reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Ol dzis też miała twarożek na śniadanie i zjadła prawie cały :-) a co, czego nie zjadła ja rozsmarowałam na bułce sobie ;-) obiad też bardzo ładnie :-) na podwieczorek dzis galaretka z tarkowanym jabłuszkiem, a raczej odwrotnie ;-) oby się ten dobry trend utrzymał :-)

z ciekawości sprawdziłam swoją kaszkę: 82%pszenica, 7%owies, 1%ryż, 10% owoce, witamina B1. chyba w każdej owocowej kaszce tych owoców jest jak na lekarstwo ;-)

reklama
Dziewczyny dawalyscie maluchom juz cebule, kapuste kiszona? Mam w planie zrobic Olence kapusniaczek. Ale puki co jutro cos na wzor leczo z cukini bedzie:)

Mój kosztował kapuśniaku, a dziś to można powiedzieć, że zjadł nawet sporo. Ja powoli przyzwyczajam już do normalnego jedzenia, bo nie chce jeść ani słoiczków, ani tych moich zupek. I tak sobie myślę, że będę dawała trochę naszej zupy i pół słoika, jeśli da sobie wepchnąć;)

moja je normalna galaretke z torebki. tak właściwie to jest potarkowane jabłko i tej galaretki jest minimalna ilość, tyle, żeby się razem trzymało ;-)
no ale dziś nie chciała. wolała 2 plasterki drobiowej wędlinki i ser żółty.

Ja dzis zrobiłam Miksowi naleśniczki :-D
zmieliłam kaszke ryżową dodałam wodę, kilka miarek Nutramigenu, trochę mąki i odrobinę oliwy. smażyłam na suchej, rozgrzanej patelni... później posmarowałam owocami ze słoiczka. Wcinał aż mu się uszy trzęsły :-D

mój tez jadł cebulę hehe

odnośnie kapustty kiszonej...hmmm słyszałam że najpierw podaje sie dziecku ok łyżeczki tego soku z niej i jeśli w okół ust wyjdzie zaczerwienienie tzn zeby nie podawać.

no i przede wszystkim radziłabym nie dawać tej kupnej bo to na occie i innych specyfikach, jak już to chyba własnej roboty:dry:

reklama
Do góry