niedlugo sie zaczna deserki i obiadki od 4 msc wiec zobaczymy jak to bedzie...

Dziewczyny,ktore karmia nutramigenem... jak dzieci na niego zareagowaly? ja od wczoraj muslalam go wprowadzac pomalutku... :( Bo Fiflip tez po Bebilonie pepti dostala wysypki na buzce :( Noralnie jestem podlamana bo nutramigen to ostatie co chcialam mu podawac,nie tylko ze wzgledu na smak,ale tez np na to,ze nie zawiera laktozy...
Narazie stopniowo zaczelam mieszac od wczoraj. Boje sie co bedzie,jak bedzie juz wiekszosc nutramigenu... jak przestawialam sie na bebilon z nan to straszny wrzask byl i maly malurtko jadla i plakal:(

Mój maluch od dwóch dni je zaledwie połowę tego co do tej pory. W zasadzie i tak dobrze wygląda jak na swoje 3 miesiące ale trochę mnie to niepokoi bo innych niepokojących objawów niema.

reklama
Do góry