reklama
jak szukałam w necie to wyszło mi, że Tysia waży za mało (waży 6kg), ale ur się 2960, ma drugi podbródek i jest kluseczką. Co innego jakby ur się z wagą 5kg i dopiero kg przytyła![]()
ale to chyba chodzi bardziej o sprawdzenie czy prawidlowo przybiera...jakby miesiac temu byla na 50centylu a teraz np spadla na 3 to chyba oznacza ze cos jest nie tak...bo porownujac wage ze wzrostem to moj tez wazy za malo a nie wyglada
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Mitaginko dla mnie ważne jest to co piszą tutaj
Ile powinno przybierać na wadze dziecko karmione piersią??? - forum, porady, informacje a centyle to już inna bajka
moze ja nie umiem liczyc albo czegos nie rozumiem
Zwykły przyrost w pierwszych 3 m-cach życia to:
120 - 210g / tydz , czyli 765 - 945 g /miesiąc
jesli 120g to jest minumum na tydzien razy 4tyg (+ 2-3dni) to jest 480-520g na tydzien wiec skad nagle 765minimum?
jesli 120g to jest minumum na tydzien razy 4tyg (+ 2-3dni) to jest 480-520g na tydzien wiec skad nagle 765minimum?
moze ja nie umiem liczyc albo czegos nie rozumiem
wiesz, że nawet tego nie zauważyłam, liczę sobie zawsze ile wychodzi tygodniowo i na tamte liczby nie patrzyłam
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Justi83
Fanka BB :)
Bo tu chodzi o to, że 120-210/tydz średnia na zasadzie tego, ze lepiej jak dziecko w każdym tygodniu nie będzie miało tego minimum... tak mi się wydaje... ale z matematyką nie ma to nic wspólnego.
A tak poza tematem nasz żarłok na noc zjada już 210 mleka z kaszką lub kleikiem (po zrobieniu wychodzi z 240
) obżarciuszek 180 zrobiło się za mało
A tak poza tematem nasz żarłok na noc zjada już 210 mleka z kaszką lub kleikiem (po zrobieniu wychodzi z 240
jola.24
Moja niby w nocy przesypia te 7 godzin bez jedzenia, np wczoraj zjadla o 20.00 180 ale o 3.00 sie obudzila na butle. Kojaze ze Olo juz mi na tym etapie cale noce przesypial. Wczoraj zakupilam aptamil 2 (hungry baby), moze pomoze, na razie jestem na etapie zmiany i mieszam z aaptamil1. Jak nie pomoze to z ta kaszka zaeksperemyntuje, Olo nie chcial mi jesc kaszki a jak juz to lyzeczka, do tej pory tak ma ale mu nie wciskam bo lekarka powiedzial mi ze kaszka tuczy i jak nie chce to nie dawac, mleko starczy...badz tu madry i pisz wiersze
jola ja juz wspomnialam o tym na głownym watku. wczoraj gadalam z pediatra o niśce, bo zeby przespala cala noc podalam jej 2 razy kaszke. po kaszce 180 ml spala do polnocy a po 150 mm do 5 rano. no i pediatra potwierdzila ze to nei glod budzi dzieci. przynajmniej od 4 mca...
a takie zapychanie to tuczenie dziecka...
a Ty przy pierwszy dzieciątku też bylas od razu na mm?
a takie zapychanie to tuczenie dziecka...
a Ty przy pierwszy dzieciątku też bylas od razu na mm?
Justi83
No u nas mleczkiem samym już dawno przestał się najadac, chyba musiałabym z 240 dawać, a tak to teraz na noc zjada 180-210 kaszki z mlekiem i spi od 20:30 do 7-8
ale chyba nie tuczę hmm
ale chyba nie tuczę hmm
reklama
Podziel się: