reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

katarzynajanicka moj Miki je tylko takie zupy, je juz zwykle budynie, kisle, fiśle, dzis zjadl pół parówki na sniadanie:-) zaczyna mi jesc ładnie z czego sie ciesze:-) kanapeczki tez gryzie ładnie:tak:

reklama
KasiaJ - ja Agatce dałam spróbować ogórkową (średnio podeszła) i rosołek (wciągała aż miło ). Jak byłam u pediatry to stwierdziła, że można jak najbardziej dawać nasze zupy typu rosół, warzywna, pomidorowa czy ogórkowa. Nawet poleciła zrobic leniwe :)

Widzę że już większość z Was podaje maluchom to co Wy jecie... ja chyba też muszę tak zacząć bo nie chce mi się dwóch obiadów gotować, a czasami i tak je z nami bo mu lepiej smakuje... ostatnio zrobiłam mu jajecznice z wiejskich jaj ale było bleee...

Mój też je nasze obiady czasami :-) oczywiście w wersji light, zawsze przed przyprawieniem odleje mu trochę :-) Jadł już nawet kapuśniak :-) Gorzej jeśi mamy tylko drugie danie na obiad bo nie chce jeść, wtedy daję mu ziemniaki z obiadu z połową słoiczka.

Mam pytanie. Byłam dziś z małą u pediatry na mierzeniu i ważeniu. Pytam się przy okazji, czy nie je za mało mleka, bo dostaje je po kąpieli i wtedy wypija od 100 do 170, w zależności od dnia. I potem jeszcze nad ranem wypija jakieś 150. A lekarka na to, że w nocy nie powinnam już dawać dziecku mleka, bo osiada na zębach i będziemy mieć problemy z zębami. Że w nocy powinnam dawać dziecku wodę i ewentualnie raz kaszkę... Pytam czy w takim razie mam w ogóle zrezygnować z mleka? A lekarka na to, że zamiast mleka powinnam dawać małej jogurciki w ciągu dnia i z mleka rzeczywiście zrezygnować.
No i tu mam dylemat, bo z tego co wiem, to dzieci powinny pić mleko do 3 roku życia? .. Poza tym dziś po kąpieli daliśmy małej zamiast mleka herbatkę i był bunt, nie chciała w ogóle zasnąć. Najpierw się wygłupiała i wstawała w łóżeczku, a potem jak nadal mleko nie pojawiało sie na horyzoncie to włączyła swoją syrenę i w końcu daliśmy jej kaszkę. Wypiła 'aż' 50ml i od razu zasnęła.. Zastanawiam się co będzie nad ranem jak znowu mleka nie będzie? ...

arica :O co to za lekarz? Nigdy nie słyszałam, żeby dziecku tak szybko wyeliminować mm.

A teraz moje pytanie, pewnie głupie, ale..
Czy Wy też trzymacie cały dzień soczek w jednej butelce/kubku? bo moja sobie popija po 20ml co jakiś czas przez cały dzień. Rano nalewam, wieczorem dopija dopiero do końca Nie chowam do lodówki, nie wlewam 'świeżego', nie myję butelki przez cały dzień... i zastanawiam się czy to może jakoś zaszkodzić?

reklama
Do góry